HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ekim 2022 Perşembe - 16:24

Karşıyaka’da o bulvara içki yasağı geliyor!

Karşıyaka Belediyesi Meclisi Hukuk, Esnaf Sanatkarlar ve Pazaryerleri, Çevre Sağlık ve İklim Değişikliği komisyonları, Gün Sazak Bulvarı’nın bir kısmını içkili yer bölgesinden çıkarılması kararı aldı. Karar, Meclis üyelerinin onayına sunulacak.

Karşıyaka’da o bulvara içki yasağı geliyor!

EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi içkili yer bölgeleri ile ilgili değişikliğe gidiyor. 2015 Temmuz Meclisi oturumlarında alınan karar doğrultusunda içkili yer bölgesine alınan Gün Sazak Bulvarı ile yeni gündem maddesi meclis gündeminde. 

Bulvardaki yüksek sesle müzik yayını ve kavga gürültülere dair İlçe Emniyet Müdürlüğü görüşü ve vatandaşlar gelen tepki şikayetleri değerlendiren Karşıyaka Belediyesi gündemine aldı. 

Gündemi değerlendiren Hukuk, Esnaf Sanatkarlar ve Pazaryerleri ve Çevre Sağlık ve İklim Değişikliği Komisyonları ortak karar verdi. Karara göre Bulvardaki 45 ile 193 numaralı binalar arasında kalan kısmının oybirliği ile içkili yer bölgesinden çıkarıldı. 

Alınan karar şu şekilde:

Gün Sazak Bulvarı (Gün Sazak Bulvarı No:45 dahil, Girne Bulvarı No:194 hariç arasında kalan tek ve çift numaralar), 01/07/2015 tarih ve 72458193/105 sayılı Meclis Kararı ile içkili yer bölgesine alınmıştır. İlgi (b) sayılı İlçe Emniyet Müdürlüğü görüşü doğrultusunda ve de vatandaşlardan gelen yoğun tepki ve şikayetler, geç saatlere kadar yapılan yüksek sesle müzik yayını, kavga gürültü gibi genel güvenlik, asayiş yönünden can ve mal güvenliği açısından yaşanılan sorunların yoğun olması ve mevcut umuma açık işyerlerinin mevzuata aykırı olarak çalışması nedeniyle bölgenin içkili yer bölgesi dışında kalması, halen umuma açık ruhsatları bulunan işletmelerin müktesep haklarının korunması ancak müktesepli olan işyerlerinin hissedar değişikliği de dahil olmak üzere devir haklarının önlenmesi hususu karar altına alınarak içkili yer bölgesinden çıkarılmasının oybirliği ile kabulü hakkında Hukuk+Esnaf Sanatkarlar ve Pazaryerleri+Çevre Sağlık ve İklim Değişikliği Komisyonları Ortak Raporu

 
İngiltere Başbakanına video şoku
 
Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz artırımı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tolga 29 Ekim 2022 Cumartesi 10:14

Karşıyaka iskele karşısı ve Bostanlının, gece ve gündüz durumu bahsi geçen yerden çok çok kötü durumdadır. Karşıyaka genelinde içkili mekanlar için gürültü ve kavgalara kontrol ve düzenleme gerekmektedir. Bu konuda denetimi sıkılaştıranlara gerici zihniyet diye kulp takmanın ne kadar yanlış olduğu rant düzeninin mazereti olduğu ortaya çıkıyor.

Yorumu oyla      4      3  
Mehmet 28 Ekim 2022 Cuma 23:55

Tuna mah 1696 sok girişinden cumhuriyet ilkokulu yanı içkili tekel büfe sokak arası bisikletci motor tamircileri otomobil parkı bu sokak tek yön okuldan çıkan ögreciler gelen motorsiklet kamyonetlerden korunmak için saga sola sıgınmaya çalışıyorlar bu okul sokagında bina altlarında bir kozmetik sirketinin 7ayrı deposu var bu depolarda yanıcı madde içeren dedorant saç spreyi kolonya aseton bulunmaktadır bu depoların hiç bir ruhsatı yok bu sokakta bir yangın çıksa mahalle yanar bu sokaga itfaiye aracı bile giremez belediye başkanı bu sokaga geliyor mahalle muhtarı bu sokakta 3ayrı işyerlerinde motor tamiri yapıyor sesini çıkarmadan gidiyor mahalle sakinleri olarak her defasında belediyeye şikayetlerimizi bildirmemize rağmen ilgilenilmiyor bu sokakta çocukkarımız tehlikede bu konuyu k yaka kaymakamlıgına vede cimere taşıyacagız böyle sorumsuz bir belediye başkanı görmedik

Yorumu oyla      3      3  
Ömer 28 Ekim 2022 Cuma 17:57

Belediyeler içkili yerlere ruhsat verme hakkına sahip olmamalı. Bu hak orada oturanların hakkına tecavüzdür. Belediye oradan alacağı parayı düşünüyor. Orada yaşayanlar ne olacak. Barlarla karşı karşıya olan onlar. Gece sabaha kadar onları bu densiz sarhoşlarla başbaşa kaderlerine bırakan belediye elbette yaptığın yanına kalmaz.

Yorumu oyla      6      3  
Balıkçı 28 Ekim 2022 Cuma 17:03

1)Arabacılar sokağındaki balıkçılara da çeki düzen verin adam sokakta balık temizliyor suyunu sokak mazgalına döküyor leş gibi kokuyor sokaklar... 2) Sokaklardaki kedi evlerini kaldırın sinekten pislikten geçilmiyor. Hiçbir Avrupa ülkesinde böyle bi şey yok... Susuzluktan açlıktan ölen kedi köpek yok..

Yorumu oyla      2      3  
??? 28 Ekim 2022 Cuma 09:46

Söz konusu bölge caddenin 30 metrelik bir kısmı ve orada sadece 1 tane içkili yer var. Ya Bahriye Üçok Bulvarındaki İlkokulun tam karşısındaki biraz ilerisindeki, yarı çıplak bayanların çalıştığı yerler, buralarda oturan halk senelerdir belediyeye şikayet ediyor ama sonuç yok. Kapatılacak bu yer belediyeye kendini pek sevdirememiş.

Yorumu oyla      5      3  
ferdi 28 Ekim 2022 Cuma 09:21

ana caddelerin hepsinde yasaklansın

Yorumu oyla      5      3  
cemal bülbül sokak sakinleri 27 Ekim 2022 Perşembe 21:47

Dileriz bu karar Cemal Bülbül sokak için de uygulanır.çünkü bu sokak sakinleri canından bezmiş durumdadır.apartman bahçelerimiz,kaldırımlar ve sokak ortasına atılan masalardan evlerimizde yaşıyamaz hale geldik.gece yarılarına kadar süren gürültü patırtı çalgı çengi içinde yaşamak işkence oldu bizlere.lütfen bu durumla ilgilenen bir yetkili olsun ve derdimize çare olsunlar..çünkü bizler zor durumdayız.

Yorumu oyla      9      3  
Lombak 27 Ekim 2022 Perşembe 21:45

İlçe meclisi üyelerini medeni cesaretinden dolayı kutlarım.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çerçioğlu'ndan Çine Muhtarlar Derneği’ne ziyaret
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Muhtarlar Derneği’ni ...
Bergama'da personele yemek ücreti dopingi
Bergama Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan ve halen ...
Başkan Çerçioğlu'ndan Demokrat Parti kongresine ziyaret!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine’de Demokrat Parti’nin ...
 
33 bin 100 bina incelendi... Bornova'nın röntgeni çekildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim depreminin ardından kenti afetlere ...
Kıyı Ege’de üç yıllık bütçeye onay
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin 2023, 2024 ve 2025 mali yılı bütçesi ...
Çiğlili gençler şenlikte buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Gençler Genç İzmir’le Buluşuyor” ...
 
Kınık, Cumhuriyet Bayramı'nı Tuğçe Kandemir ile kutlayacak
Kınık Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği renkli ...
Ulaşıma 29 Ekim tarifesi: Sadece 1 kuruş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda toplu ulaşım ...
Bayraklı’da Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyet’in ilan edilişinin 99’ncu yıl dönümünü coşkulu etkinlikle kutlayacak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva