HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2021 Cuma - 11:20

Karabağlar’a üniversite tartışmasında yeni perde: İşte öneri planın detayları!

AK Parti ile Karabağlar Belediyesi’ni karşı karşıya getiren Demokrasi Üniversitesi’ne ait üniversite alanının planlanması konusunda yeni gelişmeler yaşandı. AK Partili meclis üyelerinin Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu tarafından alan ile ilgili önerilerini bir dosya halinde kendilerini sunulduğunu öne sürmüştü. Öneri taslağı ise ortaya çıktı. Taslakta konut alanının küçültüldüğü üniversite alanının arttırıldığı görüldü.

Karabağlar’a üniversite tartışmasında yeni perde: İşte öneri planın detayları!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Karabağlar ilçesinde Demokrasi Üniversitesi tarafından yapılmak istenen kampus projesinin olduğu alanda TOKİ konutlarının yapılmak istenmesi belediye ile AK Parti’yi karşı karşıya getirmişti.

Üniversitenin zamanla yeni fakültelere ihtiyaç duyacağını düşünen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 38 hektarlık alanın üniversite alanı olmasına itiraz ederek geri kalan 42 hektarın da üniversiteye verilmesi için İzmir 1. İdare Mahkemesi’ne “yürütmeyi durdurma” davası açtı. Dava dilekçesinde, revizyon imar planı çalışmalarının devam ettiğini, bu planların ulaşım akslarını, yanı başındaki Uzundere Mahallesi’ni olumsuz etkileyeceğine dikkat çekildi. İdare mahkemesi, Karabağlar Belediyesi’ni haklı bularak, yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Yeniden yapılan planlamada ise toplu konut ısrarı sürdü. Yeni planlamada da taraflar karşılıklı yaptığı açıklamalarda sürecin yeniden yargıya gideceği yönünde sinyaller verilmişti.

Tartışmalar sürerken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda belediyenin uzlaşı için bir hamle yaptığını ve alanda 15 katlı konutların yapılması hususunda öneri yaptığını iddia etmişti. Kaya, bu öneriyi reddettiklerini belirtirken Başkan Selvitopu ise “Biz plan önerisi yapmadık, sadece konut alanıyla ilgili öneride bulunduk. Bir taslak, bir tasarı sunduk, bir çözüm olabilir mi düşüncesiyle… Orada kat sayısının ne olacağını, Sayın Kaya’nın biliyor olması lazım. Bizim Karabağlar Belediyesi olarak, şu kadar kat olsun, bu kadar kat olsun, diye bir öneride bulunma şansımız yok, yetkimiz de yok. O kararı bakanlık verir. Kat sayısını bakanlık belirler. Biz ona karışamayız” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi ve Karabağlar Belediyesi Grup Başkan Vekili Mustafa Alper Güldalı ile AK Parti İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi ve Karabağlar Belediyesi Grup Sözcüsü Fırat Eroğlu ise Başkan Selvitopu ile bu konu için bir görüşme yaptıklarını ve Selvitopu’nun önerilerini bir dosya olarak kendilerine ilettiğini açıklamışlardı.

ÖNERİ PLANI
Karabağlar Belediyesi’nin AK Parti heyetine sunduğu önerilerin ise detayları netleşti. Öneride 50 hektar olarak belirlenen üniversite alanı 65 hektara çıkarıldı. Planlama alanının kuzey bölümündeki yer üniversite alanı olarak tanımlandı. Konut alanı ise projenin sol tarafındaki bir hatta çekildi ve yüksek kat sistemi ile 13 hektara indirildi. Geri kalan alanlar ilkokul, ortaokul, lise ve yeşil alan olarak tanımlandı.  

 

 
İzmir’de aile hekimleri ikinci kez iş bıraktı!
 
Karşıyaka'da söyleşi zamanı: Yönetmenler vatandaşla buluştu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 27 Ağustos 2021 Cuma 15:27

üniversite arazisine niye konut yapılmak istenir? ikisi bambaşka kavramlar. ama sorsanız gaziemir kötü, izmir kokuyor, izmir de trafik var. bu gazete de kötü yorum yapan troller bu arazi işini konuşmuyor. sığınmacıları konuşmuyor. ekonomi konuşmuyor. elektrik faturalarını konuşmuyor. bunları yazmadıkları için net olarak ya bu youtube videoalrın daki "göster telefonunu yegenim"diyen dayılar olduklarını yada aktroll olduklarını anlıyorsunuz. çünkü artık AKP nin kendi seçmenin bir çoğu bu saydıklarımı savunuyor

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atık pil kampanyasında dereceye girenler belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar ...
Başkan Sandal depremzedelerle buluştu... 'Hodri meydan' dedi: Emsali arttırın, onayı verelim!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı Belediyesi’nin ücretsiz ...
Bornova’da Zafer Bayramı coşkusu 29 Ağustos’ta
30 Ağustos Zafer Bayramı, Bornova’da coşkuyla kutlanacak. Bornovalılar, ...
 
Karşıyaka’da aşure bereketi
Karşıyaka Belediyesi'nin kadın girişimcilere ve özellikle pandemi döneminde ...
Başkan Batur'dan Kemeraltı'na 'tarih' incelemesi
Tarihi Kemeraltı bölgesinde incelemelerde bulunan ve esnafı ziyaret eden ...
Buca’da 30 Ağustos coşkusu başladı
Buca’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu başladı. 99. yıla özel hazırlanan ...
 
Karaburun'da Börklüce Mustafa şiir günleri için geri sayım
Karaburun’un geleneksel Börklüce Şiir Günleri, 27-29 Ağustos tarihleri ...
Dikili'de festival başlıyor!
Dikili Belediyesi tarafından Dikili, Kültür - Sanat, Demokrasi ve Emek ...
Bergama'da festival başladı!
2. Bergama Tiyatro Festivali’nin açılışı Bergama Kültür Merkezi’nde düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva