HABERLER>EKONOMİ
22 Mayıs 2023 Pazartesi - 10:41

Başkan Sarı 'sahaya iniyoruz' dedi... DİSK Ege’den '70 bin oy' sözü!

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı açıklamasında AK Parti hükümetlerini hedef alarak “Bir hafta boyunca alanlara çıkıyoruz. 70 bin oyu getirmek için söz veriyoruz” dedi

Başkan Sarı  sahaya iniyoruz  dedi... DİSK Ege’den  70 bin oy  sözü!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 28 Mayıs günü gerçekleştirilecek ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Ege Bölge Temsilciliği Toplantı Salonu’nda basın açıklaması düzenledi.

DİSK’e bağlı sendikaların şube yöneticileri, iş yeri temsilcilerinin katıldığı açıklamada konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ilk tur sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Ülkemizin karanlık güçleri çeşitli hilelerle çalışmalar yaptı. Ne yaparsa yapsın adam kazanamadı” dedi.

TÜRKİYE EKONOMİSİ BİR ARPA BOYU YOL ALAMADI
İzmir’den 70 bin oyu sandığa getireceklerini kaydeden Sarı, “21 yıldır uygulanan politikalar ve başkanlık rejimi ile Türkiye Ekonomisi az gitti uz gitti, bir arpa boyu yol alamadı, üstelik masallar ve ninnilerle uyutulmaya çalışılan yoksul halkın, artık açlık sınırının çok altındaki alım gücüyle uyumaya bile mecali kalmadı. “Muhteşem yüzyıl”ımızı özetlemeye yeten tek şey, halkımızın kuru soğana bile muhtaç olmasıdır” şeklinde konuştu.

AK Parti hükümetini hedef alan Sarı, “Her seçim dönemi siyasi partiler, tüm topluma, özellikle de nüfusun dörtte üçünü oluşturan, biz emeği ile yaşayanlara vaatlerde bulunurlar. İşçiler de bu vaatlere göre kararlar verirler. Emek açısından AK Parti döneminin ve özellikle de başkanlık rejiminin yarattığı tahribat ortadadır. İnsanca çalışmamız ve insanca yaşamamız bir yana, hayatta kalmamızı bile sağlamaktan çok uzak bir düzenle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

İŞÇİLERİN EKMEĞİ DEMOKRASİDİR
İşçilerin ekmeğinin demokrasi olduğunu ifade eden Sarı, 28 Mayıs’ta vatandaşları oy vermeye davet ederek “AK Partili yıllar boyunca işçilerin haklarını, hukuklarını koruyabileceği, savunabileceği tüm mekanizmaların adım adım ortadan kaldırılmış olmasıdır. Sendikalaşma büyük baslı altına alınmış, grev yasaklamak övünç vesilesi haline getirilmiş, en basit toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı bile oldukça daraltılmış, adalet saraylarında işçi hakkı aranamaz olmuştur. Kısacası işçi sınıfı hakkını hukukunu korumak için kullanabileceği tüm demokratik mekanizmalar ağır tahribata uğramıştır. Sermayenin lehine, işçilerin aleyhine gelişmelerin tamamı, demokrasinin tahrip edilmesiyle sağlanmıştır. Ve görülmüştür ki, “işçilerin ekmeği demokrasidir”. Bu nedenle 28 Mayıs seçimlerinde vereceğimiz karar, ülkemizi hangi cumhurbaşkanının yöneteceğinden ibaret değildir. Bu sandık, bizim için esas olarak, adaleti ve demokrasiyi ağır biçimde tahrip eden, ülkeyi şirket gibi yöneterek milyonları enkaz altında bırakan, otoriter başkanlık sistemini değiştirmek için, bölünmeden, parçalanmadan birlik olacağımız sandıktır.28 Mayıs’ta işte tam da bu köhnemiş düzene karşı bizler buradayız, bir aradayız. İnsan hakları, barış ve sosyal adalet, örgütlenme özgürlüğü, sendikal haklar ve insan onuruna yaraşır koşullarda yaşayabilmek için azim ve kararlılıkla kavgamızı sürdüreceğiz. Bizi içine hapsetmeye çalıştıkları karanlığı yırtacağız. Şimdi, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, bilimsel bir ülke yönetimine hiç olmadığı kadar ihtiyacımız ve bunun gerçekleşmesi için bir seçeneğimiz var: o da tek adamı göndermektir. Emeğin hakları, işçilerin sosyal ve ekonomik koşulları ve bunların ön şartı olarak eşitlik demokrasi ve adalet için mücadelemizi inatla, ısrarla ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Gelecek, işçi sınıfının ve tüm emekçilerin ellerinde yükselecektir. Bizler sadece işçilerin değil tüm emekçilerin, kadınların, çocukların ve ötekileştirilen tüm kesimlerin, doğanın ve tüm canlıların haklarını sonuna kadar savunacağız. Bizler, 28 Mayıs’ ta; sevgi ile nefreti, adalet ile zulmü, demokrasi ile saltanatı, özgürlük ile esareti, barış ile savaşı, geleceği, gençliği, çocukları, eğitimi, bilimi, laikliği, tek adam rejimini, domuzbağını, çocuk istismarını, kadın cinayetlerini oylayacağız. Yani köprüden önceki son çıkıştayız ve karanlığa teslim olmamak için, oy vermek, oy vermeye ikna etmek ve oylarımıza sahip çıkmak zorundayız. Memleketimizin üzerine karabulut gibi çökmüş bu kötülüğü göndermek için, öncelikle oy vermeye gitmeli, sonrasında, oyumuza ve sandıklara sahip çıkmalıyız.28 Mayıs’a kadar işyeri işyeri, meydan meydan, sokak sokak anlatacağımız hakikat ve yapacağımız çağrı nettir: Başkanlık düzeni işçiye zararlıdır, halka zararlıdır, memlekete zararlıdır ve bu nedenle başta işçi sınıfı olmak üzere halkımızın iradesiyle değiştirilmek zorundadır ve değiştirilecektir. Bir hafta boyunca sahada çalışıp 70 bin oyu sandığa getirmenin sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Sarı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Emeğin sömürülmediği,

Grev hakkının ve sendikal örgütlenmenin yasaklanmadığı,

Herkesin güvenceli, kadrolu çalıştığı bir işinin ve insanca yaşamaya yetecek bir ücretinin olduğu,

Ekonomik krizlerin, salgınların, depremlerin, afetlerin faturasının halka kesilmediği,

Çocukların bilimsel bir eğitim aldığı ve çalışmak zorunda kalmadığı,

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanarak kadın cinayetlerinin son bulduğu, çocuk tecavüzlerine göz yumulmadığı,

Doğanın talanına dur denildiği,

Halkların kardeşçe yaşadığı ,

Yoksulluğun, yolsuzluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve haksızlığın olmadığı,

Eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir gelecek ve ülke için mücadele etmeye devam edeceğiz.

 
'28 Mayıs’ta bütün deprem bölgesi kazanacak'
 
100 gündür sahadayız
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirce 23 Mayıs 2023 Salı 14:14

İşçinin cebinden çıkan meşhur ağırlama giderlerini önce cepten ödeyin sonra ağalar gibi oy pazarlığı yaparsınız sizi gidi sendika ağaları sizi..!

Yorumu oyla      3      3  
yersen 23 Mayıs 2023 Salı 09:07

yaw he he , sen git önce temsil ettiğin enflasyon altında ezilen işçini ikna et.

Yorumu oyla      5      3  
Burak 23 Mayıs 2023 Salı 01:59

Memis sendikalar odalar dernekler kapatılması şart senin gibiler yüzünden aidatı indirip hak hukuk guguk yapmak kolay tabi ama bu işler öyle olmuyor başkan olduğu bakıyor keyfine yalandan bikac laf lakirti ondan sonra makam keyif aynalı maaş

Yorumu oyla      5      3  
İŞİNE BAK 22 Mayıs 2023 Pazartesi 20:21

İŞÇNİN MEMURUN MAŞŞLARINI ODESİN BELEDİYE

Yorumu oyla      5      3  
disk 22 Mayıs 2023 Pazartesi 16:19

Yaşasın işçilerin birliği

Yorumu oyla      3      6  
80 kare 22 Mayıs 2023 Pazartesi 14:13

Su diskin geldigi duruma bak derbeylik kurmussun coreklenmissin koca diskte genc dinamik isciyi patrona peskes cekmeyen kalmadi ak sacli dedeye kaldik hocam bi gidin allah askina

Yorumu oyla      9      5  
Vatandaş 22 Mayıs 2023 Pazartesi 13:04

Siz devreye girdiniz bakalım ne olacak göreceğiz,şu gerçek Çiğli de Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuşturmadınız,size üyeleriniz inanmıyor,günü kurtarma eylemi...

Yorumu oyla      10      3  
dünyalı 22 Mayıs 2023 Pazartesi 12:03

şimdi ben bu sendikacıları çok iyi tanıyorum bunlar bıdı bıdı ile sendika başkanı olup hiç bir emeği hiç bir işte teri olmayan bu zaatlar ahlak dersi emek dersi veriyorlarya beni delişrtiyor sorun hangi çöpü yerden alıp çöpe atmışlar yazık çalışan ter döken işçi kardeşlerimin duygularını geleceğini sömüren hatta pazarlık yapıp emeklerini satan bu sendika tüccarlarını iyi tanırım işçi arkadaş hakkını kendi içinden çıkan sendikacılara emanet et bunlara değil

Yorumu oyla      12      4  
ferdi 22 Mayıs 2023 Pazartesi 11:19

direne direne kazanacagız

Yorumu oyla      3      10  
sezarın hakkı sezara 22 Mayıs 2023 Pazartesi 11:07

mecliste hizbullah istemiyoruz!!!

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi arttı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 2,43 artış ...
Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı!
Dolar/TL, sabah seansında 20.18 seviyesini görerek rekor kırdı.
Bakanlık'tan turistik bölgedeki esnafa uyarı
Ticaret Bakanlığı, turistik bölgelerde fiyat etiketi kullanmayan esnafa ...
 
Borsada yatırımcı sayısı yeniden 5 milyonun üzerinde
Borsada yatırımcı sayısı, 19 Mayıs haftasında yeniden 5 milyonun üzerine çıktı.
Ticaret Bakanlığı'ndan güvenli ürün adımı
Ticaret Bakanlığı, piyasaya sunulacak ürünlerin gereken güvenlik şartlarını ...
Kur korumalı mevduatta yeni rekor
Kur korumalı mevduat (KKM) rekor kırmaya devam ediyor. Geçen hafta 143 milyar liralık artış yaşandı.
 
'Temmuz'da en düşük memur maaşı 22 bin lira'
İletişim Başkanlığı, sosyal medyada memur maaşları ile ilgili iddialara ...
Yine zam… Ve kıyma 400 lira!
5 Mayıs’ta yapılan ithalatla geçici indirime giren et fiyatları, 200 liraya ...
MB'den beklenti anketi: Faiz sabit bırakılacak
Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek haftaki ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva