HABERLER>POLİTİKA
24 Mayıs 2023 Çarşamba - 14:43

İzmir’in 6’lı Masası’ndan flaş iddia… Kaymakam'dan muhtarlara seçim günü yasağı!

Millet İttifakı’nı oluşturan 6 siyasi partinin İzmir İl Başkanları, Kemeraltı’nda seçim güvenliğine dair basın açıklamasında bulundu. Ortak yapılan açıklamada, Narlıdere Kaymakamlığı’nın seçim günü için muhtarlara yasak koyduğu iddia edildi.

İzmir’in 6’lı Masası’ndan flaş iddia… Kaymakam dan muhtarlara seçim günü yasağı!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin İzmir İl Başkanları Kemeraltı’nda Abacıoğlu Hanı’nda bir araya geldi. Basın açıklaması yapan il başkanları sandık güvenliği hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamada Narlıdere Kaymakamlığı’nın muhtarlara seçim günü için yasak koydukları üzerine iddialar dile getirildi.

ASLANOĞLU: HİÇBİR KAYMAKAM YA DA VALİ ANAYASA DIŞINDA EMİR VEREMEZ
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, bugün muhtarlar ile gerçekleştirdikleri toplantıda bu iddiaların dile getirildiğini belirterek, “Narlıdere Kaymakamlığı, muhtarlara telefon açtırarak seçim günü okullara giremeyecekleri ya da gidemeyeceklerini söylüyorlar ve bunu yazılı olarak da göndereceklerini belirtiyorlar. Bugün muhtarlarla ve muhtar dernekleri başkanlarıyla bir araya geldik. Dernek başkanlarımız da buna benzer şeyler söyledi. Hiçbir kaymakam ya da vali anayasa dışında emir veremezler. Ayrıca muhtarlarımız vatandaşların oylarıyla seçilmişleridir, baskı altına alınamazlar. Seçim güvenliğini tehlikeye atmadıkları sürece okullara girip çıkabilirler. Kaymakamlara seslenmek istiyoruz. Muhtarlara baskı yapmaktan vazgeçin” dedi.

ERDURAN: HİÇBİR MUHTARIMIZ TEDİRGİN OLMASIN
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ise, “Bu yaşananlar hükümetin kaybetme telaşının bir göstergesidir. Dolayısıyla hiçbir muhtarımız ve yöneticimiz asla tedirgin olmasınlar. Sağlıklı bir seçim olacaktır. Günün sonunda gülen milletimiz olacaktır” dedi.

BEZİRCİLİOĞLU: TERTEMİZ BİR SEÇİM İSTİYORUZ
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, seçimlerin şaibesiz geçmesi gerektiğini belirterek, “Sadece muhtarlar özelinde değil Türkiye genelinde hiçbir şaibeye yol açamayan tertemiz bir seçim istiyoruz. Türkiye’nin kaderinin oylandığı bir seçim, bir nevi referandum olacak. Düzgün ve sağlıklı bir seçim için seçim öncesinde ve sonrasında milletimizin iradesinin sağlıklı bir şekilde tecelli etmesi için elimizden geleni yapacağız. Buradan yetkililerle sesleniyorum. Temiz bir seçim için hep birlikte çaba sarf edelim” çağrısında bulundu

SİVASLI: FARKINDALIK YARATMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK
Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, ortaya atılan iddialar için farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, “Konumuz vatandaşın ve bizim gündemimiz sandık güvenliği. Bu konuda büyük bir tedirginlik var. Sabah da muhtarlarımızla bir araya geldik. Onların da kaygıları ve sorunları var. Vatandaşlarımız bazen oy kullanma konusunda sorun yaşıyor. Seçmen kağıdının kaybedilmesi gibi… Muhtarlarımız da okullarda durarak vatandaşlarımıza yaşadıkları sorunlarda yol gösteriyorlar. Ama engellendiklerini gördük. Biz de bu konuda bir farkındalık yaratmak için bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

FARALYALI’DAN SEÇMENLERE ÇAĞRI
Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, seçmenlere çağrıda bulunarak, “3 gün sonra çok kritik bir seçim yapılacak. 1.turda rakibimizin gerisinde kaldık. Günlerdir çalışıyoruz. Aradaki oy farkını nasıl kapatırız ve seçimi nasıl kazanırız. Başkanlarımızla sahada çalışıyoruz. En büyük ümidimiz seçmenin istediği değişim. İzmirli seçmenlerimizden isteklerimiz var. Birincisi… Oy kullananlar sizin arkadaşlarınız, komşularınız. Onlara sizler ulaşabilirsiniz, konuşabilirsiniz,  1 oy 1 oydur. İkincisi de sandık güvenliği. Sandıklar kapandıktan sonra oyların sayılması sürecinde gönüllü olarak müşahitlik edelim. Bu şekilde aklında bazı planlar olanların planları boşa çıksın” dedi.

PAMUKÇU: BÜTÜN ÇALIŞMALARIMIZ 29 MAYIS’TA YENİ BİR SABAHA UYANMAKTIR
Son olarak açıklamalarda bulunan DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Egemen Pamukçu ise şu ifadeleri kullandı:

“Bugün muhtarlarımıza seçimlere gitmesinler diye engel konulmaya çalışıyor. Bizim bütün mücadelemiz bu hukuksuzluğu artık son bulmasıdır. Bütün çalışmalarımız Türkiye’nin 29 Mayıs’ta yeni bir sabaha uyanmaktır. Bugün Kemeraltı’ndayız. Vatandaşlarımıza korkmuyoruz mesajı vermek için geldik. Yan yana yürüyoruz. Pazar günü de Millet İttifakı’nın paydaşları olarak sahada olacağız. Tüm İzmirli vatandaşlarımızdan da talebimiz saat 5’ten sonra oy attığınız sandıklara giderek lütfen siz de gözlemleyin. Bu, her Türk vatandaşının anayasal hakkıdır buna hiçbir kaymakam engel olamaz. Biz hep beraber güçlüyüz. İzmir bizimle olursa daha da güçlü olacağız”

 
Karagümrük'te Pirlo dönemi sona erdi!
 
'Damsız giremezsiniz’ kavgasında tutuklu sayısı 2’ye çıktı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüdaverdi kılıç 25 Mayıs 2023 Perşembe 10:20

bir de çocukları, yakınları belediyeden maaş alan eski ve yeni muhtarları da yazsaydınız.

Yorumu oyla      3      3  
Aysun 25 Mayıs 2023 Perşembe 09:14

Peki chp ye çalışan muhtarlarımız için ne yapmalıyız zira benim bulunduğum ilçede kızı chp meclis üyesi olan muhtar var ve muhtarlar bildiğiniz militan gibi çalışıyor..muhtar kamu çalışanı yönlendirmesi ve bütün gün okulda olmasının amacı nedir..seçilmiş ola bilir o muhtara ak partili vatandaşta oy vermiştir tarafsız olup okullarda bulunmamaları gerekir

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Altına imza attığımız her belgenin arkasındayız'
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, "İlk gün olduğu gibi altı siyasi ...
‘İYİ Parti, Bayraklı’da Erdoğan’a oy verdi’ çıkışına Dervişoğlu’ndan yanıt: Ortada hesap hatası var!
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
Akşener'den Özdağ açıklaması
İYİ Parti lideri Akşener'den Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararının ...
 
CHP'den o iddialara yalanlama!
CHP Basın Danışmanı Ömer Topsakal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a ...
'Oğan’a oy vermiş herkesi sandığa götürmeliyiz'
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, vatandaşlara “ATA İttifakı’na, Sinan ...
YSK, 28 Mayıs seçimi için oy pusulasını tanıttı
Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) cumhurbaşkanı seçimi 2'nci tur oylamasında ...
 
AK Partili Kaya'dan CHP'ye 'şımarık' benzetmesi: İzmirliler güçlü bir cevap verecek!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova, Buca ve Torbalı'da ...
CHP itiraz etmişti... Seçim Kurulu pankart için kararını verdi!
CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğulları’ndan İzmir Ülkü Ocakları binasına ...
Kurtulmuş'tan Özdağ'a Suriyeli sığınmacı yanıtı
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Sayın Ümit Özdağ'ın bugün ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva