HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2012 Cuma - 14:15

Yıldırım ‘İZBAN’a nokta koydu: İzmirliye haksızlık yapmayın!

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı, İZBAN üzerinden yapılan siyasi tartışmalara karşı durdu, “Bu yapılan İzmir’e, İzmirliye haksızlıktır. Bitsin” dedi.

Yıldırım ‘İZBAN’a nokta koydu: İzmirliye haksızlık yapmayın!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – AK Parti Yerel Yönetimler Şurası için kente gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Aliağa- Cumaovası raylı sistem hattının devamı olan Torbalı aksı ile ilgili TCDD yetkililerinden brifing alan Bakan Yıldırım, Kuşburnu Şantiyesi'ndeki ray döşeme çalışmalarını gezdi. Yıldırım, 30 kilometrelik aksın 2013 yılı Kasım ayında hizmete alınacağını söyledi.


Hat çalışmaları üzerinde incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi ve CHP ile AK Parti arasında büyük tartışmalara neden olan İZBAN harcamaları konusuna değindi. Yıldırım bu konudaki siyasi tartışmalara son verilmesini istedi.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı, “İzmir’de İZBAN gibi taşıma sitemini ortaya koyduk. İki yıldır hizmet veriyor. Milyonlarca İzmirli bundan istifade ediyor. İzmirli’nin herhangi bir itirazı yok. Ama İZBAN sürekli siyasetin aracı olmaya devam ediyor. Bu İzmirlilere yapılan bir haksızlıktır” dedi.

Bakan Yıldırım şunları söyledi: Ortaklığın sağlıklı devam etmesine de hiç olumlu katkısı olmadığını düşünüyorum. Bu hesaplara girecek değiliz. Kimin ne kadar harcama yaptığını, hangi imkanları ortaya koyduğunu açıkladık. Bu anlamsız açıklamayı tekrar tekrar gündeme getirmenin anlamı yok. Önemli olan yapılan iş ‘İzmir’e, İzmirlilere bir katkı sağladık mı, onların hayatını kolaylaştırdık mı?’ buna bakmamız lazım. Bu tartışmalara bir daha dahil olmayacağız. Bu İzmirlilere saygısızlık! Belediye de bakanlık da cebinden harcama yapmıyor. Vatandaşın vergileriyle millete hizmet ediyoruz. Olayı böyle görmek lazım... Bu önemli hizmeti siyasetin ucuz bir aracı olarak lütfen kimse kullanmasın. İZBAN'da ortaklık bitmez, daha da derinleşiyor. Konu hizmet olunca teferruatı takmayız. Yapacağımız işleri ne yavaşlatırız ne erteleriz. Devlette duygusallık olmaz. Noktayı vatandaş koyar”


 
100 KM'LİK TAKVİYE GELİYOR
Torbalı, Selçuk ve Bergama raylı sistem çalışmalarının tamamlanması ile İzmir'e 188 kilometrelik kesintisiz raylı ulaşım imkanı sunacaklarını belirten Yıldırım, “Cumaovası- Torbalı hattının alt yapı çalışmaları bitme noktasına geldi ve üst yapı çalışmalarına da başlandı. Bu hat 2013 yılı Kasım ayı içinde banliyö taşımacılığına başlayacak. 30 kilometrelik hat üzerinde, sefer aralıkları 3 dakika olacak. Şu ana kadar 60 milyon dolar harcadık. Belediye de 7 tane istasyon ve gerekli sayıda üst geçit yapacak. İZBAN güney aksında, Torbalı'nın ardından Selçuk hattının inşaat çalışmaları başlayacak. Yatırım programına aldık. Kuzey aksında ise 52 kilometrelik Aliağa- Bergama aksını devreye sokacağız. Bu hattın çalışmalarına da gelecek yıl başlayacağız. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında, Türkiye'nin en uzun raylı toplu taşıma sistemi olan İZBAN'ı 100 kilometre daha artırmış olacağız. İZBAN, İzmir için büyük bir ihtiyaç. Günlük 550 bin yolcu taşıyan bu sistem, şu ana kadar 84 milyon yolcu sayısına ulaştı. Bu, büyük bir rakam” ifadelerini kullandı. .
 
YENİ TREN SETLERİ YOLDA
Yıldırım İzmir’de toplu ulaşıma ‘filo desteği’ konusunda da açıklamalarda bulundu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, kentin sorununun yeterli tren setleri olmaması olduğunu söyledi. Yıldırım, “Mevcut 33 setin üzerine, Ankara'dan KK10 set daha getirdik. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İZBAN yönetimi, bu sayının da yeterli olmadığını bana bildirdi. TCDD'ye yetki verdim. En kısa zamanda, ihtiyaçlar dahilinde gereken yapılacaktır. İzmir'e verdiğimiz sözleri birer birer hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 35 proje içinde, hemen hemen el atmadığımız proje kalmadı. 35 projenin 14’ünde fiilen çalışmalar başladı. 16 projenin planlaması sürüyor" diye konuştu.

METRODA TALEP VAR PROJE YOK!
Yıldırım açıklamalarının son bölümünü metroya ayırdı. Bakan, “Üç yeni metro hattının bakanlığımız tarafından yapılması için belediyenin müracaatı var. Ama ortada proje y ok. Bugüne kadar belediyenin tüm dokümanlarında, yatırım programlarında bu hatların yapılacağından bahsediliyor. Ama projeler hazır olmayınca hemen işe başlamak mümkün olmuyor. O yüzden şu anda projelerin hazırlık devam ediyor. Belediyenin elindeki bilgiler çalışmalar neyse onları da dikkate alarak hazırlıklarımı sürdürüyoruz. Hazırlıklar bittiğinde bu hatlar da ayrıca programa alınacak” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
proje 24 Kasım 2012 Cumartesi 12:28

Ankara istanbul belediyelerinin metro projeleri varmı.. Hepsini devlet yapıyor. İzmir gavur ya onlara göre...

Yorumu oyla      13      7  
deli bekir 24 Kasım 2012 Cumartesi 11:11

belediyenin metro projesi olmadığı ortada.uçkuyular dışında metronun adı geçmiyor. ne yani üçkuyular açıldığında izmir de ulaşım sorunu bitecek mi?. bir an önce yeni hatların çalışmasına başlanmalı. ama devlet ama belediye... kim yapacak sa yapsın artık. biz çektik çocuklarımız çekmesin.

Yorumu oyla      14      6  
sayın bakan 24 Kasım 2012 Cumartesi 01:34

bir de personelın durumunuda son noktaya koysa keske aynı ısı yapan tcdd 4000-5000 tl alırken ızban personelıne 1000 tl verıyor bunu hangı vıcdan kabullenebılıyor......sayın bakan...secımler yakınn.....

Yorumu oyla      19      7  
kapatma 23 Kasım 2012 Cuma 17:27

Aliağa mendereste yaptıkları fazla bir Şey olmadığı için konuyu kapatmaya çalışıyorlar... ANCAK KONUYU VE HARCAMALARI BİLMEYEN KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE AYDIN ŞENGÜL YENİDEN AÇAR :))

Yorumu oyla      22      10  
Yurttaş 23 Kasım 2012 Cuma 15:27

Bence de... O yüzden Aydın Şengül Beyefendi'ye söyleyin, biraz az konuşsun. Yoksa siz zararlı çıkıyorsunuz, tablo ortada...

Yorumu oyla      27      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Çocuk Meclisi’nde seçim zamanı
Karşıyaka Kent Konseyi bünyesinde 2009 yılında kurulan Çocuk Meclisi, ...
Güzelbahçeli kadınlar sertifikalarını aldı
Güzelbahçe Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı'nın (TAPV) ...
Bergama Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine destek
Eğitime verdiği büyük önemi öğrencilere ve okullara yönelik gerçekleştirdiği ...
 
Başkan Sındır 'matem' yemeğinde
Ramazan ayında iftar çadırları kurarak, sosyal dayanışmanın en güzel örneklerini ...
Çiğli Belediyesi’nden gençlere Avrupa müjdesi
Çiğli Belediyesi, Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan aldığı akreditasyonla ...
Tartan’dan Öğretmenleri unutmadı
Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM tarafından ‘Başöğretmen’ unvanını aldığı ...
 
‘Bankaların borcu halkın cebinden çıktı’
Kültür sanat etkinlikleriyle vatandaşı buluşturmaya devam eden Konak Belediyesi, ...
ENGELSİZMİR için yarışacaklar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Engelliler Günü nedeniyle “Tekerlekli ...
Büyükşehir Körfez'e yeni 'süpürge' alıyor
Kara ekipleri, deniz temizleme teknesi ve kiralık deniz süpürgesiyle “körfez ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva