HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2022 Perşembe - 10:46

Karakayalı: Amacımız kadın dostu kent yaratmak!

İzmir Kadın Belediye Başkan Yardımcıları Çalıştayı Kemalpaşa Belediyesi'nin düzenlediği organizasyon ile gerçekleştirildi.

Karakayalı: Amacımız kadın dostu kent yaratmak!

İzmir’in ilçe belediyelerinde görev yapan çok sayıda kadın belediye başkan yardımcısı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın ev sahipliğinde, Belediye Başkan Yardımcısı Arzu Külahcıoğlu koordinatörlüğünde, belediyeye ait ek hizmet binasında kahvaltılı program ile başlayan çalıştayda bir araya geldi. Gerçekleştirilen çalıştaya belediye başkan yardımcılarının yanı sıra, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Kiraz Çiçekleri Kooperatifi Başkanı ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi Lütfiye Karakayalı, belediye Meclis Üyesi Türkiz İlkcoşkun, Kemalpaşa Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Gülay Sulu, CHP Kemalpaşa Kadın Kolları Başkanı Aysel Ablak katıldı.

“KADINLARIN TEMSİL ORANI DAHA FAZLA OLMALI”
Başkan Karakayalı’nın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği program Kültür Merkezi binasında devam etti. Karakayalı ilk olarak katılımcılara Kemalpaşa hakkında bilgi verdi. Başkan Karakayalı konuşmasının devamında "İl merkezindeki belediyelerimiz Kemalpaşa gibi kırsal kesimlerde bulunan belediyelere daha fazla önem vermeli. Bu yüzden bugün Kemalpaşa’mızda bir araya gelmeniz bizim için çok kıymetli. Kadınlarımızın siyasi çalışmalarda etki oranı daha fazladır. Erkeklerin ise bu çalışmaya katkısı sadece yüzde 40 oranında. Dolayısıyla kadın belediye başkanları ve yardımcılarının oranı yerel yönetimlerdeki temsiliyette daha fazla olmalıdır. Kadın dostu kentler yaratmalıyız” dedi. Başkan Karakayalı, “Öte yandan "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" diyerek çıktığınız bu yolda mücadelenizi desteklediğimi belirtiyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

“AMACIMIZ KADINA DUYARLI KENTLER YARATMAK” 
Karakayalı'nın ardından söz alan Kemalpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Arzu Külahcıoğlu Altıntoz, "Bugün buraya gelmeniz bizler için çok kıymetli. Başkanımız gibi, erkeklerin biz kadınların yanında yürümesi değerli ancak bizim kadınlar olarak kendi içimizde bir sinerji yaratmamız gerekiyor. Bir araya gelme amacımız kadına duyarlı kentler yaratmak ve yerel yönetimlerde kadınların temsilini çoğaltmak için neler yapılabilir bunu tartışmak. Hoş geldiniz. İyi ki varsınız "şeklinde konuştu.

KATILIMCILARA ANKET
Açılış konuşmalarının ardından, çalıştaya konuşmacı olarak katılan Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Itır Bağdadi; “Kadın belediye başkan yardımcılarının önemi ve toplumsal cinsiyet eşitliği iç savunuculuğu”, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Aydemir Özkara; “Kadın dostu kentler için eşitlik mekanizmaları”, Cinsiyet Eşitliği Derneği (CEID) İzmir Koordinatörü Ayla Çelik, “Toplumsal cinsiyet perspektifinden yerel hizmetler” , Ege Kadın Buluşması Platformu Koordinatörü Şengül Baysak, “Sivil toplum ve yerel yönetim ilişkileri, İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi’nden Figen Özler Merder “Haklarımızı ne kadar biliyoruz? Yasaları uyguluyor muyuz?” isimli sunumlarını gerçekleştirdi. 

NAZARKÖY TANITILDI
Konuşmacılar tarafından, katılımcılara yerel yönetimlerde hayata geçirilecek hizmet ve programların temelinin cinsiyet eşitliği ile gerçekleştirilmesi gerektiğini aktarılırken kadın haklarının anayasal düzendeki yeri de konuşmacıların gerçekleştirdiği sunumlarda anlatıldı. Çalıştayda atölye çalışmaları kapsamında anket de düzenlendi. Gerçekleştirilen sunumun ardından katılımcılar Kemalpaşa’nın turistik bölgesi olan Nazarköy’e giderek nazar boncuğu atölyelerini ziyaret etti. Program Rahim Sağ tarafından gerçekleştirilen ‘Kemalpaşa Tarihi’ sunumu ile son buldu.

 
Sadakatsiz'de Asya'dan Volkan'a büyük tuzak!
 
İzmir'i Ankara'ya bağlayacak proje için İngiltere'den rekor kredi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer: ICLEI İzmir ofisi sadece bir başlangıç!
Sürdürülebilir Kentler Birliği Avrupa Bölge Direktörü Wolfgang Teubner ...
Menemen’de Ramazan dayanışması
Menemen Belediyesi ve Türk Kızılay Menemen Şube Başkanlığı arasında Ramazan ...
CHP PM Üyesi Seyman'dan Bornova'da 'temsilde eşitlik' vurgusu
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “Kadın, Siyaset ve Sanat” konulu panele ...
 
Başkan Erdoğan o krizin gölgesinde isimleri açıkladı... Organize işler bunlar!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ilçede krize neden olan ...
Büyükşehir'den İzmir kulüplerine dev destek!
Pandeminin getirdiği ağır şartlara rağmen son iki yılda İzmir'in tanıtımına ...
Bucalı kadınlara wushu kursu
Kadınların her alanda güçlenmesi için projeler geliştiren Buca Belediyesi, ...
 
Karabağlar'da uyuşturucunun zararları tiyatro ile anlatıldı
Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği “Pembe Aslında Siyahtır” oyunu yoğun ilgi gördü.
Muhittin AKBEL yazdı... Davete icabet etmek lazım!
Muhittin AKBEL yazdı... Davete icabet etmek lazım!
AK Parti ve CHP karşı karşıya... Büyükşehir'de gündem: Buca Metrosu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde meclisinde gündem Buca Metrosu oldu. AK ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva