HABERLER>EKONOMİ
23 Mayıs 2023 Salı - 12:48

İzmirli iş insanından mülteciler için acil çözüm çağrısı: Yanımda elektroşok ile geziyorum!

İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeleri Derneği (İZTOMÜD) üyeleri yeni lokalinde buluştu. Toplantıda konuşan Başkan Levent Aşçıoğlu son dönemde artan mülteci göçü dalgası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada güvenlik sorununa dikkat çekti. Başkan Aşçıoğlu, “Sınıf farkı çok açıldı. Dengenin açılması dünyanın en büyük problemi. Ülkeye çok mülteci giriyor. Yanımda elektrik şokumla geziyorum. Biz bunların olmamasını istiyoruz. Devletimizin yanındayız. Kim yönetirse yönetsin hükümetimizin yanındayız. Kim gelirse gelsin çok acil bir çözüm şart” dedi.

İzmirli iş insanından mülteciler için acil çözüm çağrısı: Yanımda elektroşok ile geziyorum!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeleri Derneği (İZTOMÜD) yeni binasında İzmir basını ile bir araya geldi.  Üyelerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda dernek başkanı Levent Aşçıoğlu tarafından yeni lokalin tanıtımı gerçekleştirildi ve güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde yapıladı.

‘EN ETKİLİ STK OLACAĞIZ’
Derneğin kuruluş amacını anlatan Başkan Aşçıoğlu, “1994’te babamın hatırına İZTO’da meclise girdim. 2009’da bıraktım. 2013’te tekrar girdim. Bu derneği nazar değmesin diye 41 kişiyle kuralım dedim. Ekrem Başkan daha önce dernekleşmemizi istemedi. Muhalefet edeceğimiz düşünüldü. Ekonomiye katkıda bulunmak için eski ve yeni üyelerle bir araya geldik. Seçimlere ve komitelere karışmadık. Bütün il başkanlarını ziyaret ettik. Burada daha çok üretim yapmak, daha çok istihdam yaratmak için burayı tuttuk. İstişarelerle 11 kişilik yönetim kurulu oluşturduk. 400 üyemiz var. İzmir’in en etkili sivil toplum kuruluşu olacağız. 41 arkadaşımıza 6 komiteyi bölüştüreceğiz. Üyelik ve üyelik geliştirme, sektörel ve iş geliştirme, gezi- organizasyon ve kültür, kurumsal ilişkiler, eğitim ve lokal komitelerimiz var. Siyaset yapmıyoruz ancak hepimizin siyasi bir kimliği var. Partilerde önemli görevler yapan üyelerimiz var.  Hedeflerimizde siyaset olmasa da yaşamımızda siyaset var” dedi.

BAŞKANLIKTA İKİ SENE KURALI
Derneğin vizyonunu genişleteceklerini söyleyen Aşçıoğlu, “Bu dernekte başkan iki dönem başkanlık yapabiliyor. İki sene başkanlık yapacağım. Kalıcı bir başkan değilim. Komite olarak yaptığımız görevlerimizin dışında meclis üyelerine katkılarımız da oluyor. Vizyonu geniş olan bir derneğiz. Hep birlikte bu vizyonu genişletip İzmir’in en büyük derneği olmak istiyoruz. Yeni projeler için her zaman hazırız. İzmir ekonomisine katkı sağlayacak her bir proje için hazırız” ifadelerini kullandı.

ÜLKEYE ÇOK MÜLTECİ GİRİYOR, YANIMDA ELEKTRİK ŞOKUMLA GEZİYORUM
Ekonominin gidişatı hakkında yorumlarda bulunan Aşçıoğlu, “Ülkedeki ekonomik gelişmeler İZTO meclisinde çok ciddi bir konu olarak konuşuluyor. Kredilere ulaşamıyoruz. Bana göre ekonomi kötü ama çoğu kişiye göre iyi. Biz İzmir’deki tüm siyasi parti başkanlıklarına gittik. Gelin bize anlatın, ülke nereye gidiyor dedik. Bana göre yönetimimize göre ekonomi iyi değil. Biz burada şimdi bütün siyasi partilerin temsilcilerini ağırlayacağız. Sınıf farkı çok açıldı. Dengenin açılması dünyanın en büyük problemi. Ülkeye çok mülteci giriyor. Yanımda elektrik şokumla geziyorum. Biz bunların olmamasını istiyoruz. Devletimizin yanındayız. Kim yönetirse yönetsin hükümetimizin yanındayız. Kim gelirse gelsin çok acil bir çözüm şart” dedi.

İZMİR’DE ARA ELEMAN SIKINTIMIZ BÜYÜK
Başkan Aşçıoğlu ayrıca “Üretim yapılmadan istihdam yapamıyorsunuz. Hepimiz işvereniz. Vasıflı eleman bulamıyoruz. 81 ilde üniversite açıyorsunuz, bu çözüm olmuyor. Böyle bir eğitim sistemi olamaz. Meslek liselerine İZTO olarak destek veriyoruz. İzmir’de ara eleman konusunda birçok sıkıntımız var. Türkiye’deki üniversitelerin yüzde 60’ı lise seviyesinde bile değil. Bunun yerine aslında ara okullarda teknik liselerinden mezun olan çocuklar çok yüksek maaşlara çalışabiliyorlar. Üniversitelerden mezun olan çoğu genç asgari ücretle çalışıyor ya da işsiz geziyor. Bu konuda insanların biraz daha bilinçlenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 
5 ilde terör operasyonu: 24 gözaltı
 
Teröristlere ait mühimmat ele geçirildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bahadır 23 Mayıs 2023 Salı 21:13

sen de abarrttın işadamısın multecılerın oldugu yerlere zaten senın ayagın dusmez sen efes otelınden cıkmazsın

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En düşük memur maaşı kademeli artacak
Temmuzda en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Bu durumun ...
Tüketici güven endeksi yükseldi
Tüketici güven endeksi Mayıs'ta bir önceki aya göre yüzde 4 artışla 91.1'e yükseldi.
'İçimizdeki beyinsizler ekonomimize saldırıyor'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemizde, şimdiye değin taş ...
 
Başkan Sarı 'sahaya iniyoruz' dedi... DİSK Ege’den '70 bin oy' sözü!
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı açıklamasında AK Parti hükümetlerini ...
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi arttı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 2,43 artış ...
Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı!
Dolar/TL, sabah seansında 20.18 seviyesini görerek rekor kırdı.
 
Bakanlık'tan turistik bölgedeki esnafa uyarı
Ticaret Bakanlığı, turistik bölgelerde fiyat etiketi kullanmayan esnafa ...
Borsada yatırımcı sayısı yeniden 5 milyonun üzerinde
Borsada yatırımcı sayısı, 19 Mayıs haftasında yeniden 5 milyonun üzerine çıktı.
Ticaret Bakanlığı'ndan güvenli ürün adımı
Ticaret Bakanlığı, piyasaya sunulacak ürünlerin gereken güvenlik şartlarını ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva