HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2016 Perşembe - 10:28

İzmir’in başkanlarından ‘mermi’ çıkışı: Vız gelir, tırıs gider!

CHP İzmir şehit cenazesinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi atılmasına tek yürek tepki gösterirken, İl Başkanı Yüksel, “Bunlar vız gelir tırıs gider” dedi, hükümeti hedef alan Kocaoğlu da, “Gittikleri yol yol değil” diye konuştu.

İzmir’in başkanlarından ‘mermi’ çıkışı: Vız gelir, tırıs gider!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, 7 Haziran seçimleri sırasında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’yla ilgili yaptığı paylaşımdan dolayı yargılanan CHP Balçova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman’a destek olmak için gittiği Bayraklı Adliyesinde basın açıklaması yaptı.

Duruşma öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan protestoyu ve önüne mermi atılmasını da kınayan Yüksel’e, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer eşlik etti. 

TALİMATLARI UYGULAYANLAR PİYONDUR

Hükümete sert sözlerle yüklenen Yüksel, amacın siyasi kazanç elde etmek olduğunu vurguladı.  Yüksel, “Cenaze namazında siyasi provokasyon sağlayacak kadar alçalan, bu yolla şehit cenazelerini bile bölerek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışan zihniyet amacına ulaşamayacaktır. Bu aşağılık saldırıyı icra edenler, kendilerine verilen talimatları yerine getiren birer piyondur. Devlet erkanının katıldığı cenaze namazı sırasında bu piyonların Sayın Genel Başkanımızın önüne mermi bırakarak suikast tehdidinde bulunmasına seyirci kalan düşük profilli Başbakan, İçişleri Bakanı ve bu kişileri yönlendiren kaçak saray zihniyeti bu saldırının gerçek faillidir. Hiçbir tehdit, hiçbir baskı, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri yıldıramaz. Baskı ve şiddetten medet umanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Türkiye’nin sorunlarının çıkışı, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşme, özgür ve barış içerisinde bir Türkiye mücadelesinde yer almaktı” diye konuştu.

VIZ GELİR TIRIS GİDER

Yüksel ayrıca geçmişte yapılan saldırılarda örnekler vererek, “Bu tür saldırılardan cumhuriyet tarihimizde çok vardır. Bunlar aslında laik cumhuriyete yapılan saldırılardır. Bu saldırılar bizim genel başkanlarımıza, başta Mustafa Kemal Atatürk’e, İnönü’ye, Ecevit’e de yapıldı şimdi Kılıçdaroğlu’na yapılıyor. Cumhuriyet yine kazanacaktır, bunlar bize vız gelir tırıs gider” dedi. 

GİTTİKLERİ YOL, YOL DEĞİL

Basın mensuplarının sorusu üzerine konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hükümeti hedef alarak ‘Gittikleri yol yol değil’ açıklaması yaptı.

Kocaoğlu, “Bilinçli bir şekilde uzun bir süredir Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Ulu Önder Atatürk’ün ilkelerinin savunucusu ve Türkiye’nin en güçlü, en eski ve en köklü örgütü CHP’ye saldırı düzenlenmekte. Bu il başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza ve genel başkanımıza yapılmakta. Burada sindirme politikası izlenmektedir. Hiç kimse sokağa çıkmasın, hiç kimse fikrini beyan etmesin, hiç kimse protesto yapmasın. Her şeyi AKP zihniyeti yapsın, onlar karar versin, bizler de 79 milyon insan da alkışlasın diye bakıyorlar. Gittikleri yol yol değil, yaptıkları işler iş değil. Gizlemeye çalıştıkları, gündem değiştirmeye çalıştıkları konular konu değil. Ama biz ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz. Bizim rant ve çıkar ilişkilerimiz yok. Rant ve çıkar ilişkisi için siyaset yapmıyoruz. Bizim geri plan hesaplarımız yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması için, dünyada barışın, ülkede barışın tesisi için uğraşıyoruz, didiniyoruz, siyaset yapıyoruz. Bu yoldan da dönmeyeceğiz, kimse de döndüremeyecek. Bu bir sindirme politikasıdır. İzmirli hemşerilerimiz başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu gidişe, bu uygulamaya, bu insan haklarını Türkiye’nin gündeminden kaldırıp başka bir düzeni, diktatörlüğü getirmeye çalışanların dünyaca bilinen uygulamalarıdır. Buna karşı mücadelemizi biz sağ olduğumuz müddetçe sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DÜŞÜK PROFİLLİ GENÇLER YARATILMAK İSTENİYOR

Sosyal medya hesabında Davutoğlu’nun ilçedeki billboardlarda bulunan fotoğraflarının altına hakaret içeren sözler yazdığı iddiasıyla yargılanan Uçman da, “Düşük profilli başbakan, düşük profilli yargı, düşük profilli bürokratlar yaratıldıktan sonra şimdi de düşük profilli gençler yaratılmak isteniyor. Biz Kuva-i Milliye ruhuna sahip olan gençler olarak bu baskı ve sindirmelere boyun eğmeyiz. Yargı çağırdığında gelir ifademizi veririz” diye konuştu. 

İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse ise, “ Belki hiçbir şey yolunda gitmeyecek ama kimse de bizi bu yoldan döndüremeyecek çünkü biz cumhuriyetin gençleriyiz” açıklamasında bulundu.

 
Vali Toprak helallik istedi: Beni bağrına bastıklarını…
 
Karataş’tan hükümete terör salvosu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercüment şahin 10 Haziran 2016 Cuma 07:10

lafla geçiştirmeyin eylem yapın meydanlara inin ugur dundarın dedidigi gibi her yeri afişleyin billbordları donatın

Yorumu oyla      11      5  
Ayşe 9 Haziran 2016 Perşembe 16:45

Sayın başkan ilk önce örgütü harekete geçirin.Böyle bir avuç insanla koskoca CHP İzmir İl Başkanlığı basın açıklaması yaparsa birileri bir yerleriyle güler.Yapmayın lütfen!!!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay’dan Kaya’ya ‘Çandarlı’ çıkışı: O kısa pantolonluyken…
İzmir Milletvekilleri arasındaki yatırım tartışması Meclis kürsüsüne taşınma ...
CHP'li gençler köy okulu boyayacak!
İzmir'deki CHP'li gençler, Mardin'de bir köy okulunu boyayıp, 400 kitap götürecek. 
CHP’de ilçe yöneticisi cezaevine girdi!
CHP Bayındır İlçe Sekreteri Ümit Anbarcı trafik kazasında bir kişiyi öldürdüğü ...
 
Yıldırım’dan flaş açıklama: Terör örgütünden…
Başbakan Binali Yıldırım, "Terör örgütünün bugünlerde 'biz görüşebiliriz, ...
AB ile terör zirvesinde anlaşma sağlandı
Türkiye ve AB, terörün finansmanı, terör bağlantılarının sınır dışı edilmesi ...
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘ziyaret’ çıkışı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkede ana muhalefetin başı olacaksın, bölücü ...
 
İzmirli vekilden ‘mermi’ çıkışı: Büyükşehir Belediye Başkanı ne diyecek?
CHP İzmir Milletvekili Çıray, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ...
Kalın'dan 'diploma ve kovan' açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İstanbul'da şehit cenazesine katılan CHP ...
‘Yıldırım’a İzmir Marşı’ krizinde söz belediyede: O marşın aslı…
İzmir Marşı’nın Başbakan Yıldırım adına uyarlanmasının tartışmaları devam ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva