HABERLER>EKONOMİ
4 Şubat 2015 Çarşamba - 15:19

İzmirli zeytinyağı markası Çin pazarında

1938’den bu yana Türkiye’de zeytinyağı pazarının önde gelen firmalarından biri olan ve Amerika, Almanya, İngiltere, Danimarka, Norveç, İsveç, İran gibi25’ten fazla ülkeye kendi markası ile zeytinyağı ihracatını gerçekleştiren Kristal Yağları, zeytinyağı pazarında İspanyol ve İtalyan üreticilerin hakimiyetinde olan Çin’e yeni sezonda ikinci parti ihracatını gerçekleştirdi.

İzmirli zeytinyağı markası Çin pazarında

İZMİR - Yurt içi ve yurt dışında birçok zincir markette tüketiciyle buluşan Kristal, Çin’in zincir market devi olan Carrefour ile imzaladığı anlaşma sayesinde,Carrefour Şangayraflarında “Tek Türk Markalı Zeytinyağı” olma özelliğini gururla sürdürüyor. Çin’de Şangay Carrefour Marketleri’nin 29’unda, Çin hükümetine bağlı büyük zincirlerden Direct Import Goods Mağazaları’nın 11’inde ve birçok yerel markette Kristal Zeytinyağı satılıyor. Kristal Yağları Genel Müdürü Christopher Dologh “Ürün kalitesinden hiçbir zaman ödün vermeden üretim yapıyoruz. Cam şişe gıda ile etkileşimi en az olan dolayısıyla en sağlıklı ambalaj malzemesidir. Türkiye’de olduğu gibi zeytinyağını Çin’de de cam şişelerde tüketiciye sunuyoruz.  Son 5 yıldır Çin’e1 milyon şişenin üzerinde natürel sızma zeytinyağı ihracatı yaptık, yaptığımız anlaşma sayesinde ihracatımızı 2015’te500 bin şişe dahaartırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kristal, Şangay’da gerçekleşen FHC China Gıda Fuarı’na katılarak, ziyaretçilerine Kristal Riviera ve KristalNatürel Sızma Zeytinyağı tadım ve tanıtımını gerçekleştirdi. Fuarda yaptığı görüşmeler sonucunda, gıda ve sağlık trendleri nedeniyle geçmiş yıllara göre zeytinyağına olan ilginin arttığını gözlemleyen Kristal, Çin’in en büyük kenti olma özelliğine sahip Şangay’da her geçen gün daha çok tüketiciye ulaşıyor.

KRİSTAL YAĞLARI HAKKINDA
Kristal, lezzetine ve kullandığı zeytinlerin bölgesine göre Kristal Yumuşak Doğal Lezzet ve Kristal Dolgun Güçlü lezzet olmak üzere 2 çeşit natürel sızma zeytinyağını pazara sunuyor. Kristal Yumuşak Doğal Lezzet’te tamamen Körfez Bölgesi’nde yetişen Ayvalık çeşidi zeytinlerinden elde edilen zeytinyağları kullanılıyor. Kristal Yumuşak Doğal Lezzet,Ayvalık tesisinde son derece modern teknikler kullanılarak elde ediliyor. Kristal Dolgun Güçlü Lezzet’te ise Güney Ege’nin memecik çeşidi zeytinlerinden elde edilen ve uzman tadımcılar tarafından seçilen en leziz zeytin yağları kullanılıyor. Riviera, bilindiği üzere rafine zeytinyağı ile natürel zeytinyağının harmanlanmasıyla elde edilen bir zeytinyağı çeşididir. Kristal’in tesislerinde zeytinyağının üretiminde kimyasal kullanılmadan, sadece fiziksel işlem yapılıyor, yani su buharı kullanılıyor. Kristal Riviera hazırlanırken harmanlama işleminde maliyet farkı gözetmeksizin Türkiye’de en kaliteli natürel sızma zeytinyağının üretildiği Körfez Bölge’si yağları kullanılıyor. Dolayısıyla, Kristal Riviera koklandığı zaman zeytin meyvemsiliği hissediliyor ve kusur içermiyor.

Kristal tesislerinde ham madde olarak girişten mamul madde olarak çıkışa kadar üretimin her aşamasında çok titiz bir kalite kontrol işlemi yapılarak ürünler tüketicinin beğenisine sunuluyor.  Kristal ürünleri iç pazarda Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin denetimi altında olup, kalite uygunluk sertifikası ile belgelendirilmiştir. Aynı program, merkezi Madrid’de bulunan Uluslararası Zeytin Konseyi’nin de kalite kontrol programına üye olduğundan uluslararası alanda da denetimi yapılmaktadır.  Dolayısıyla Kristal Yağları, hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda denetlenmekte ve kalite bakımınından onaylanmaktadır.Ayrıca Kristal Yağları’nın tüm ürünleri TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi,  TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, Helal Gıda ve Koşer sertifikalarına sahiptir.

Zeytinyağı kültürüne sahip köklü bir firma olan Kristal’in ürünleri Türkiye’de tüketici nezdinde yapılan kör tadımlarda birinci gelmektedir.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Gelinliğin başkenti' kapılarını 9.kez açtı
Alanında Avrupa’nın en büyük fuarı olan IF WEDDING FASHION İZMİR – Gelinlik, ...
EBSO Çekleri ağırladı: Karşılıklı ticaret mesajı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, Çek Cumhuriyeti ...
İki birlikten tağşiş çıkışı: Nitelikli dolandırıcılık olsun
Zeytin ve zeytinyağı sektörünün iki güçlü kuruluşu; zeytinyağında tağşiş’in ...
 
Türk ve Almanlar'ın alışveriş farkı
İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü ile Bremen Üniversitesi ...
Bank Asya'nın yönetim kurulunda sürpriz isim!
Bank Asya'nın yeni yönetimi Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirildi. ...
İzmir'de bilim ve sanayiden büyüme mesajları
Türkiye, OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) ülkelerinin üzerinde ...
 
Bank Asya'dan ilk açıklama!
TMSF, Bank Asya’nın çoğunluk hisselerine el koydu. BDDK, Bank Asya’nın ...
Flaş! TMSF Bank Asya'ya el koydu
BDDK, Bank Asya'nın yüzde 63'ünün TMSF'ye devrine karar verdi. Bankada ...
Benzin ve motorine zam: İşte yeni fiyatlar
Benzin 14 kuruş, motorin 9 kuruş zamlandı. Zamlı fiyatlar gece yarısından itibaren geçerli olacak.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva