HABERLER>GÜNCEL
23 Aralık 2019 Pazartesi - 08:28

İzmir'i sağanak vurdu! Yüzlerce kişi evlerinde mahsur

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Mavişehir Mahallesi'nde, sağanak ve etkili olan lodos nedeniyle denize yakın sitelerdeki apartmanların otoparkları ve caddelerini su bastı.

İzmir i sağanak vurdu! Yüzlerce kişi evlerinde mahsur

İzmir'de saat 03.00 sıralarında başlayan etkili yağmurda birçok yeri su bastı. Yağmur suyu taşıma kanallarının tıkalı olması nedeniyle Karşıyaka ilçesinin Mavişehir Mahallesi'nde, lodosla birlikte denize yakın sitelerdeki apartmanların otoparkları, bahçeleri sular altında kaldı. Araçlar yarıya kadar suya battı.

Sabah iş yerlerine gitmek için kalkanlar, evlerinden çıkamadı. İtfaiye ve belediyeye ait araçlar, suları tahliye etmeye başladı. Araçların bir kısmı çekiciler tarafından çekildi. 

Bölgeye yönlendirilen belediye ekipleri su tahliye işlemi gerçekleştiriyor. 

Şiddetli rüzgar nedeniyle de bazı ağaçların dalları kırıldı.

İzmir Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün, saat 00.00 ile bugün 16.00 arasında tutulan radar kayıtlarına göre, merkez ilçelerdeki en çok yağış, metrekareye 94 kilogramla Karabağlar'a düştü. Metrekare başına Buca'ya 59, Konak, Kemalpaşa ve Narlıdere'ye 50, Karşıyaka ve Bayraklı'ya 30 kilogram yağış düştü. 

-  FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

- İZMİR’DE YAĞIŞLAR NE KADAR SÜRECEK?

- FIRTINA, FOÇA'YI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ! 

KEMERALTI ÇARŞISI'NDAKİ İŞ YERLERİNİ SU BASTI
İzmir'de dün gece başlayan ve bu sabah artarak devam eden yoğun yağış nedeniyle, bazı bölgelerde su birikintileri oluştu. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki sokaklarda da yoğun birikintiler olurken, esnaf önlemler aldı. İş yerlerinin önüne kovalar koyup, suları süpüren esnaf, iş yerinin içine su girmesi ihtimaline karşı hazırlıklarını yaptı. Çarşıda bulunan Küçük Demirhan, en çok su alan yerlerden biri oldu. Hanın girişi suyla dolunca müşteriler içeri giremedi. Handa bulunan iş yerleri ve lokantalarda çalışanlar, yağmur çizmeleri giyerek, suları dışarı çıkardı. İş yerlerinin içine kadar giren yağmur suları, esnafın ürünlerini ıslattı. Çarşı esnafından Veysi Bolcal, "Çok yağmur yağdığı zaman 15- 20 dakika içerisinde çarşının belirli bölgelerini genellikle su basar. Deniz seviyesine sıfır olduğu için basıyor. Altyapı olmadığı için belediye de bir şey yapamıyor. Büyük bir çalışmayla alttan kanallar yapması gerekiyor. Esnaf bir ay dükkan kapatacak ki olacak, o da çok zor. Bunu çekeceğiz herhalde. Yoğun yağış oldu mu iş yapamıyoruz, bütün banklarımızı içeri topluyoruz. Kovaları su boşa gitmesin diye koyuyoruz, sonra yerleri yıkıyoruz. Dükkanların içine yarım metreye kadar su giriyor. Şalterleri indiriyoruz sıkıntı olmasın diye. Bugünkü yağışla öğleden sonra bir sel baskını olur" dedi.



GELİNLİKLER ISLANDI
Gelinlik mağazasında çalışan Nilüfer Tek, "Her yağmur yağdığında Kemeraltı'nın bu hale gelmesinden biz esnaf olarak yıprandık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Her dükkanın önünde kum torbaları ve demirler koyuyoruz. Ben de demirler koyuyorum sular girmesin diye. Su içeri girdiğinde mağazadaki tüm gelinlikleri su altında kalıyor. Hiçbir belediye buna çözüm bulamadı. Burası dünyanın üstü açık tek alışveriş merkezi, buranın korunması gerekiyor. Dünyanın her yerinden alışverişe gelenler var. Çarşıya bakılması gerekiyor. İsteğimiz bu sokağın toparlanması. Buranın altında fareler de var, çözüm üretilmiyor" diye konuştu.



'KOVALARLA SULARI ATIYORUZ'
Küçük Demirhan'da bir lokantada çalışan Abdullah Öner ise "Yağmur yağdığında hep aynı şey. Herkes suyun içinde, bütün dükkanlar aynı. Müşterimiz gelmiyor, mağdur oluyoruz. Suyu çıkarmaya çalışıyoruz. Kovalarla suları atıyoruz. Gelip çekiyorlar bazen ama yetmiyor. Kapıdan yine giriyor sular, dükkanların içindeki eşyaların hepsi suyun içinde" diye konuştu.(DHA)

İŞTE O ANLAR:

 
Erdoğan: 80 bin kardeşimiz göçe başladı
 
Yunanistan'dan Libya hamlesi!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezgi 24 Aralık 2019 Salı 09:16

zengin kardeşlerim parada sizi kurtarmıyor değilmi hepinizde inanılmaz para var bir zahmet denizin içine yaptığınız evlere çözümü bulun ..

Yorumu oyla      4      5  
denizin içi 23 Aralık 2019 Pazartesi 16:29

Denizin yakını yada denizin kıyısı değil denizin içine ev yapıp sonra da evi yolu su bastı demek nedir arkadaş!!!

Yorumu oyla      11      8  
ahmet 23 Aralık 2019 Pazartesi 15:35

çav bella eşliğinde yelken yarışları yapın,boş durmayın...

Yorumu oyla      13      11  
Alen35 23 Aralık 2019 Pazartesi 15:23

Siyesete girmeden eleştiri yapın . Trollüğün alemi yok. para trollerin de aramız da yeri yok!!! konuya gelirsek. MEvişehir her agır yagmur aldıgında böyle oluyor. KArşıyaka belediyesi ve izmir büyük şehir halen daha çözüm bulabilmiş değil. bulmayı bırak zaten çözüm üretmiyorlar. Aşağıda adamın biri "Azizi arayacagımız hiç aklıma gelmezdi yazmış" aziz kocaoğlu zamanın da ben mavişehir de karya sitesin de oturuyordum. ozaman da su basıyordu! işte bu yüzden trollüğün yeri yok aramızda adam paralı troll bilmiyorki ! sallıyor paso! Devlet yatırımına gerek olacak bir maliyeti de yok bu işin . gayet belediyeler çözüm bulabilir. bunca sene boyunca çözüm bulunmadıysa ya körler yada çözüm bulmak istemiyorlar.

Yorumu oyla      9      10  
Kazım EMİR 23 Aralık 2019 Pazartesi 15:02

buradaki eleştriler in tümüne altına imza atıyorum savunma yapanlar eksikleri görün hataları söylemekden korkmayın yoksa aynı gemide hepimiz zarar görmekteyşz bizler sorun yaşamadan çözüm istiyoruz

Yorumu oyla      8      7  
Lombak 23 Aralık 2019 Pazartesi 14:18

Demekki çözüm varmış.

Yorumu oyla      4      5  
BELEDİYECİ 23 Aralık 2019 Pazartesi 13:53

Buradaki sorunu kısaca özetlemek gerekirse deniz kotu 0 ve zaman zaman dahada yükselmekte.Görselde görünen dubleks villaların olduğu yerler -60,70 cm kotlarında ordaki zemin deniz seviyesinin altında.Zamanında vilların ve diğer yüksek katlı binalara nasıl ruhsat verilmiş buna bakılmalı.Taş duvar yaparak suyu bir yere kadar tutarsınız deniz yine taşıyor ve zemine geliyor.Yağmur suyunu basan pompa suyu denize basıyor su geri geliyor kotdan dolayı.Bu sorun belediyeyi aşıyor kalıcı çözüm Devlet kaynağı ile liman yapılarak set duvar gibi, yağişlarda çözeme kavuşur.

Yorumu oyla      13      6  
İZMİR 23 Aralık 2019 Pazartesi 13:07

AZİZİ ARAYACAGIMIZ HİÇ AKLIMA GELMEZDİ. EE TUNÇ EFENDİ ŞİMDİ ÇIKTA AZİZE CAMUR AT BAKALIM. SESİN SOLUGUN CIKMIYOR HİÇ.

Yorumu oyla      9      12  
A.V 23 Aralık 2019 Pazartesi 13:02

Büyükşehir Bel. Başkanı boş işlerden fırsat bulup kentin asıl sorunlarıyla ilgilenmeyi düşünüyor mu acaba? Çaw Bella..!

Yorumu oyla      9      10  
Lombak 23 Aralık 2019 Pazartesi 13:01

Projeksiyon yapmak çözüm değil. Burada yaşam varsa, bundan sorumlu kurumlar da vardır. Hollanda deniz seviyesinin altında bir ülke. Bir Hollandalı için bu bir tercih mi? Ama çözümleri daima var!!

Yorumu oyla      10      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı: 4 terörist teslim oldu
Şırnak'ta, PKK/KCK terör örgütü mensubu 3 terörist Emniyet ve Jandarma ...
Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Tunç Kütahya'da son yolculuğuna uğurlandı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı ...
Meteoroloji'den İzmir için kritik uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre İzmir'de gece saatlerinden ...
 
Sahibinden satılık adalar!
Türkiye'de toplam değeri 457 milyon lira olan 4 ada ve yarımada, internet ...
Milli ilaç: Halasının geleneksel karışımı!
Halasının çam ağacından yaptığı, çocukken kendilerine de içirdiği öksürüğe ...
Ünlü türkücü Ceylan'ın acı günü
Pankreas iltihabı teşhisi konulan ve tedavisi sürerken hastanede hayatını ...
 
Ceren'in katili yarın yargı karşısına çıkacak
Ceren Özdemir’i, evinin bulunduğu binanın girişinde bıçaklayarak öldüren, ...
Masaj salonlarında fuhuş yaptıran çift tutuklandı!
Bursa'da, masaj salonlarında yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptıran ...
İzmir'de devrilen TIR'ın sürücüsü hayatını kaybetti!
İzmir'in Aliağa ilçesinde devrilen hurda yüklü TIR'ın sürücüsü hayatını kaybetti. 
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva