HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ekim 2021 Pazar - 09:50

İzmir'deki taksilere 'kısa mesafe' denetimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi yolcuların “kısa mesafe” şikayetlerini dikkate alarak, kentte hizmet veren taksicilere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Sivil ekipler yolcu gibi taksilere bindi. Gidecekleri mesafe kısa olduğu gerekçesiyle yolcu almayan taksi şoförlerine para ceza kesildi.

İzmir deki taksilere  kısa mesafe  denetimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Zabıta Trafik Şubesi, kesintisiz ve güvenli trafik akışını sağlamak için denetimlerini sürdürüyor. Yurttaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren ekipler ticari taksilerin 'kısa mesafe' diyerek yolcu almadığına dair gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Sivil zabıta ekipleri, kentin farklı noktalarında yolcu gibi bindikleri taksicilerden, kendilerini kısa mesafeye götürmelerini istedi. Kısa mesafe gitmeyerek yolcuları mağdur eden taksi şoförlerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından belirlenen 427 liralık para cezası uygulandı. 

“Kısa mesafe de olsa götürmek zorunda”
Zabıta Trafik Şube Müdürü Fatih Toprakdeviren, sivil ekipler tarafından sürdürdükleri denetimlerde, kimi şoförlerin kısa mesafe itirazı ile karşılaştıklarını söyledi. Toprakdeviren, “Taksi şoförleri kısa mesafe bile olsa yolcuları mağdur edemez. Gidecekleri mesafe 3 kilometre,  1 kilometre hatta 500 metre bile olabilir. Yolcuyu götürmek zorundalar. Yolcu belki hastaneye gidecek ve mesafe 300 metre. Yaşlı biri var kısa mesafe bile olsa yürüyemiyor.  Yolcuyu götürmek zorunda. Yaptığımız uygulamalarda sivil ekiplerimiz böyle durumla karşılaştığında gerekli işlemi uyguladı” dedi.

Denetimler etkili oldu
Sivil denetimlerde son bir ay içerisinde 35’e yakın işlem yapıldığını ifade eden Fatih Toprakdeviren, “Yapılan denetimlerin zaman içerisinde etkili olduğunu da gördük. Günde 100 taksiyi sivil olarak denetliyoruz. Daha önce kurallara uymayan 20-25 taksi şoförü ile karşılaşıyorsak bu sayı şimdi 5'lere, 3'lere kadar düştü” diye konuştu.

“Alınan tedbirler sayesinde sorun yaşanmayacak”
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celil Anık da İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ile ortak çalışma yürüttüklerini belirterek, denetim yapan ekiplere teşekkür etti. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın duyarlılığı ve çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu söyleyen Celil Anık, “Bu tür hadiselerin yaşanmaması için gerekli çalışmaları zaten yapıyoruz. Fakat her meslek grubunun içerisinde yanlış yapan oluyor. Önemli olan bunların minimize edilmesi. Daha önce Trafik Şube Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaya göre olumsuzluk yüzde 2 oranındaydı. Şu an o da kalmadı” dedi. Kurdukları sistemle araçların takibini yapabildiklerini ifade eden Anık, “Yol kenarında duruyorsunuz ve taksi durdurmak istediniz. Durmadığında bize plakası veya  güzergahı,  saat bilgisi verilirse biz o aracın durup durmadığını belirleyebiliyoruz. Bunlar tabi ki caydırıcı önlemler. Ancak önemli olan direksiyon başındaki arkadaşlarımızın duyarlı olması. 2 bin 823 taksicimiz kentimizde faaliyet gösteriyor. Ben taksicilerimizin yüzde 98 oranında duyarlı olduğunu düşünüyorum ve duyarlı arkadaşlarımı kutluyorum. Alınan tedbirler sayesinde sorun yaşanacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

 
Japonya'da seçmenler sandık başında
 
Turist taşıyan midibüs devrildi: Yaralılar var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökdelen projesinde Zorlu dönem... İtiraza itiraz var!
Sivil toplum kuruluşları, odalar ve çok sayıda kişinin ruhsatı iptal edilsin ...
Bayraklı, depremde yaşamını yitiren canlarını andı
Bayraklı Belediyesi, İzmir depreminin yıl dönümünde yaşamını yitiren 117 ...
Başkan İduğ, Büyük Çarşı esnafı ile buluştu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Büyük Çarşı esnaflarla bir ...
 
Meclis gündemine geliyor… Buca'da emsal artışı hamlesi
Deprem sonrası hasar alan yapıların dönüşümü için düğmeye basmaya hazırlanan ...
Bornova'dan muhtarlara ayni destek adımı
Bornova Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan 45 muhtarlığa, ...
30 Ekim Bayraklı'da anıldı... Başkan Soyer'den depremzedelere müjde!
İzmir'de geçtiğimiz yıl 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin ...
 
Depremin yıldönümünde Kemalpaşa'da anlamlı işbirliği
Kemalpaşa Belediyesi, geçtiğimiz sene İzmir’de yaşanan deprem felaketinin ...
'Doğum günümde yaşadım' dedi... Unutmayacağım, unutturmayacağım!
Çiğli Belediyesi 30 Ekim İzmir depremini bir anıt heykel ile ölümsüzleştirdi. ...
Türkiye'nin en kapsamlı laboratuvarı İzmir'de kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim depreminin ardından kenti afetlere ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva