HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2014 Pazartesi - 09:26

Havagazı’nda büyük şenlik: Dostluk tohumları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı “Yerel Tohum Şenliği”, tarıma gönül verenleri bir araya getirdi. Büyük ilgi gören “tohum takası” sayesinde, üretici köylüler ile amatör tarımcılar arasında “dostluk tohumları” atıldı. Etkinliğe katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, kaybolmakta olan yerel sebze ve meyve çeşitlerini koruyup gelecek kuşaklara aktarmayı görev bildiklerini söyledi.

Havagazı’nda büyük şenlik: Dostluk tohumları!

Tarım üreticileri ile küçük bahçesinde meyve ve sebze üretimi yapan İzmirliler, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen “Yerel Tohum Şenliği”nde bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, Karaot Tohum Derneği tarafından düzenlenen şenlik, ilginç görüntülere sahne oldu. Yerel kıyafetleriyle yün eğiren bayanlar ve çömlek ustaları şenliğe ayrı bir renk katarken, asıl ilgiyi yerli ürünler ve yerel tohumlar gördü. Kendi bahçelerinde yerli tohumdan yetiştirip elde ettikleri ürünleri ve tohumları birbirleriyle paylaşan vatandaşlar arasında oluşan dostluk bağları ise ayrıca dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da etkinliğe katılarak vatandaşların neşesine ortak oldu. Kurulan standları tek tek gezerek üreticilerle sohbet eden Başkan Kocaoğlu, kaybolmakta olan yerel sebze ve meyve çeşitlerini koruyup gelecek kuşaklara aktarmayı görev bildiklerini söyledi.


 
SADECE NOSTALJİ YETMEZ
Organik tarım başta olmak üzere sağlıklı ürün yetiştirilmesi ve tarımsal üretimin desteklenmesi çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu,
şunları söyledi: “Küreselleşmenin ve büyük sermayenin etkisiyle  her şey tek tip halini aldı ve gün geçtikçe yerel yok olmaya başladı.  Gitgide gelenek ve göreneklerimizi, değerlerimizi, bizi biz yapan,  farklılaştıran özelliklerimizi yani kimliğimizi kaybediyoruz. Buna karşı mutlaka yereli, geleneklerimizi göreneklerimizi korumalıyız. Evde yaptığımız makarnadan, bahçede organik olarak katkısız yetiştirdiğimiz ürünlere, el işlerine varıncaya kadar  tüm yerel üretimi  güçlendirip  zenginleştirerek kırsalda kalkınmayı sağlamalıyız. Bu değerlerimizi önemli bir ürün iş kolu olarak kullanarak kırsal kalkınma yaratmalıyız.  İzmir Büyükşehir Belediyesi kırsalda hem hayvancılıkta hem tarımdaki projeleri destekliyor desteklemeye devam edeceğiz.  Yerel tohumlarımızın, yerel tatların, yerel üretim ve pişirme özelliklerinin kaybolmaması hepimiz için çok önemli. Biz bunları önemsiyoruz çünkü burada binlerce yıllık bir değer var. Bu değeri insanlarımıza,  çocuklarımıza aktarmamız gerekiyor. Aktarırken de bunun yaşayabilmesi için ekonomik değer üretmesi gerekiyor. Ekonomik fayda üretmeden sadece nostaljik olarak bunları yaşatmanın sürdürülebilir olduğuna inanmıyorum. Onun için de kırsal kalkınma çerçevesinde bunları ekonomik değer üretecek şekilde destekleyip insanlarımızla derneklerimizle, sivil toplum örgütlerimizle, muhtarlarımızla hep birlikte bu hedef doğrultusunda yürümemiz gerekiyor.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorumcu 14 Ekim 2014 Salı 07:14

Bu şovlar çok yanlış İzmirdeki ulaşımdaki sıkıntıyı görmeyen Sayın Başkan halkın ne demek istediğini anlamaya çalışmalıdır

Yorumu oyla      13      5  
izmirli 14 Ekim 2014 Salı 00:14

başkan halkın varından yoğundan ne anlasın, köylüyü temsil edemez kıyafeti yakışmamış

Yorumu oyla      13      5  
İZMİRLİ 13 Ekim 2014 Pazartesi 20:20

Yorum a cevap ,etkinliği karaot tohum dernegi düzenledi belediye yer konusunda yardımcı oldu ve katılanlara su ve keşkek ikramında bulundu,basiretliyöneticilerle ne alaksı var anlamadım

Yorumu oyla      13      9  
Yorum 13 Ekim 2014 Pazartesi 12:08

Halil İbrahim sofrası bu, yiyin için beyler bayanlar... Umarım ülkemizde çok daha basiretli yöneticiler gelecektir..

Yorumu oyla      17      13  
Ali Ekici 13 Ekim 2014 Pazartesi 11:41

Yerinde ve geleceğe dönüşümü çok yararlı olan bir çalışma..Farkındalık yaratan , konuyla ilgisi olmayanların bile dikkati çeken , bilinç oluşturan bir çaba...Emeği geçen herkese teşekkürler...

Yorumu oyla      18      10  
13 Ekim 2014 Pazartesi 11:28

Belediyeler, yerel tohumların kullanımını arttırma ve geliştirme konusunda daha örgütlü adımlar atmalı. Örneğin; bir an önce tohum bankası kurulması ve dağıtımı konusunda çalışılmalı.

Yorumu oyla      17      8  
Mehmet Soysal 13 Ekim 2014 Pazartesi 10:37

Bildiğim kadarıyla Ulusal Tohum Takas Merkezine burada stand açılmasına müsade edilmedi. Burası bazı siyonist firmaların yerli tohumlara ulaşmak amacıyla düzenlenmiş bir oyun olduğunu düşünüyorum. UTTM masa ve stand verilmediği için fuar denen bu rezaleti terk etmiştir.

Yorumu oyla      41      8  
??? 13 Ekim 2014 Pazartesi 09:56

Böyle Abidik,Gubidik Etkinlikler İle Bir Şeyler Yapıyoruz İmajı Vereceğinize,Üreticilere Ucuz Mazot Vermek İçin Bir Şeyler Yapabilseydiniz Keşke! Şimdi Birileri Kalkıp Bu Belediyelerin İşi Değildir Diyecekler.Tabii Ancak Böyle Ucuz, REKLAMVARİ İşler Ancak Belediyelerin Görevidir Sanırım.

Yorumu oyla      43      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğlili balıkçılara Başkan morali
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, geçimlerini balıkçılık yaparak sağlayan ...
Büyük balığa büyük ödül: Alaçatı’da kimler kazandı?
Alaçatı, Avrupa'nın en büyük açık deniz balıkçılık turnuvasına 8. kez ev sahipliği yaptı.
Ödemiş'te 29. rahvan at yarışı heyecanı
Ödemiş’te bu yıl 29'uncusu düzenlenen 'Rahvan At Yarışları' renkli görüntülere ...
 
‘Triatlon’ Urla’da sergiye çıktı
Her ay birbirinden farklı sergilere ev sahipliği yapan Urla Belediyesi ...
Selvitopu’ndan ücretsiz kurslara davet var
Karabağlar Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla gençlere ve çocuklara ...
Karşıyaka Şehir Kulübü yeni yerine taşındı
Karşıyaka'da; iş, siyaset, spor ve sanat alanında bir döneme damga vuran ...
 
Bornova’da yaz-kış yüzme keyfi
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği yüzme kurslarında, Kış dönemi Ekim ...
Başkan Soylu’dan dünya şampiyonlarına destek
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, katıldıkları resim yarışmalarından ...
Urla’da dilekler çocuklar için tutuldu!
“Bir Dilek Tut” Platformu’na destek amacıyla düzenlenen “Miss Deluxe Belgium ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva