HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2012 Cuma - 15:12

İzmirli kadınlar 'Şiddete hayır' diye haykırdı!

İzmirli kadınlar, kadına yönelik şiddeti İzmir Büyükşehir’in düzenlediği yürüyüşle protesto etti. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden Kültürpark’a kadar yürüyen kadınlar ellerinde “Şiddete hayır” dövizleri ile “Kadına yönelik şiddete dur demek, kadın cinayetlerini protesto etmek, dayanışmak ve güçlenmek için buradayız” dedi.

İzmirli kadınlar  Şiddete hayır  diye haykırdı!

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü ile İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi,  “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü” kapsamında kadına yönelik şiddete dur demek, artan kadın cinayetlerini protesto etmek için bir dizi etkinlik düzenledi. Kadın dernekleri temsilcileri ve üyeleri, İzmir Kent Konseyi ve kadın meclisleri üyeleri ve çok sayıda kadın Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden başlayarak İsmet İnönü Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü. Etkinliklere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da katıldı. Ellerinde “Şiddete hayır”, “Haklı Şiddet Olmaz” dövizleriyle yürüyen kadınlara İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da destek verdi. Sokak tiyatrosu gösterisi ile şiddete uğramış kadınları canlandıran tiyatrocular büyük ilgi gördü. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın –Erkek Eşitlik Birimi Sorumlusu ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Avukat Pelin Erda bir basın açıklaması yaparak,  kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için çok yönlü bir mücadele gerektiğinin altını çizdi. Kadına yönelik şiddetin engellenmesinin bir devlet politikası olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Erda, “Yapılan her düzenleme, alınan her karar kadınları özgürleştirmeye, önlerini açmaya, bedenleri ve hayatları üzerine söz haklarını kullanabilmelerine hizmet etmelidir. Kadınlar için, kadınlara rağmen ve kadınların aleyhine sonuçlara giden düzenlemelerin hiçbiri bizleri ileri taşımaz. Aksine kazanılmış olan haklarımızı geriletir ve inancımızı zedeler” diye konuştu.

Yürüyüşün ardından İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde 25 Kasım 1960’ta Dominik Cumhuriyeti’nde öldürülen 3 kız kardeşi konu alan “Kelebekler Özgürdür” filmi gösterildi.

http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s153131.jpg

BÜYÜKŞEHİR YANINIZDA
Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadına yönelik hizmet alanını her geçen gün genişlettiğini belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Sığınma evi ile şiddete maruz kalmış kadınlara kucak açtığını belirten Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yalnız kadın değil erkek de bilinçlendirilmeli, ön yargılarını yıkacak eğitimler almalıdır. Şiddete yol açan kadın –erkek eşitsizliği ile mücadele için, Kadın –Erkek Eşitlik Birimimiz hizmete girdi. Kadın Çalışma Şube Müdürlüğümüz kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi her zaman yanınızda. Size bir telefon mesafesindeyiz ve elimizden geleni yapmaya hazırız”.
Avukat Hülya Gülbahar, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ile ilgili yeni yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

ŞİDDETE OYNAYARAK ÇÖZÜM ARADILAR
Panelin ardından Oyun Hamuru Tiyatro Grubu da “Forum Tiyatro” isimli bir gösteri yaptı. Eşinden şiddet görmüş, hastanede yatan ya da öldürülmüş kadınları canlandıran tiyatrocular salondaki seyircileri de oyunlarına dahil ettiler. Kadınlar şiddeti engellemek için kendi yöntemlerini sahnede canlandırdı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zerrin 24 Kasım 2012 Cumartesi 00:43

Son 10 yılın, öncesi ve sonrası için öldürülen, şiddete uğrayan kadınlar için bir istatistik yapılmalı (ya da yapılmış ise açıklanmalı) Tek ve ilk sebebinin, bu iktidarın yarattığı ekonomik, sosyal, politik çıkmazların sonuçlarından başka nedeni olmadığı açıkça görülecektir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım ‘İZBAN’a nokta koydu: İzmirliye haksızlık yapmayın!
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı, İZBAN üzerinden yapılan siyasi ...
Karşıyaka Çocuk Meclisi’nde seçim zamanı
Karşıyaka Kent Konseyi bünyesinde 2009 yılında kurulan Çocuk Meclisi, ...
Güzelbahçeli kadınlar sertifikalarını aldı
Güzelbahçe Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı'nın (TAPV) ...
 
Bergama Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine destek
Eğitime verdiği büyük önemi öğrencilere ve okullara yönelik gerçekleştirdiği ...
Başkan Sındır 'matem' yemeğinde
Ramazan ayında iftar çadırları kurarak, sosyal dayanışmanın en güzel örneklerini ...
Çiğli Belediyesi’nden gençlere Avrupa müjdesi
Çiğli Belediyesi, Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan aldığı akreditasyonla ...
 
Tartan’dan Öğretmenleri unutmadı
Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM tarafından ‘Başöğretmen’ unvanını aldığı ...
‘Bankaların borcu halkın cebinden çıktı’
Kültür sanat etkinlikleriyle vatandaşı buluşturmaya devam eden Konak Belediyesi, ...
ENGELSİZMİR için yarışacaklar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Engelliler Günü nedeniyle “Tekerlekli ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva