HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2017 Pazar - 09:27

Karabağlar'da 'Üç Fidan' için anma

68'in öğrenci liderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan,  idam edilişinin 45’inci yıldönümünde Karabağlar’da anıldı.

Karabağlar da  Üç Fidan  için anma

Karabağlar Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Karabağlar Gençlik Kolları'nın birlikte organizasyonu ile Bozyaka Kültür Merkezinde Üç Fidan'ı anma paneli düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Deniz, Hüseyin ve Yusuf’un arkadaşları Mete Ertekin, Tuncer Sümer, Avukatları Mükerrem Erdoğan Yazar-Yönetmen Prof. Dr. Semih Çelenk katılırken, Moderatörlüğü Hakkı Karadeniz üstlendi.

ÖNEMLİ OLAN UNUTMAMAK, UNUTTURMAMAK
Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Fevzi Özelli ve dernek üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İlk konuşmayı yapan Karabağlar ADD Başkanı Özelli, amaçlarının 3 fidanı unutmamak, unutturmamak olduğunu ifade ederek,  “Bu gençler olduğu sürece de bu isimler asla unutulmayacaktır” dedi.

ONLAR 80 MİLYONUN İÇİNDE YAŞIYORLAR 
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise Deniz, Hüseyin ve Yusuf’un  20’ li yaşlarda emperyalizme, faşizme karşı mücadele ettiklerini hatırlatarak,  “Onları yargılayanlar düşüncelerinden korktular. Bu düşünceleri onların hayatlarına son vererek biteceğini zannettiler ama bugün de görüyoruz ki onlar 80 milyonun içinde yaşıyorlar. Onların ölümüne karar verenler unutuldular, yok olup gittiler ve gidecekler de. Biz, insanlarımızı, halkımızı, ülkemizi sevmeyi onlardan öğrendik. Dünya devam ettikçe Denizler, Hüseyinler, Yusuflar ve daha birçok adını sayamadığım devrimciler hep yaşayacaklar. Hep var olacaklar.” diye konuştu. Selvitopu konuşmasını,  “Onların söylediği gibi Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” diyerek tamamladı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise bugünün karalar bağlama günü değil anma günü olduğunu belirterek “Bugün ülkemizin içinde bulunduğu duruma baktığımızda bize nice Denizler, Hüseyinler Yusuflar lazım. Onlar vatan sevdası, özgürlük sevdası uğruna gözlerini kırpmadan hayatlarını feda ettiler. O zaman bizim onlara borcumuz var. Bu vatana sahip çıkmak gibi sorumluluğumuz var” dedi.

PANELDE ANILAR CANLANDI

Konuşmaların ardından panele geçildi. 3 fidanın yakın arkadaşı Mete Ertekin, 6 Mayıs’ı bir idam günü olarak değil, dünya devrimcilerini anma günü olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla yaşadıkları anıları anlattı.

Prof. Dr.Semih Çelenk de 68 kuşağının daha iyi bir biçimde anlatılması için oyun çalışması yaptığını ve yazdığı “Deniz Bugüne Bakıyor” isimli kitabından söz ederken, konuşmacılardan Tuncer Sümer ise 68 kuşağının ileriyi gören bir kuşak olduğunu söyleyerek Hüseyin İnan’ın 21 yaşında yazdığı Ortadoğu yazısının bugünle birebir benzerlik gösterdiğine dikkat çekti.

SON BAKIŞLARINI HİÇ UNUTMAYACAĞIM

Son olarak Deniz, Hüseyin ve Yusuf’un avukatı Mükerrem Erdoğan ise yaptığı konuşmada 3 Fidan'ın hapishanedeki son gecelerini ve darağacına giderken yaşadıklarını tüm açıklığıyla anlatırken, “Son derece güçlü ve onurlu bir duruşları vardı. Onların yüzlerini ve hayata bakışlarını hayatımın sonuna kadar unutmayacağım ve yaşadığım sürece herkese de anlatmaya devam edeceğim” dedi.

Panelin ardından etkinlik müzik dinletisi ve plaket töreni ile sona erdi.

 
Selçuk, Kantaron Festivali ile renklendi
 
Karabağlar'da işadamlarıyla ortak akıl zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk, Kantaron Festivali ile renklendi
Selçuk Efes Kantaron Festivali’ nin ilk günü renkli geçti. İstasyon Meydanı’nda ...
Türkiye'de ilk: İZDENİZ'de gurur günü 
Filosunu modern gemilerle yenileyen ve emniyetli, güvenilir, çevreye duyarlı ...
İzmir'de gençliğin bayramı: 3 günlük büyük şölen
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ...
 
'Süt kuzuları'nı sevindiren imza: 'Tarımın efesi' artık Kocaoğlu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Süt Kuzusu' projesi kapsamında Tire Süt ...
Kemalpaşa'nın lezzet festivaline coşkulu başlangıç
İzmir'in Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 1'inci Uluslararası Yemek Festivali başladı.
Sakin Şehir'de taş ocağına karşı en net mesaj!
İzmir Erkence zeytininin gen merkezi Seferihisar Orhanlı Vadisi’ne taş ...
 
İzmir'in kahramanına yakışan anıt
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şehit Fethi Sekin anısına düzenlediği ...
Piriştina 2 kritik dosya ile Başbakan’a gidiyor!
Belediye Başkanı Piriştina, cezaevinin taşınması ve trafik sorunun çözümü ...
Bornova’nın mutfak atölyesinde sertifika heyecanı
Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi’nde düzenlenen Aşçılık ve Pastacılık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva