HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
8 Aralık 2011 Perşembe - 10:41

6 yeni film vizyona giriyor

Sinemaseverler, bu hafta dram, macera, komedi ve aşk sahnelerinin bulunduğu 3'ü yerli 6 yeni filmle buluşacak.

6 yeni film vizyona giriyor

İSTANBUL - Şerif Gören'in yönettiği ve Ayça Bingöl, Hazal Kaya, Fırat Çelik ile Selin Şekerci'nin oynadığı ''Ay Büyürken Uyuyamam'' filmi, dram sahneleriyle izleyicilerin ilgisini çekecek.
    
Necati Cumalı'nın ''Ay Büyürken Uyuyamam'' adlı kitabından uyarlanan filmin konusu şöyle: ''Uzaktan sakin ve huzur dolu, deniz kenarında bir Ege kasabası. Kasaba halkının yalnız bir anne ve 2 kızı üzerinde kurduğu mahalle baskısı. Hem güçlü hem de kurban bu üçlünün, çarkın dişlileri arasında kalmamak için verdikleri mücadele. Kasaba sakinlerinin rayından çıkmış ahlaki tutumları ve sosyal bir depreme doğru gidişleri. Kadın, erkek, cinsellik, din ve psikolojik çarpanları olan bir denkleme, ahlak ve ahlaksızlığa, namus ve namussuzluğa provakatif bir bakış açısı.''
    
Murat Saraçoğlu'nun yönettiği ve Nesrin Cavadzade, Osman Sonant, Yavuz Bingöl ile Erkan Can'ın oynadığı ''Yangın Var'' filmi, macera ve komedi sahneleriyle izleyicilerin ilgisini çekecek.
    
Filmin konusu şöyle: ''2010 Mart ayında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Trabzon'un Çayırbağı beldesine bir itfaiye aracı hediye eder. Basında çıkan haberlere göre itfaiye aracı defalarca aranmış, yolda rahatsız edilmiştir. Gerçekte, Trabzon'da yanlış çıkan bir şüphe üzerine bir kere durdurulmuş, onun dışında çevreden destek görmüştür.''
     
Tayfur Aydın'ın yönettiği ve Necmettin Çobanoğlu, Bilal Bulut, Melahat Bayram ile Serdar Orçin'in oynadığı ''İz'', dram sahneleriyle sinemaseverlerle buluşacak.Filmde, 80 yaşındaki Şeristan, İstanbul'daki gecekondulardan birinde oğlu Mirza, torunları Hevi, Leyla ve Meryem ile birlikte yaşar. Bir sabah kötü bir düşten uyanan Şeristan'ın sıradan yaşamı, bir yolculuk doğuracak şekilde sona erer. Şeristan, oğlu Mirza ve torunu Hevi ile 20 yıl önce terk ettikleri Batman'a doğru yola çıkar. Şeristan'ın hayatına dair bütün gerçekler yolculuk sürecinde ortaya çıkar.
    
Andreas Öhman'ın yönettiği ve Bill Skarsgard, Martin Wallström, Cecilia Forss ile Sofie Hamilton'un oynadığı ''Aşkın Formülü Yok (Simple Simon)'' filmi, trajikomik sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.
    
İsveç'in Oscar adayı filmde, abisi Sam, kız arkadaşı tarafından terk edilince hayatı alt üst olan Simon adında 18 yaşındaki bir gencin öyküsünü anlatıyor. Her şeyin yeniden düzene girmesini isteyen Simon, kendine bir görev edinir ve Sam'e yeni bir sevgili bulacaktır. Hastalığı yüzünden ne aşk ne de duygu hakkında hiçbir şey bilmeyen Simon, tamamen bilimsel yöntemlerle planını gerçekleştirmeye çalışır.
    
Bennett Miller'ın yönettiği ve Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman ile Robin Wright'ın oynadığı ''Kazanma Sanatı (Moneyball)'' filminin konusu şöyle: ''Bir zamanlar beyzbol yıldızı olma yolunda ilerleyen Billy Beane, sahadaki beklentileri karşılamakta başarısız olunca azılı rekabete dayalı kişiliğiyle yöneticiliğe yönelmeye karar verir. Ancak Billy'nin yöneticiliğini yaptığı ve sezona hazırlanan Oakland takımı, yıldız oyuncularını büyük takımlara kaptırmıştır. Billy'nin tek seçeneği takımını yeniden kurmaktır.''
Cary Fukunaga'nın yönettiği ve Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Jamie Bell ile Judi Dench'in oynadığı ''Jane Eyre'' filmi, aşk ve dram sahneleriyle sinemaseverlerin ilgisini çekecek.
    
Filmde, kötü bir çocukluk yaşayan Jane Eyre, özel öğretmen olarak çalışma hayatına başlar. Thornfield Konağı'nda mutlu bir yaşam sürerken, evin kötü, soğuk ve kaba ustası bay Rochester ile tanışır. Jane ve usta yakın arkadaşlık kurar ve sonunda Jane ustaya aşık olur. Sonunda Jane de mutluluğu bulacaktır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSGD'den müjdeli kokteyl
İzmir Sinema ve Görsel Sanatlar Derneği (İZSGD) Hilton’da yaptığı kokteyle ...
Gezici film festivali yıllar sonra izmir ‘e dönüyor
Gezici Festival, bir kez daha gelenekselleşen bölümlerine yeni eklediği ...
“Arkeolojinin Gizemli Dünyası” sergisi açılıyor
Ege Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası ...
 
İzmir Mask Müzesi’ne edebiyat dünyasından tam not
KIBATEK 28’inci Uluslararası Edebiyat Şöleni Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ...
'Viyolonselin dahi çocuğu'na son veda
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi olan ...
Dahi Türk Benyamin Sönmez 28 yaşında kalbine yenildi
Müzik otoriteleri tarafından viyolonselin dahi çocuğu olarak kabul edilen ...
 
''Memleketin Birinde'' Aliağa’yı güldürdü
Aliağa Belediyesi’nin Aralık ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ...
Tablolarına iç çamaşırı giydirdi
Sanatçı Ferhat İgit, Balçova Belediyesi Kültürevi’nde açılan ilginç sergisinde ...
Dario Moreno ölümünün 43'üncü yılında anıldı
İzmir'in unutulmaz değerleri arasında yer alan ünlü müzisyen Dario Moreno, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva