HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2014 Pazartesi - 10:57

Karşıyaka’da festival zamanı: Ana tema barış!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Uluslararası Karşıyaka Festivali başlıyor. 16-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale yerli ve yabancı birçok sanatçı katılacak. Festival öncesi düzenlenen toplantıda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka kültür-sanat alanında marka olacak. Her yer İzmir olsun” dedi. Projelerden bahseden Akpınar, festivalin ana temasının ‘barış’ olduğunu ifade etti.

Karşıyaka’da festival zamanı: Ana tema barış!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi tarafından 16-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Karşıyaka Festivali öncesinde hazırlıklar tamamlandı. Festival öncesi açıklama yapan Akpınar, festival hakkında bilgi verdi.  Akpınar, adına barış konulan festivalin yaşanan süreçte önemli mesaj vereceğini de dile getirdi.


 
Akpınar, “30 Mart yerel seçimleri sürecinde bir vizyon belirledik ve Karşıyaka'yı kültür, sanat, spor ve turizmde marka kent haline getireceğimizi söyledik. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz etkinliklere baktığımız zaman da bu hedefimiz emin adımlarla ilerlediğimizi görüyoruz. Karşıyaka farklı bir kent... Sanatın ve sporun her alanıyla ilgilenilen, başarıdan başarıya koşan, adını Karşıyaka'dan Türkiye'ye hatta dünyaya duyuran onlarca değerli sanatçıyı, spor adamını bağrından çıkartan özel bir ilçede yaşıyoruz. Yerel yöneticiler olarak, kentimizin bu özelliğini geliştirmek ve toplumun her kesimine yaymak için çalışıyoruz” dedi.
 
BARIŞTAN YANAYIZ
Festivalin, geçen yıllardan farklı olarak sınır dışına yayıldığını belirten Akpınar, “Bu yıl ki temamızı ise 'barış' olarak belirledik. Bir kentin sanata ve spora yaklaşımını, o kentte düzenlenen sanat ve spor faaliyetlerine bakarak anlayabiliriz. Biz de bu yıl Karşıyaka’da, daha önce yapılmamış bir çok kültür ve sanat organizasyonuna ev sahipliği yapmayı; sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin en seçkin semtlerinden biri olan Karşıyaka’nın sanata ve spora yaklaşımını somut bir şekilde ortaya koymayı istedik. Sanat, spor ve kültürel etkinliklerle yoğrulan bir toplumun; dayanışmadan, paylaşmadan, yardımlaşmadan ve kısacası barıştan yana olacağını biliyoruz. Ülkemizin ve yakın coğrafyamızın son dönemde içinde bulunduğu olumsuzluklar, barışa ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuzun bir göstergesi. Bunun için temamızı barış olarak seçtik ve kültür, sanat ve spor üzerinden en güzel barış mesajları vermeyi hedefledik. Bu açıdan baktığımızda, festivalimiz, Karşıyaka’yı hem güzelleştirecek, hem tüm kentte üretkenlik, dayanışma ve barış rüzgarları estirecek hem de kentimizin marka değerini yükseltecek” diye konuştu.


 
PARKIMIZ YAKILDI!
Başkan Akpınar, konuşmasında barış mesajı verirken çıkan olaylarda belediyeye ait parkın da yakıldığını söyledi. Akpınar, “Karşıyaka, İzmir barışın ve hoşgörünün kentidir. Birçok kentten gelen vatandaşımızın yaşadığı yer olan kentimizde barış rüzgarları esiyor. Biz ‘her yer İzmir olsun’ derken siyaset yapmıyoruz. Her yerin adı ‘İzmir’ değil ama yaşam biçimi öyle olmalıdır. Yaşanan olaylar var. Türkiye’de barış adına canlar gidiyor. İzmir’de de ne yazık ki olaylar oldu. Karşıyaka’da yaptığımız park yakıldı. Barış adına bunlar yapılmaz. Doğru mesajlar verilir” dedi. Akpınar, festival kapsamında planlanan birçok konserin yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildiğini de sözlerine ekledi.
 
PROGRAMDA NELER VAR?
Festival kapsamında yerli ve yabancı birçok sanatçının katılacağı etkinlikler düzenlenecek. Çarşı Kültür Merkezi'nde, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzemizde ve Belediyemizin zemin katından heykel, resim ve barış temalı fotoğraf sergilerimiz olacak. Suat Taşer Açık Hava Tiyatromuzda, 3 gece de yine barış konularının işlendiği birbirinden güzel tiyatro oyunları sergilenecek, şiir ve şarkı dinletileri organize edilecek. Ahmet Piriştina Kültür Merkezimizde bir de çocuk oyunumuz olacak. Festival kapsamında düzenleyeceğimiz Gezici Tiyatro Şenliği'nde ise farklı mahallelerde, sanatı halkımızın ayağına götüreceğiz. Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde İspanyol Gitarist Jose Luis Martinez ve Boğaziçi Caz korosu konuklarımız olacak. Stantlarda yaprak sanatı, karikatür, resim, ebru, cam sanatı, geleneksel el sanatları, tezhip, seramik ve origami gibi sanat dalları, sanatçıları eserleri ile Karşıyakalılarla buluşacak. Çarşı Kültür Merkezi'nde film gösterimleri de yapılacak. Düzenlenecek barış paneline   Doç. Dr.Ahmet Yıldırım, Mario Levi,  Yard.Doç.Dr.Ahmet Kasım Han , Herkül Millas ve Pakrat Estukyan konuşmacı olarak katılacak. Tüm bisiklet severler barışa pedal çevirecek. 12 takım ve 120 sporcunun katılımı ile barış zinciri oluşturulacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
anlaşılmaz 14 Ekim 2014 Salı 11:34

her gelende aynı merak: festival. bu zamanda ne festivali? neden? dam üstünde saksağan... bir ton öncelikli iş varken... ya da para çok harcanacak yer mi aranıyor? inanamıyorum, anşayamıyorum ve tabiiki de üzülüyorum.

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa Y 13 Ekim 2014 Pazartesi 13:15

başbakan bile yavuz bingölle düet yapıp türkü söylüyor,

Yorumu oyla      18      6  
neslihan 13 Ekim 2014 Pazartesi 13:04

konserler iptal edilmiş.Belediye hassasiyetini göstermiş.Var olan etkinlikler özellikle bizi "barış" ile ilgili biraz daha da bilinçlendirecek gibi.Teşekkürler belediyemize..

Yorumu oyla      23      9  
bülent demir 13 Ekim 2014 Pazartesi 12:46

barış ile ilgili mesajların verileceği güzel bir etkinlik olacak sanırım.Duyarlılığınıza teşekkürler sayın başkan.

Yorumu oyla      23      11  
gerçek gündem 13 Ekim 2014 Pazartesi 12:20

ülkede resmen savaş var sayın başkan festival yapıyor bravoooooooooooooooooooo

Yorumu oyla      20      24  
Remzi Üstün 13 Ekim 2014 Pazartesi 11:10

Festivalin organizasyonunu kim yapacak? Organizatöre halkın parasından ne kadar verilecek? İhale ye çıkıldı mı? Karşıyaka'nın başta alt yapı, trafik ve ÇÖP gibi sorunları varken festivalin sırası mı? Var mı cevap verebilecek birileri...

Yorumu oyla      20      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Atila’dan muhtarlara büyük müjde
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Bornovada'ki mahalle muhtarlarıyla ...
Havagazı’nda büyük şenlik: Dostluk tohumları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı “Yerel Tohum Şenliği”, ...
Çiğlili balıkçılara Başkan morali
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, geçimlerini balıkçılık yaparak sağlayan ...
 
Büyük balığa büyük ödül: Alaçatı’da kimler kazandı?
Alaçatı, Avrupa'nın en büyük açık deniz balıkçılık turnuvasına 8. kez ev sahipliği yaptı.
Ödemiş'te 29. rahvan at yarışı heyecanı
Ödemiş’te bu yıl 29'uncusu düzenlenen 'Rahvan At Yarışları' renkli görüntülere ...
‘Triatlon’ Urla’da sergiye çıktı
Her ay birbirinden farklı sergilere ev sahipliği yapan Urla Belediyesi ...
 
Selvitopu’ndan ücretsiz kurslara davet var
Karabağlar Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla gençlere ve çocuklara ...
Karşıyaka Şehir Kulübü yeni yerine taşındı
Karşıyaka'da; iş, siyaset, spor ve sanat alanında bir döneme damga vuran ...
Bornova’da yaz-kış yüzme keyfi
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği yüzme kurslarında, Kış dönemi Ekim ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva