HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2022 Perşembe - 09:55

Başkan Erdoğan o krizin gölgesinde isimleri açıkladı... Organize işler bunlar!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ilçede krize neden olan “zeytin salamura tesisi” imarlı araziler üzerine yapılan inşaatlarla ilgili tartışmada isimleri açıkladı. Erdoğan, 2020 yılının Temmuz ayından itibaren Tarım İl Müdürlüğü tarafından 30 adet tesis imarı izni verildiğini vurgularken, “Bizim bölgemizde bu kadar ihtiyaç yok. Karaburun’da bu yolla yapılan inşaatların 24’ünde AK Parti’de görev yapanlar proje müellifi, müteahhit ya da fenni mesuldür” dedi.

Başkan Erdoğan o krizin gölgesinde isimleri açıkladı... Organize işler bunlar!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in turizm bölgesi Karaburun’da araziler üzerine yapılan inşaatlarla ilgili başlayan tartışmalar sürüyor. Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’in satın aldığı bir araziye “zeytin salamura tesisi” imarı alıp sonrasında satmasıyla gündeme gelen ilçe Türkiye gündemine oturmuştu.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan katıldığı SONSÖZ TV’deki canlı yayında “salamura tesisi ve bakıcı evi” imarı alınarak zeytinliklere inşa edilen villalarla ilgili duruma açıklık getirdi. Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alınan kurum görüşleriyle yapımı gerçekleştirilen inşaatlara belediye olarak yapı ruhsatı vermekle mükellef olduklarını söyledi. İznin Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alındığını dile getiren Erdoğan, 2020 Temmuz ayından itibaren geçen yaklaşık bir buçuk yıllık süreçte 30 adet projeye ilçe genelinde izin verildiğini vurguladı. Konuşmasında “bizim bölgemizde bu kadar ihtiyaç yok” derken tarım alanlarında zeytin salamura tesisi projesinin bir yöntem olarak kullanıldığını aktardı.

Başkan Erdoğan, “Benim bölgemde zeytin salamura tesisine ihtiyaç yok. Çünkü belediye olarak bizim de dahil olmak üzere fabrikalarımız var. Özel tesisler de bulunuyor. Konu gündeme gelince dedim ki ‘bu tesislerden toplam kaç tane varmış?’ Baktık 30 taneymiş. Temmuz 2020’den itibaren tarım il müdürlüğünden Karaburun için  30 tane görüş alınmış. Bunlardan 24 tanesinin projesi gelmiş ve yapılmış. Daha önce projeye onay vermek bizim elimizdeydi biz de bu tür işlemlere onay vermiyorduk. Sonra yetkiyi tarıma geçirdiler. Tarım gelip kontrol edecek... Ben bir kısmının bu amaçla kullanıldığını düşünmüyorum. Müdürlük denetlemesini yapacak, gerekliyse yıkacak. Bana görev verirse ben yıkarım. Bu yöntem böyle doğru değil” dedi.

AHMET TOROS VE DİĞER İSİMLER…
Konunun gündeme gelmesinin ardından “zeytin salamura tesisi” görünümlü projeleri incelediklerini anlatan Başkan Erdoğan gördüklerini açıkladı. Erdoğan, “Bütün ruhsatlarda ne tesadüftür ki fenni mesul ve proje müellifi; AK Partili ve bizim bölgemizdeki harita mühendisi olan Ahmet Toros... Kendisi; 2018 yılında il yönetiminde, Urla teşkilatında, Karaburun’da vs... Bir de çoğunda şu anki AK Parti Meclis Üyesi olan Kaan Biroğlu’nun ortak olduğu Şanlı Yapı var. Onun iki ortağı Doğan Şanlı ve Kaan Bey’in eşi. Çoğunda proje müellifi ve mimar da bu isimlerdir. Bir kısmının müteahhidi şuan AK Parti yönetiminde olan İhsan Mete Ünal’dır... En güzeli de yapılan ve kaçak denen bizim belediye meclis üyemiz CHP’li Murat Gül’ün binasının müteahhiti de o, diğeri de Ahmet Toros... En suçsuzu benim, yasal olarak yapmam gerekeni yapıyorum. Projeyi böyle hazırlayıp getirince ruhsat vermezsem suçlu ben olurum, hukukçuyum biliyorum. Bunun yanında bazı projelerde de İhsan Mete Ünal’ın yanında ücretli çalışan mimarı var. Yasal olmadığını söyleyip, AK Parti İlçe Başkanı’yla görüşme yapan iki meclis üyesine sesleniyorum. Her şey ortadadır” diye konuştu.

Karaburun Mordoğan’da yapımı devam eden ve aynı yöntem kullanılarak inşaatına başlanan bir projeyi de örnek gösteren Başkan Erdoğan, “Mordoğan Ardıç’ta ana yolun üzerinde villa yapıyorlar sanıyordum. Ben dosyadan buldum. Bu ev değil, tarım tarafından 800 metrekareye proje onayı verilmiş. Bu da zeytin salamura tesisi. Binanın üzerinde Ünal Yapı yazıyor. Şuan Karaburun yönetiminde eski AK Parti Meclis Üyesi. Bodrum katı yapmışlar ve ben gidip bunu mühürlemişim. Proje de Ahmet Toros, İbrahim Doğan Şanlı, İhsan Mete Ünal var. Sonra dosyada şunu gördüm; mühürden sonra kaçak yapmışlar hemen tarıma gitmişler, projede tadilat yaptırmışlar. Bodrum kat ekletmişler. Bayağı villa zaten orayı da sauna yapacak herhalde... Dosyayı açınca daha acı bir şey gördük; Bu binanın sahibi esasta bize kara çalan AK Parti İlçe Yönetimindeki Rafet Şevketoğlu.. Dosyada vekaleti de var. Bu taşınmazı almış. İnşaatı takip eden bu isim Rafet Şevketoğlu’dur” dedi.

BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM!
Erdoğan, “Ben bu kadar kirli siyaset yapıldığını görmedim. Bir kadınım, siyasetçiyim, ailem var. Yanlış yapıyorsam eleştirin. Siyaset böyle değil, biz onlara öğretelim. Beni buna mecbur edenler utansın. Tarım İl Müdürlüğü de daha dikkatli davransın. Geçmiş döneme ilişkin tarama başlattılar. İptal edeceklerini söylediler. Keşke başta bunu baştan söyleselerdi. Bir de yıkımla uğraşacağız. Keşke bununla baştan ilgilenselerdi. Çok hassas olmaları lazım. Gerçek anlamda işletmecilerin önünü de kesmemeleri lazım. Ama bunun günah keçisi ben değilim. Kaçak inşaat yapan varsa ilçe başkanı önce yönetimdeki İhsan Mete Ünal’a bakacak. Kendi işlettiği Echo Entertainment Hall’un kaçak olduğu için üç tane binasını mühürledim. Demek ki kuyruk acısı olunca böyle oluyor. Ben hepsi için suç duyurusunda bulundum. Onlar başka bir şey amaçlıyor. Beni ilgilendirmiyor. Bizimle uğraşmak yerine kendi işlerine baksınlar. Demek ki ben bir iş yapıyorum ki bana böyle saldırıyorlar” diye konuştu.

YAPI RUHSATA UYGUN ÇIKTI
Erdoğan, kamuoyuna yansıyan ve CHP İstanbul Milletvekili Grup Başkanvekili Engin Altay’a ait olduğu iddia edilen “zeytin salamura tesisi” ruhsatlı yapıyla ilgili de konuştu. Erdoğan, “Ben sosyal medyada bir açıklama yaptım... Sağ olsun Sabah Gazetesi iki cümlemi almış, koymuş ve ‘başkan kaçak inşaat olduğunu itiraf etti’ demiş. Kaçak inşaat demek; ruhsatsız yapı ya da ruhsat ilkelerine aykırı yapı yapmak demektir. Engin Altay, İstanbul Milletvekilimiz, Grup Başkanvekilimiz... 2 yıl önce Mordoğan’a dostlarına gelmişti. Oraya geldiğinde duydum. Gittik, ziyaret ettim. Resim yayınladım. O bile yanlış anlaşıldı. O yer 2012 yılında bir hanımefendi tarafından satın alınmış. Oraya bir yapı yapılmış. Benim bile sonradan haberim oldu. Söz konusu yerin Engin Altay ile alakası yok.  Karaburun’a herkes geliyor. Partimizin yetkili ismi gelmiş ve ziyaret etmiş. Bunu o projeyle bağdaştırmaları kadar yanlış bir yel olamaz. Zaten söz konusu tesisin projesi  ilk önce tarıma gidiyor. Biz başvuruyu kurumlara görüş olarak soruyoruz.  Bize çamur atanlar kendi kurumlarına baksınlar. Proje tarımdan uygun gelince belediye olarak ben de izni vermek zorundayım. Ben sadece inşaat ruhsatını verdim. Sonra da projeye uygun olarak burası yapıldı mı diye denetlemişim. 2021 yılı Ağustos sonunda da yapı denetleme izni almış. Uygun olmuş, vermişiz. Ağustos’tan bugüne kadar çok şey yapılır, eklenti yaptıysa... Bu göz önünde olan bir yer değil yapsa bile bilemeyiz. Ben haberleri ihbar kabul ettim, gittik. Tutanaklar var, projeye de uygun. Bina projeye tamamen uygun. Havuz, bir de çapa, kürek koymaya yer yapmışlar onlar için tutanak tutup, mühürlemişler. Ayrıca  bunun zeytin salamura tesisi olarak kullanılıp kullanılmadığını bilemem. Ki kullanıma hazır olması için 2 yıllık süreci varmış, bir de taahhüt veriliyormuş. Bunu denetleyen tarım biz değiliz! Projeyi nasıl onaylayıp bize gönderdiyse, tarım arazisine bina yapılmasına izin verdiyse, yasal olarak da denetleyen onlarsa bunun sorumlusu tarımdır. Bunu artık anlasınlar. Biz sadece inşaatın projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığını denetliyoruz. Aldığım duyumlara göre tarım il müdürlüğünün yaptığı son denetimlerde de yasalara uygun olmayan bir şey çıkmamış. Tespitler ve tutanaklar ortaya çıktığında hepimiz görürüz” ifadelerini kullandı. 

 
Büyükşehir'den İzmir kulüplerine dev destek!
 
Kolera salgını yeniden ortaya çıktı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ramiz Yılmaz 17 Mart 2022 Perşembe 16:41

salamura makyajlı villa. hemide havuzlusundan. oh ne ala memleket yahu. hem de koruma alanında.

Yorumu oyla      2      4  
Atilla Kamar 17 Mart 2022 Perşembe 10:49

Başkana huzurlu çalışma ortamı bırakmadılar. Bahsi geçenlerin tamamına yakını Sonradan Karaburun yöresine yerleşenler.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den İzmir kulüplerine dev destek!
Pandeminin getirdiği ağır şartlara rağmen son iki yılda İzmir'in tanıtımına ...
Bucalı kadınlara wushu kursu
Kadınların her alanda güçlenmesi için projeler geliştiren Buca Belediyesi, ...
Karabağlar'da uyuşturucunun zararları tiyatro ile anlatıldı
Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği “Pembe Aslında Siyahtır” oyunu yoğun ilgi gördü.
 
Muhittin AKBEL yazdı... Davete icabet etmek lazım!
Muhittin AKBEL yazdı... Davete icabet etmek lazım!
AK Parti ve CHP karşı karşıya... Büyükşehir'de gündem: Buca Metrosu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde meclisinde gündem Buca Metrosu oldu. AK ...
Sağlık emekçilerinin mücadelesi İzmir'de ölümsüzleşti
Pandemide büyük bir özveriyle çalışan sağlık emekçileri için İzmir Büyükşehir ...
 
Neptün Soyer ve Meral Seçer'den Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
İzmir Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer ile Mersinden Kadın ...
Başkan Erdoğan’dan RES ve GES çağrısı: Rüzgar ve güneş başka yerde yok mu?
Karaburun’da özel çevre koruma bölgesine yapılmak istenen güneş enerji ...
CHP Genel Merkezi'nden Aydın'a çıkarma
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve CHP Enerji ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva