HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
18 Aralık 2011 Pazar - 11:30

İzmir klasik müziğe doyacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) ve İzmir Sanat, bu hafta ev sahipliği yapacağı etkinliklerle, İzmirliler’e sanat şenliği yaşatmaya hazırlanıyor.

İzmir klasik müziğe doyacak

İZMİR - Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 19 Aralık Pazartesi saat 20.00’de Borusan Quartet’i ve İbrahim Yazıcı’yı ağırlayacak. Konserde Esen Kıvrak (1. Keman), Olgu Kızılay (2. Keman), Efdal Altun (Viyola), Çağ Erçağ (Viyolonsel) ve İbrahim Yazıcı (Piyano) sahne alacak.

Aynı akşam (19 Aralık Pazartesi) İzmir Sanat, saat 20.00’de “Quinttte Karakas Romantik Konseri”ne ev sahipliği yapacak. Konserde, Thierry Durand (Flüt), Jerome Laborde (Obua), Marc Trenel (Fagot), Oğuz Karakaş (Klarnet) ve Bertrand Dubos (Korno) sahne alacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 20 Aralık Salı günü iki etkiliğe birden ev sahipliği yapacak. İlk olarak saat 20.00’de “Artis Ensemble” grubu AASSM’de Küçük Salon’da konser verecek. Konserde Yannos Margaziotis (Keman), Angela Giannaki (Viyola), Leo Windland (Viyolonsel), Vassilis Papavassiliou (Kontrbas), Murat Özülken (Obua), Atıf Peynirci (Klarnet), Altuğ Tekin (Korno) ve Tolga Alpay (Fagot) sahneye çıkacak.

AASSM’nin ev sahipliği yapacağı bir diğer etkinlik İtalyan Konsolosluğu tarafından düzenlenecek. İtalya’nın ulusal birliğinin 150. yılı kutlamalarının kapanışı nedeniyle saat 20.30’da Büyük Salon’da “Noel Konseri” düzenlenecek. Şef Paolo Villa yönetimindeki Ege Filarmoni Orkestrası’na solist olarak Tenor Livio Angelisanti eşlik edecek.

İzmir Sanat, 21 Aralık Çarşamba günü “Mezzo Saxophone Quartet”e ev sahipliği yapacak. Saat 20.00’de başlayacak olan konserde Ahmet Soylu, Erhan Kasap, Fevzi Topuzlu ve Doğan Erdoğmuş sahne alacak.
 
“Çengname” geliyor
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 21 Aralık Çarşamba saat 20.00’de “Çengname”yi ağırlayacak. Şirin Pancaroğlu (Arp), Derya Türkan (Kemençe), Yurdal Tokcan (Ud), Fahrettin Yarkın’ın (Perküsyon) sahne alacağı Çengname’de İlhan Yazıcı “okuyucu” olarak izleyiciyle buluşacak.
23 Aralık Cuma akşamı İzmir Sanat’ta “Yeniden Sinematek” gösterimleri kapsamında ücretsiz olarak “A Chritmas Carol / Bir Noel Şarkısı” gösterilecek. 1951 yapımı filmin başlama saati 20.00.
Aynı akşam (23 Aralık Cuma) Ahmed Adnan Saygun Merkezi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nı ağırlayacak. Şef Naci Özgüç yönetimindeki orkestraya, solist olarak Özcan Ulucan (Keman), Aykut Köselerli (Vurmalı çalgılar), Burcu Karadağ (Ney) ve Hakan Güngör (Kanun) eşlik edecek. Orkestra, programında Fazıl Say’ın “Harem’de 1001 gece İstanbul Senfonisi” eserine yer verecek. Saat 20.00’de başlayacak konserin biletleri AASSM ve İZDSO gişeleri ile Alsancak ve Karşıyaka D&R’lardan satın alınabilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu hafta 8 yeni film vizyonda
Guy Ritchie'nin yönettiği 'Sherlock Holmes: Gölge Oyunları', Cannes'da ...
Sönmez Atasoy son yolculuğuna uğurlandı
Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü tiyatro oyuncusu Sönmez ...
2011’e ‘Ferhanca’ veda
Ferhan Şensoy’un gündelik herhangi olayların bir mizah penceresinden değerlendirildiği ...
 
Yaşar Kemal'e büyük nişan
Usta edebiyatçı Yaşar Kemal'e en üst düzey Fransız nişanı Legion d'Honneur, ...
İZDSO, Emre Sayarı ile sanatseverlerle buluşacak
İZDOB, ''Arşın Mal Alan'' opereti ile perdelerini açacak -İZDT, 4 salonda ...
Adnan Saygun’da “sanat haftası” başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), ...
 
‘Kuşluktaki son kuşlar’ Bornova’dan çıktı
Bornova Belediyesi, Köy Enstitüsü kökenli Yıldırım Aytaç’ın, Cumhuriyetin ...
İZDOB’da Marc Coppey heyecanı
İzmirli sanatseverler, 2011 yılının son haftalarını yoğun sanat gündemiyle ...
Sokak sanatlarından bu kez kask uyarısı
İzmir'deki Sokak Sanatları Atölyesi sanatçıları, motosiklet üzerinde başında ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva