HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ağustos 2022 Cuma - 19:40

Karşıyaka Meclisi'nde gündem lise... AK Parti ve CHP, Milli Eğitim yolcusu!

Karşıyaka Belediyesi, belediye birimlerinde kullanılmak üzere ek bütçe talebini meclis gündemine getirdi. Acil kaydı ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen 98 milyonluk ek bütçe talebi oy birliği ile kabul edildi. Meclis oturumunda ayrıca İzmir kamuoyunu yoğun bir şekilde meşgul eden Atakent Anadolu Lisesi tartışmaları yer aldı. AK Parti'nin önerisi sonrası ise Karşıyaka Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gitme kararı aldı

Karşıyaka Meclisi nde gündem lise... AK Parti ve CHP, Milli Eğitim yolcusu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı olağan Meclisinin ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık yaptı. Meclisin gündeminde ise ek bütçe görüşmeleri yer aldı.

Türkiye'de son dönemlerde yaşanan enflasyon artışları sonrası iğneden ipliğe zam gelirken, bundan en fazla etkilenen kurumların başında ise belediyeler gelmişti. Pandemi dönemini yaşayan ve İzmir’de deprem felaketi ile de karşı karşıya kalan ilçe belediyelerinin önüne 2022 planlarının dışında bir çok girdi kalemi daha eklenirken, bir çok belediye yaşanan ekonomik olumsuzluğu ‘ek bütçe’ yapmakta buldu.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, daha önce ek bütçe ile 780 milyon TL’ye çıkardığı bütçesinin yetmemesi nedeniyle bir ek bütçe talebinde bulundu. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Tesisler Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğüne ait yatırım, hizmet alımları ve ekteki ilgili müdürlüklere ilişkin maaş ödeneklerinin yıl sonuna kadar ihtiyaca yetmeyeceği anlaşıldığını belirten belediye yetkilileri, 98 milyon TL’lik ek ödenek için meclis üyelerinden onay istedi.

Meclis gündemine getirilen ilgili gündem maddesi oy birliği ile acil kaydı ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Verilen arada Plan ve Bütçe komisyonu toplanırken, gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

BARAN: PARTİ İÇİ YARIŞINIZA BİZİM PARTİMİZİ DAHİL ETMEYİN!
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı hedef alarak "Devletin kendisine ait olan arazideki depreme dayanıksız bir okulun yıkılıp tekrar yapılmasının açıklanmasına rağmen yaptığınız açıklamaları hayretle karşılıyorum. Bu okul ile ilgili ruhsat başvurusu da yapılmıştır. Atakent Anadolu Lisesi için yapılan açıklamaların boşa çıktığını görmekteyiz. Karşıyaka sınırları içerisindeki hayalet opera binası ne olacak? Burası tamamlanacak mı? Tamamlanamayacaksa yerine ne yapılacak? Size bununla ilgili bir bilgi verildi mi? Anket yaptığınızı ve MHP ile AK Parti oylarının Karşıyaka’da düştüğünü söylediniz. Bin 650 kişi ile anket yaptığınızı söylemişsiniz ancak belediye çalışan sayısı bu rakamın üstünde yer alıyor. Açıkçası AK Parti'nin oyunun yüzde 10'un altına düştüğünü söylemek için bu anketi ya belediye şantiyesinde ya da parti binanızda yapmanız gerekiyor. Sayın İl Başkanınız Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile aranız nasıl bilemem ancak parti içi yarışınıza bizim partimizi dahil etmeye çalışmayın. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçimi tekrar kazandığında, AK Parti bir kez daha meclis çoğunluğunu kazandığınızda kendi iç mücadeleninizin sokakta karşılığı olmadığını göreceksiniz” dedi.

BAKANLIK KARARINA KARŞI ÇIKMAK İÇİN DEMİYORUM
Başkan Tugay, Ahmet Uğur Baran'a dönerek “Benim söylediğim şey şu, sizin ve Vali Bey’in açıklamasını destekledim. Bu söylenti, okul arazisinin bir bölümün ayrılıp başka bir kuruma verileceği yönündeki söylemi nereden çıktı bizde bilmiyoruz. Bunun mantıksız olduğunu açıklarken, bunun bir plan değişikliği olması lazım ki başkasına devir gerçekleşsin. Bunun da mümkün olmadığını söylemek için böyle bir değişiklik gündeme gelirse buna ilk biz karşı çıkarız ve plan değişikliği yapmayız dedim. Atakent Anadolu Lisesi bin 200 öğrencisi olan bir okul. Bizde birden bire yayımlanan bir gazete haberi ile haberimiz oldu. Burada bin 200 öğrencinin ki 300 tanesi bu sene okula kaydedildi, nerede okuyacağı, hangi şartlarda eğitim alacağı ve çok gözde olan bu okulun öğrencilerinin okulda hangi şartlarda eğitim göreceği herkesi rahatsız eden bir durum. Bunlarla ilgili hazırlık olması konusunda bazı şeyler hazırlanıp sonra yıkım kararı verilse daha iyi olmaz mıydı diyorum. Herhangi birimizin çocuğu orda okuyor olsa… Süleyman Demirel Lisesi’nde sabahçı ve akşamcı olarak okutulacağı söyleniyor. Süleyman Demirel’de de bin 200 öğrenci var. Ancak bizim ilçe sınırlarımızda 200 öğrencisi olan okullarda var. Ben bunu Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararına karşı çıkmak için demiyorum. Bazı iddialar çıktı ortaya ve bizde vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt vermek zorundayız. Amacım burada sorun üzerine popülizm yapmak değil, tam tersi böyle bir durumun olmadığını söyledim. Olurda bir gün birisi plan değişikliği yapmak isterse tabii ki karşı çıkacağız

DİLERİM Kİ ÜLKEMİZ DÜZELİR
Anket sonuçları üzerinden yaptığı açıklamaya gelen eleştirilere de yanıt veren Tugay, “Gazeteci bana ‘siz anket sonuçları ile oylarınız düştü mü’ diye soruyor bende bunun doğru olduğunu düşmediğimi söylüyorum. Buradaki yorumun doğru olmadığını söylemek için yaptırıldığı söylenen anketin rakamları üzerinden açıkladım. Bu anket bizim yaptırdığımız değil, il başkanlığımızın yaptırdığı anket. Burada AK Parti, MHP ve HDP’nin de oylarında düşüş olduğunu gösteriyor. Bende diyorum ki nasıl tüm partilerin oyları düşebiliyor diye sorduğumda orada kararsız grubun olduğunu ve o oylarının dağıtılmadığı ve dağıtıldığında oyların değişeceğini söyledim. Benim kanaatim AK Parti’nin oylarının düştüğü yönünde. Seçim yapıldığı günün akşamından gerçek çıkacak. Bugün içinde bulunduğumuz ekonomik durum, ülkenin içinde bulunduğu sorunlar nedeniyle bu iktidarın değişmesine doğru gidiyor. Ama önümüzdeki aylarda ne olur… Dilerim ülkemiz düzelir. Biz ülkemizin düzelmesi için üstümüze düşeni yapıyoruz.  AK Partili ve MHP’li  rakiplerimize tavsiyemiz ülkenin sorunlarını çözmek için çaba göstermeniz” ifadelerini kullandı.

KONUŞMAMIZ GEREKTİĞİNDE KONUŞURUZ
Opera binası ile ilgili de net konuşan Tugay, “Opera binası ile ilgili durumu sordum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız oranın opera binası olacağını ancak şimdilik ufak bir sorun olduğunu ancak oranın opera binası  olarak tamamlanacağını  söyledi. Bu sorunu da koku sorununu da konuşmamız gerektiğinde konuşuyoruz” dedi.

BARAN: SORUMLULUĞU KİMSE ALAMAZ
Yeniden söz alan Ahmet Uğur Baran, “Size bir teklifte bulunacağım. Okul aile birliğinin size ziyarete geldiğini söylediniz. Öğrencilerimizin yaşayacağı sıkıntılardan bizde muzdarip oluruz. Ancak olası bir İzmir depreminde de o okulun enkazında kalacak çocuğun hesabını kimse veremez. Bin 200 öğrencinin bin 200 öğrencili okula gideceğini söylediniz. Bende size bir teklifte bulunayım, meclis üyeleri ve sizinle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürümüze gidelim” diye konuştu.

TUGAY: İZİNDEN DÖNDÜYSE...
Söze giren Başkan Tugay, “İzindeymiş kendisi ondan görüşemedik kendisiyle ancak önümüzdeki hafta geliyorsa gidip görüşelim tabii ki. Depreme dayanıksız olduğu rapor bizde yok ancak bu dayanıksız olduğu kesinse tabii ki yapacak bir şey yok ancak orada yaşanan soruna çözüm üretmek zorundayız. Milli Eğitim Müdürümüze gidersek bende şunu diyeceğim, rapor varsa tabii yıkılacak ancak daha iyi bir çözüm bulmak gerekiyor diyeceğiz” dedi.

TUGAY: 100 BİNLERCE VATANDAŞI RİSKE ATAN BİR DURUM
Sao Paulo gemisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Cemil Tugay, “İkizi olan bir gemide 760 bin ton asbest olduğu ispatlanmış bir veri. Bu tamamen ikizi. Bu gemide aynı şeyin olmaması için bir açıklama olması lazım. Var olan temizlendi diye bir şey varsa bunal ilgi bir bilgi gelmesi lazım ancak böyle bir bilgi gelmedi. Aralarda kullanılan asbestin temizlenmesi için geminin sökülmesi lazım. Aliağa’daki söküm tesisinde yarısı karada yarısı denizde söküm yapılıyor. Gemi sökülmeden aralarda kullanılan asbest temizlenemiyorsa, ikizinde olan 760 bin tonlu asbestin bu gemide de olma ihtimali yüzde 99’dur. Eğer o asbest havaya karışırsa çok geniş bir ala yayılacaktır ve Aliağa’dan şehir merkezine doğru büyük bir esinti var. Bu asbesti taşır ve hepimizin çocukları, bizler soluduğumuzda çok yüksek oranda akciğer kanseri yapma ihtimali olan bu maddeyi koklamış oluruz. Bizi kimse koruyamaz. 100 binlerce vatandaşı riske atan bir durum olur. Bu nedenle bu kadar hassasiyet gösteriliyor. Soruların cevaplanması gerekiyor. Eğer asbest yok deniliyorsa bunda nende ikizinde vardı da bundan yok diye açıklamanın yapılması gerekiyor. Türkiye karasularına gelip burada asbest olduğu incelenecek, varsa geri göndereceğiz diyorsak oradan buraya gelirken harcadığı yakıta da yazık. Türkiye'den bir heyetin bu gemiyi incelediğine dair bir bilgi de yok” dedi.

 
DDK'nın ÖSYM denetiminde üçüncü gün
 
NATO'dan Yunanistan'a yangınlarla mücadele için uçak ve helikopter
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maçoğlu Selçuk'ta... 'Kurtuluş bizim ellerimizde!'
Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Selçuk Belediye Başkanı ...
Başkan Soyer Konak Muhtarlar Derneği üyeleriyle bir araya geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Muhtarlar Derneği ...
Kemalpaşa’ya 92 milyonluk ek bütçe!
Kemalpaşa Belediye Meclisi Ağustos ayı ikinci oturumu Kemalpaşa Belediye ...
 
İZDENİZ balıkçıları uyardı: Kazaya ramak var!
İzmir'de sefer yapan İZDENİZ A.Ş.'ye bağlı arabalı vapurların son günlerde ...
İzmir'de halk ekmeğe zam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Halk Emek’e, Haziran ayında ...
Çandarlı'da festival rüzgarı
Ağustos ayına yoğun etkinlik programlarıyla giren Dikili Belediyesi, ilk ...
 
Seferihisar'da gazi ve şehit yakınlarına temizlik jesti
Pandemi nedeniyle hijyenin sağlık açısından ne kadar önemli olduğu bir ...
Başkan Tugay'dan 'Atakent Lisesi' mesajı: Plan değişikliğine izin vermeyiz!
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yıkımına karar verilen Atakent ...
Çiğli Belediyesi'nden coşkulu tesis açılışı
Çiğli Belediyesi, Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva