HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2016 Çarşamba - 13:01

‘Yıldırım’a İzmir Marşı’ krizinde söz belediyede: O marşın aslı…

İzmir Marşı’nın Başbakan Yıldırım adına uyarlanmasının tartışmaları devam ederken Erzincan Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklama geldi. Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy adına konuşma yetkisi olan danışman Uymaz, “O marşın aslı Kafkasya Marşı’dır” dedi.

‘Yıldırım’a İzmir Marşı’ krizinde söz belediyede: O marşın aslı…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla memleketi Erzincan’ı ilk kez ziyaret eden Binali Yıldırım belediyede mehteran takımı tarafından karşılandı.

Mehteran takımının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım için yaptığı uyarlama ülkede gündem oldu.

Mehteran takımı İzmir Marşı’nı değiştirirken, “Yaşa Binali Yıldırım çok yaşa” ifadelerini kullandı. Marşın büyük bölümünde değişiklik yapan mehteran takımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ise, “Aşılmaz dağları ustayla aştık, tarihe seninle izler bıraktık” dedi.

- ERZİNCAN’DA İZMİR MARŞI: YAŞA BİNALİ YILDIRIM ÇOK YAŞA!...

Uyarlamaya CHP cephesinden çok sayıda tepki gelirken, karşılama Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in verdiği önergeyle Meclis’e taşındı.


- CHP ‘YILDIRIM’A İZMİR MARŞI’NI MECLİS’E TAŞIDI: 7 SORU!

Tepkilerin ardından ev sahibi Erzincan Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklama geldi. Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un sağlık sorunları nedeniyle açıklamayı danışmanı Celil Atilla Uymaz yaptı.

MEHTERAN KENDİ KENDİNE BESTE YAPIYOR
Egedesonsöz’e konuşan Uymaz Yıldırım’ın İzmir Milletvekili olmasından dolayı sürpriz yapılmak istendiğini belirtti. Uymaz, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu’nun Erzincan’a gelişinde bizim mehteran takımı kendi kendine besteler yaptı. Binali Yıldırım’ın gelişinde de İzmir Milletvekili oluşundan dolayı sürpriz yapmak istedik. O adı kaldıralım bu ismi koyalım diye bir düşüncemiz yok. Samimiyetle söylüyorum amacımız siyaset yapmak değildi. Biz 100 bin nüfuslu şehrin belediyesiyiz. Bunlar bizim işimiz değil. Bizim böyle bir düşüncemiz olamaz, olsa bile bizi aşan bir düşünce. Türkiye çapında mesaj verme derdine niye girelim? Mehter bize bağlı değil. Bu tür çalışmaları kendisi yapıyor” diye konuştu.

MARŞI DİNLEMEDİ BİLE
Marşın okunduğu sırada Yıldırım’ın müdahale etmediği yönündeki eleştirilere de açıklık getiren Uymaz, “Sayın Başbakan marş başladığında ilk başını dinler dinlemez eliyle marşın kesilmesi için talimat verdi. Hassas davrandı. Gözlerimle gördüm. ‘Kesin’ der gibi işaret verdi ve hızlı hızlı yürüdü. Yani kesinlikle müdahale edildi. Adam dinlemedi bile marşı. Burada amaç üzüm yemek değil bağcı dövmektir” dedi.

ASLI KAFKASYA MARŞI’DIR
Konunun siyasi malzeme amaçlı hale getirildiğini belirten Uymaz, İzmir Marşı’nın aslının Kafkasya Marşı olduğunu söyledi. Uymaz, “Bunu malzeme yapıp bir yere varmaya çalışıyorlar. İzmir Marşı’nın ne olduğunu biliyor musunuz? O marşın aslı Kafkasya Marşı’dır. ‘Kafkasya dağlarında çiçekler açar’ diye başlar.  Mustafa Kemal Paşa’nın Rumlarla yaptığı mücadele sonrası şehre girerken İzmir Marşı’na dönüştürülmüştür. Sözleri bir kez değişmiş, Ulu Önder’e atfedilmiş, başımız gözümüz üstüne. Ama böyle bir hassasiyete rakip olacak, hedef oluşturacak bir uygulama bizim kafamızda olmayan bir düşüncedir” diye konuştu. 

BABAMIZDAN SONRA BAŞBAKANI BİLİRİZ
“Türkiye siyasetine damga vuracak bir çalışma amacında değiliz” diyen Uymaz, “Hele hele Sayın Başbakanı zora sokacak bir çalışmayı yapmamız, ne tür bir şeyle adlandırılabilir? Başbakan bizim canımız, ciğerimiz. Babamızdan sonra onu biliriz. Erzincan’da tüm partiler sahip çıktı. Ticaret Odası Başkanı Alevi büyüğümüzdür ziyaret sırasında yanından ayrılmadı. İzmir’de de güzel diyaloglarla partiler üstü bir adam olmayı çok iyi başarabildi” açıklamasını yaptı. 

ATATÜRK BİZİM DE ATATÜRK’ÜMÜZDÜR!
Mehteranın çalışmasıyla ilgili de konuşan Uymaz zaman kısıtlamasından dolayı hazır bir parça üzerinden karşılama yapıldığını ifade etti. "İzmir’den bakıldığında rejim karşıtı gibi görünüyoruz" diyen Uymaz, bu konunun kendileri üzerinde oluşturduğu rahatsızlıkla ilgili konuştu. Uymaz, “Repertuarda olan bir parçayı çalmak daha kolay. Yoksa olmayan bir eseri mehteranın ezberlemesi bir ayını alır. Şarkı sözleri güzel... Oturuyor… Zaman kısıtlaması var. Biz bunu kullanalım diye düşünmüşler. Haşa Atatürk’e rakip göstermek küstahlığını yapmak gibi bir niyetimiz yok. Bizi oradan niye bu kadar rejim karşıtı görüyorlar? Biz bu cumhuriyetin evlatlarıyız. Hassasiyetlerin abartılış şekli bizi çok rahatsız ediyor. Vallahi billahi tallahi Atatürk bizim de Atatürk’ümüzdür” dedi.

 
İzmir Eren'i arıyor: 3 gündür kayıp!
 
Şok: Kılıçdaroğlu'na mermi kovanı atıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti belediye çukuruna çiçek dikti!
İzmir’de AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, İzmir'in Konak İlçesi ...
Kılıçdaroğlu'ndan teröre karşı ortak tavır çağrısı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Vezneciler saldırısında yaralanan vatandaşları ...
MHP'de ilginç görüntü: Oyunu boz!
MHP Grubu, Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplandı. Grup toplantısı ...
 
Başbakan Yıldırım açıkladı: Katil PKK yaptı!
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul ve Midyat'ta yapılan saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.
Bahçeli’den ‘Sinan Oğan’ sorusuna cevap
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.
Kılıçdaroğlu'ndan gündeme dair önemli açıklamalar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
AK Partili Doğan'dan 'en ucuz su' tepkisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "En ucuz su İzmir'de" açıklamasını değerlendiren ...
Delican'dan partiliyle iftar, vatandaşla sahur
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ilk iftarını Menemen İlçesi'nde ...
Erdoğan'dan 'dokunulmazlık yasası'na onay
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlık yasasını onayladı.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva