HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
8 Aralık 2011 Perşembe - 13:24

İZDOB’da Marc Coppey heyecanı

İzmirli sanatseverler, 2011 yılının son haftalarını yoğun sanat gündemiyle geçirirken, kentteki etkinlikler arasında özellikle konserler dikkati çekiyor.

İZDOB’da Marc Coppey heyecanı

İZMİR - İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), bu hafta dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Marc Coppey'e eşlik edecek. Müzik dünyasında ''en iyi Bach yorumcusu'' olarak gösterilen Fransız sanatçının konuk olacağı konser, yarın akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 20.30'da başlayacak.
Christian Durieux, Fenelon, Jarrell, Krawczyk, Lenot, Monnet, Pauset, Reverdy ve Tanguy gibi çağdaş bestecilerin adına eserler yazdığı Coppey'in konserinde orkestrayı yine müzik dünyasının başarılı şeflerinden Dorian Wilson yönetecek.
Konserde Franz Schubert'in 5 nolu senfonisi ve Antonin Dvorak'ın viyolonsel konçertosu seslendirilecek.
İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta hazırlıkları uzun süredir devam eden ''Kamelyalı Kadın'' balesini, bu hafta İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunacak.
Verdi'nin iki perdelik balesinin prömiyeri, 10 Aralık Cumartesi akşamı Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı Büyük Salon'da yapılacak. ''Kamelyalı Kadın'', 12 Aralık Pazartesi ve 13 Aralık Salı akşamları da İzmirli sanatseverlerle buluşacak.
Ayrılmak zorunda kalan çiftin kederli ve sonu ölümle biten aşkının anlatıldığı ''Kamelyalı Kadın''ı Mehmet Balkan'ın koreografisi ile Lale Balkan sahneye koyuyor. Eserde koro şefliğini Ali Hoca, dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostümleri Olaf Zombek, ışık tasarımını ise Müfit Özbek üstleniyor.
    
İZDT'de bu hafta
İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), bu hafta 4 salonda 6 oyunla perdelerini tiyatroseverler için açacak.
İZDT'nin Konak Sahnesi'nde hafta boyunca prömiyeri geçen hafta yapılan ''Sıçan'' isimli oyun izleyicinin karşısında olacak. Justine Del Corte'nin yazdığı, Barış Eren'in çevirdiği ve Sinan Pekinton'un yönettiği oyunda, kızkardeşlerin kocalarıyla birlikte New York'ta bir apartman dairesinde yaşadıkları çelişkilerin eğlenceli hikayesi anlatılıyor.
Karşıyaka Oda Tiyatrosu, bu hafta sezonun ilginç oyunlarından ''Yerin Altında''yı konuk ediyor.
Sema Göktaş'ın yazıp Tayfun Erarslan'ın yönettiği iki perdelik oyunda, fantastik bir konu, traji-komik ele alınıyor. Oyun, ''Dünyayı tehdit eden felaket senaryoları gerçekleşse, günümüz Türkiyesinde neler olurdu-'' sorusuna eğlenceli bir anlatımla yanıt arıyor.
Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi, 11 Aralık Pazar gününe kadar Shakespeare'in ''Romeo ve Juliet''iyle izleyiciyi buluşturacak. Shakespeare'in ölümsüz eserini İzmir'de Malcom Keith Kay sahneye koyuyor. Pazar gününü ''Edi'nin Annesi Nerede-'' ile minik izleyicilere ayıran Ragıp Haykır Sahnesi'nde, haftanın geri kalanında kadına şiddet konusuna dikkati çeken müzikli oyun ''Anam, Bacım, Avradım'' izlenebilecek.
Tiyatroseverler, Konak Melek Ökte Sahnesi'nde 11 Aralık Pazar gününe kadar ''Kadın ile Memur''u izleyecekler. Muhittin Yılmaz'ın çevirip, Bülent Arın'ın yönettiği ''Kadın ile Memur''da, monoton bir yaşama sahip bir memurun, sabah iş yerinde karşılaştığı kadınla devletin işleyişi, bürokrasi, politika, yaşam biçimleri hakkında konuşmaya başlaması ve ardından sistemi ve kendini sorgulaması anlatılıyor. Melek Ökte Sahnesi Pazar gününü de miniklere ayırıyor ve onlar için ''İki Kova Su'' adlı oyuna evsahipliği yapıyor.
İzmirli izleyiciler, 12 Aralık Pazartesi gününden itibaren kente konuk olan Ankara Devlet Tiyatrosu'nun ''Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun'' adlı oyununu izleme olanağı bulacak.
Gülçin Yaşaroğlu'na tiyatro ödüllerinde en iyi komedi oyuncusu ödülü kazandıran oyun, kadınların ''eş olma'' durumları üzerinden hayatlarını, beklentilerini, hayal kırıklıklarını mizahi dille anlatıyor.
    
Sergiler, etkinlikler
Geçirdiği ani kalp krizi sonucu on yıl önce vefat eden gazeteci Celal Yılmaz, meslek yaşamı boyunca çektiği, tarihe not düşen fotoğraflarıyla anılıyor.
Gazeteci Celal Yılmaz'ın ölümünün 10. yılı nedeniyle Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde fotoğraf sergisi açıldı. Sergide, Yılmaz'ın özellikle merhum liderler Turgut Özal, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş ve Erdal İnönü fotoğrafları sergiyi gezenlerin ilgisini çekiyor.
Pop müziğin güçlü seslerinden Işın Karaca, 10 Aralık Cumartesi akşamı İzmir Arena'da konser verecek. Karaca'nın konseri 23.00'da başlayacak.
Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) bünyesinde hizmet veren İzmir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Polonya Büyükelçiliği ve Kedi Kültür Sanat Merkezi işbirliğiyle düzenlenen karikatür sergisinde, AB sorunları farklı bir bakış açısıyla ele alınıyor. Alsancak'taki Kedi Kültür Sanat Merkezi'ndeki sergide Polonya'nın en seçkin 9 grafik sanatçısı ve karikatüristinin 39 çalışması İzmirlilerle buluşuyor.  Sevilen grup Gripin, yarın akşam Ooze Venue'de hayranlarıyla buluşacak.
Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi, Mahmut Turgut'un ''Dünya Çocukları'' fotoğraf sergisine evsahipliği yapıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sokak sanatlarından bu kez kask uyarısı
İzmir'deki Sokak Sanatları Atölyesi sanatçıları, motosiklet üzerinde başında ...
6 yeni film vizyona giriyor
Sinemaseverler, bu hafta dram, macera, komedi ve aşk sahnelerinin bulunduğu ...
İZSGD'den müjdeli kokteyl
İzmir Sinema ve Görsel Sanatlar Derneği (İZSGD) Hilton’da yaptığı kokteyle ...
 
Gezici film festivali yıllar sonra izmir ‘e dönüyor
Gezici Festival, bir kez daha gelenekselleşen bölümlerine yeni eklediği ...
“Arkeolojinin Gizemli Dünyası” sergisi açılıyor
Ege Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası ...
İzmir Mask Müzesi’ne edebiyat dünyasından tam not
KIBATEK 28’inci Uluslararası Edebiyat Şöleni Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ...
 
'Viyolonselin dahi çocuğu'na son veda
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi olan ...
Dahi Türk Benyamin Sönmez 28 yaşında kalbine yenildi
Müzik otoriteleri tarafından viyolonselin dahi çocuğu olarak kabul edilen ...
''Memleketin Birinde'' Aliağa’yı güldürdü
Aliağa Belediyesi’nin Aralık ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva