HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Aralık 2021 Salı - 10:51

İzmir zabıtası denetimleri arttırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri yeni yıla sayılı günler kala denetimlerini sıklaştırdı. Kent genelindeki market, manav, pastane, fırın ve kuruyemişçilerde güvenilir gıda ürün kontrolleri yapan Zabıta Dairesi Başkanlığı yeni yıl gecesi de kentte huzuru sağlamak ve trafikte oluşabilecek aksaklıkların giderilmesi için 24 saat görev yapacak.

İzmir zabıtası denetimleri arttırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, yeni yıla sayılı günler kala halk sağlığını korumak amacıyla kent genelinde gıda sektörüne yönelik koordineli denetimlerini artırdı. Ekipler yoğun olarak kullanılan kasap, manav, pastane ve kuruyemişçilerde hijyen belgesi, iş yeri açma izin belgesi, yangın tüpü, bone-önlük kullanımı ve genel kılık-kıyafete uygunluk kriterlerinin karşılanıp karşılanmadığı tek tek kontrol ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, gıda denetimleri sırasında maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları konusunda vatandaşları ve esnafı uyarırken, gıda ürünlerinin üretim yeri, vergiler dahil satış fiyatı, ayırıcı özelliği, birim fiyatı ile bu fiyatların uygulanmaya başlandığı tarihin etiketlerde yer alıp almadığına ilişkin kontrolleri de sıklaştırdı.

Çekiciler yılbaşında da görevde
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Zabıta Trafik Şubesi ise kesintisiz ve güvenli trafik akışını sağlamak için denetimlerini sürdürüyor. Yurttaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren ekipler, yılbaşı gecesi ticari taksilerin kısa mesafede yolcu almadığına ilişkin şikayetleri de değerlendirecek. Otogarlardaki denetimler ise artırıldı. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait çekiciler de yılbaşı tatili süresince görev yapacak. Çekici talebi veya sinyalizasyonla ilgili arızalar için nöbetçi ekibe 153 ve 444 40 35 numaralı telefonlardan ulaşılabilir.

 
AK Parti ve CHP arasında 'HDP' gerilimi
 
O firmadan 90 milyonluk yatırım!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil ve eşit hizmet hakkı 28 Aralık 2021 Salı 12:15

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. İzmir merkez ilçelerindeki toplu taşıma araçlarında ( metro , otobüs , vapur , tramvay ) 120 dk. aktarma hakkı var. İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 13.02.2016 tarihinden itibaren aktarma hakkı yok. İzmir BB ‘si İZTAŞIT ( özel halk otobüsü - 2019 Aralık ayında Seferihisar ilçesinde başlatıldı ) uygulamasında ısrar ederse ; İzmir çevre ilçelerinden belediye otobüslerini tamamen hizmetten çekerek toplu ulaşımı özelleştirecek . Bunun alt yapısı 10.02.2016 tarihinde İzmir BB meclisinde çevre ilçe belediye otobüslerindeki 90 dk. aktarma hakkı iptal edilerek hazırlanmaya başlanmadı ise ; çevre ilçe belediye otobüslerindeki ( ESHOT ) aktarma hakkı neden iptal edildi ? Eğer amacınız çevre ilçelerin toplu ulaşımını özelleştirmek değilse ; toplu ulaşımda adil ve eşit hizmet vermek için , çevre ilçe belediye otobüslerinde de İZBAN daki gibi uygulama yapılması çok mu zor. Şanlıurfa BB Başkanlığını CHP adayının kazanması halinde Şanlıurfalı çiftçilere elektriği ücretsiz vereceğini beyan eden CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu , yıllardır koşulsuz CHP ne destek veren İzmirli vatandaşın ödediği vergilerden alınan belediye otobüslerini ( ESHOT ) çevre ilçeli vatandaşının hizmetinden çekilmeye çalışılmasına neden sessiz ? Bir taraftan olmayan elektrik için söz verilecek . Diğer taraftan halkın ödediği vergilerle alınan belediye otobüsleri İzmir çevre ilçe halkının hizmetinden çekilecek . Belediye otobüsü ( ESHOT ) yoksa ! İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) var.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de yılbaşı gecesi dört ilçede dört konser
İzmir 2022’ye müzikle “merhaba” diyecek. 31 Aralık gecesi İzmirliler kentin ...
Menemen'de zabıtadan fiyat denetimi
Menemen Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, haksız kazanç sağlayanlara ...
Bergama’da parklar baştan aşağı yenileniyor
Bergama Belediyesi ilçe genelinde bulunan parkları baştan aşağı yenilemeye, ...
 
Başkan Batur’dan Şehir Plancıları’na eleştiri: Dava açmaya ne gerek vardı?
Beştepeler planları için olumlu yaklaşımından dolayı Mimarlar Odası’na ...
Türkan Bebek Bornova’da anıldı
Bulgaristan'da, 1984 yılındaki asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda ...
Başkan İduğ 'tehdit' ve 'şiddet' iddialarına müdahale etti... Görevden uzaklaştırıldılar!
Bornova Belediyesi’nde çalışan bir erkek ve bir kadın personel arasında ...
 
Güzelbahçe'de ‘Defne’ye Umut ol’ sergisi
Güzelbahçe Belediyesi ilçedeki sivil toplum kuruluşları, gönüllü kurs ...
Başkan Batur'dan yeni yıl mesajı: Sarılmayı özledik!
Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde kurslara katılan kadınlar için ...
Çeşme yeni yılda ışıl ışıl
Yılbaşı’nı bir dizi etkinlikle kutlayan Çeşme Belediyesi eğlenceyi sokağa ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva