HABERLER>EKONOMİ
13 Nisan 2021 Salı - 12:24

İzmir'den hükümete çağrı: Ya kapanma, ya 1 Mayıs!

Yaklaşan 1 Mayıs için düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Biz sosyal medyada, iş yerlerinde, sokaklarda ve her yerde 1 Mayıs’ı kesinlikle kutlayacağız. İzin verirler ya da vermezler bizi ilgilendirmez. Eğer tam kapanma sağlanmazsa… Türkiye’de 28 ya da 30 günlük bir tam kapanma yaparlarsa başımızın gözümüzün üstünde yeri var, o zaman biz de alınan kararı destekleriz" ifadelerini kullandı.

İzmir den hükümete çağrı: Ya kapanma, ya 1 Mayıs!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'na sayılı günler kala İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasına DİSK İzmir Şubeleri'nin yanı sıra, TMMOB İzmir Dönem Sekreteri Aykut Akdemir, İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

İşçi bayramı öncesinde hükümete çağrıda bulunan ve Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir'de 1 Mayıs'ın sadece tek bir şart ile kutlamaktan vazgeçebileceklerini belirtti.

KAPANMA OLURSA KARARI DESTEKLERİZ
1 Mayıs'ı sadece Türkiye genelinde kapanma olursa kutlamayacaklarını belirten DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Biz, sosyal medyada, iş yerlerinde, sokaklarda ve her yerde 1 Mayıs’ı kesinlikle kutlayacağız. İzin verirler ya da vermezler bizi ilgilendirmez. Eğer tam kapanma sağlanmazsa… Türkiye’de 28 ya da 30 günlük bir tam kapanma yaparlarsa başımızın gözümüzün üstünde yeri var, o zaman bizde alınan kararı destekleriz. Ama tam kapanma yaparken herkesin gelir kaybını destekleyip güvence altına alacak. Bu yaparsa eyvallah… Ama sadece 1 Mayıs geliyor diye yasak koyarsa biz 1 Mayıs’ta bulduğumuz her alanda 1 Mayıs’ı kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

YASAKLARI TANIMAYACAĞIZ
İşçinin de işverenin de pandemide büyük zorluk içinde olduğunu belirten Sarı, "Biz yasakları tanımayacağımızı bugünden itibaren söylüyoruz. Yasak da olsa sokaklarda, iş yerlerinde, ilçelerde her yerde 1 Mayıs’ın işçi sınıfının sözünün söylenmesi için birlik, mücadele ve dayanışma gününde bir arada olacağız. Çünkü esnafından tutun da işverenine kadar herkes çok büyük zorluk içerisinde. Eğer 128 milyar dolar kaybolmasaydı, 5’li çeteden vergiler silinmeseydi o parayla bu ülke bugün çok rahat kapanır ve refah içerisinde insanlar yaşayabilirdi. Biz bunun hesabını sormak için alanlarda olacağız" diye konuştu.

BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ
Ortak basın metnini okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, itirazlarını duyurmak amacıyla herkesi 1 Mayıs'ta sokağa çağırdıklarını duyurdu.

Sarı, "Ekonomik kriz ve üzerine gelen Covid-19 salgınıyla zor günler geçiriyoruz: işçiye emekçiye tedbir yok, aşı yok! İş yok, gelir güvencesi yok! Sosyal devlet yok, adalet yok! Hakkımızı arayıp sormak istesek hak, hukuk, demokrasi yok!  Ancak bu böyle gitmez. 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde bir kez daha sesimizi yükseltiyoruz. 1 Mayıs haftası boyunca, pandemi koşullarında, nerede olursak olalım, iş yerlerinde, meydanlarda, sokaklarda, sosyal medyada bulunduğumuz her yerde taleplerimiz için İzmir 1 Mayısında alanlardayız" dedi.

MEGA PROJELERİN İPTAL EDİLMESİ İÇİN…
Sarı 1 Mayıs çağrısını şu ifadeler ile sürdürdü;

"Tüm çalışanların derhal aşılanması için; salgınla mücadelede şirketlerin çıkarlarının, siyasi hesapların değil, halk sağlığının esas alınması için, Covid-19’un çalışırken hastalığa yakalanan emekçiler için iş kazası ve meslek hastalığı olarak kabul edilmesi için, salgınla mücadelede bedel ödeyenlerin hakkının ödenmesi için, işten çıkarma yasağının tüm istisnalarının kaldırılması için; milyonlarca işçinin haksız-hukuksuz biçimde işten atılmasına yol açan Kod 29 zulmüne son verilmesi için, ücretsiz izin dayatmasına son verilmesi için; tüm işçilerin en az asgari ücret kadar Kısa Çalışma Ödeneği desteği alabilmesi için, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yapılan işveren destek ve teşviklerinin durdurulması, bizim fonumuzun sadece biz işçilere tahsis edilmesi için, pandemi süresince asgari ücretin vergi ve kesintilerden muaf tutulması için; asgari ücretin brütünün net olarak ödenmesi için; böylece tüm çalışanlara ayda en az 750 lira ek gelir için, İşsizliği azaltmak için, gelir kaybı olmaksızın çalışma süreleri kısaltılmalı, haftalık çalışma süresi 37,5 saate düşürülmelidir. İşsizliğe karşı kamu istihdamı artırılmalıdır. İşsizliğe karşı, acil olmayan mega projelerin iptal edilmesi, sermayenin vergi ayrıcalıklarının kaldırılması ve böylece pandemide işçilere, emekçilere daha fazla sosyal destek sağlanması için, Adil bir vergi düzeni için; tüm temel tüketim ve ihtiyaçlar üzerindeki adaletsiz dolaylı vergilerin kaldırılması için, haklarımızı savunmak ve geliştirmek için; patronların ve iktidarın iki dudağı arasından çıkacak lafla ekmeğimizle oynanmaması için; örgütlenme ve grev hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılması için, Covid-19 salgını kadınların ev içi iş yükünü artırıyor, kadınları işsiz bırakıyor, kadına yönelik şiddeti tırmandırıyor. İstanbul Sözleşmesi ile 6284 sayılı yasanın etkin şekilde uygulanması için; Uluslararası Çalışma Örgütü’nün İşyerinde Şiddete karşı 190 sayılı Sözleşmesi onaylanması için haydi 1 Mayıs'a"

DÜZEN DÜNYA ÇAPINDA İFLAS ETMİŞTİR
"Salgın bir kez daha gösterdi. Gezegenimizi, insanlığı ve emekçi sınıfları sömüren, insani ve toplumsal ihtiyaçları değil, piyasanın ve sermayenin ihtiyaçlarını gözeten bu düzen dünya çapında iflas etmiştir. Kapitalist düzen sadece ve sadece işsizlik, yoksulluk, açlık, yıkım, felaket, savaş, ölüm, ayrımcılık ve baskı getirmektedir.  İnsanlığın ve ülkemizin geleceği için, Eşitlik, özgürlük, kardeşlik, barış ve demokrasi için, Emeğin Türkiye’si ve Emeğin Dünyası için haydi 1 Mayıs'a!"

 
Otobüslere Ramazan ayarı: Büyükşehir'den ek sefer düzenlemesi
 
15 Temmuz gazilerinin aylığı 1500 lira oldu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Klk 13 Nisan 2021 Salı 21:59

Bi siz ekiktiniz tam oldu.Toplayın 10 bin kişiyi Gündoğdu’ya sırf sarı sendikanızın koltuğu uğruna.

Yorumu oyla      2      3  
bucalı 13 Nisan 2021 Salı 21:30

Siz kim oluyorsunuz hesap soruyorsunuz..sendika başkanları yıllarca aynı koltukta işçiler yollarda hangisinin hakkını yıllarca korudunuz ....dışarda trafikte bulunan araç sayısını hiçmi görmüyorsunuz önce bunlara kızın. ..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1 ay aradan sonra Bitcoin'de yeni zirve!
Kurumsal alımların yanında, birçok sektörde ücretlendirmede kripto para ...
ÇEŞTOB Başkanı Demir: Kapanırsak felaketimiz olur
Bilim Kurulu'nun Ramazan'a özel pandemi önlemleri arasında tam kapanma ...
Ticaret Odası Başkanı’ndan ‘yeşil’ isyan: Torbalı’yı değneksiz köy mü zannettiniz?
Torbalı OSB’de bir yıl önce kurşun ve akü geri dönüşüm tesisi başvurusu ...
 
Bitcoin 60,000 doların üzerinde tutundu
Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, yeni güne ...
Bir kalker ocağı daha… Metropolis’in sessiz çığlığı!
İzmir’in Menderes ile Torbalı ilçesi arasında kalan bölgede vatandaşların ...
Başkan Erişen 'onların sattığını biz bedava dağıtırız' dedi... Pazarın marketle savaşı!
Pandemiyle birlikte artan gıda ihtiyaçları üzerine art arda gelen zamlar ...
 
Kilosu 10 TL… Karpuz tezgaha bomba gibi düştü!
Havaların ısınması ile birlikte yaz mevsimi ürünleri de tezgahta yerini ...
Tane ile satılan domateslerle ilgili açıklama
Sosyal medyada gündeme oturan tane ile satılan domateslerle ilgili Migros'tan açıklama geldi.
Sahurda ne yemeli?
Sahurda ne yemeli?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva