HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ekim 2021 Pazar - 09:36

Gökdelen projesinde Zorlu dönem... İtiraza itiraz var!

Sivil toplum kuruluşları, odalar ve çok sayıda kişinin ruhsatı iptal edilsin çağrısında bulunduğu Konak’ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesine itiraz yağdı. Yüksekliğin belirlendiği meclis kararının yeniden değerlendirilmesini isteyen vatandaşların talepleri gündeme alındı. Öte yandan Zorlu’ya ait Pastel Gıda düşürülen gökdelen yüksekliğinin ilk haline gelmesi için itiraz etti.

Gökdelen projesinde Zorlu dönem... İtiraza itiraz var!

EGEDESONSÖZ - İzmir’in Konak İlçesi’nde Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğiyle ilgili yaşanan tartışmalı süreç devam ediyor. Odalar, sivil toplum kuruluşları ve bazı vatandaşların “ruhsatı iptal edilsin” çağrısında bulunduğu projede yükseklik 159 metreden 130 metreye düştürülmüştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bir hamleyle 84 metrede karar kıldığı projeye yapılan itirazlar Konak Belediyesi’nin Kasım ayı meclis gündemine alındı.

Konak Belediyesi’nin 01.03.2021 tarihli ve 48/2021 sayılı kararı ile uygun bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.07.2021 tarihli ve 05.770 sayılı kararı ile değişiklikle onaylanan, 7221 sayılı Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesine eklenen hüküm doğrultusunda belediye ilçe sınırı içerisinde yer alan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında bina yükseklikleri "Serbest" olarak belirlenmiş olan ada/parsellerdeki bina yüksekliklerinin belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliklerine 27.09.2021-26.10.2021 tarihleri arasındaki askı süresi içerisinde çok sayıda kişi itiraz etti.

KİMLER VAR?
İtiraz listesinde TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Aykut Aydemir,  Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı İbrahim Uğur Toprak, Ali Rıza Avcan, Tarihçi Orhan Beşikci, Oral Dünyaoğulları, Vakıfbank eski Bölge Müdürü İbrahim Naki Avşar, Doç. Dr. Muhteşem Gedizlioğlu, Emin-Çiğdem Özmen, İbrahim Akın, Adnan Gürcan Dalıcı,  Halil Dönmez, Nisangül Ceylan,  Cemali Ceylan, EGEÇEP Derneği vekili Av.Berna Babaoğlu Ulutaş, Devrim Öz, Av. Fahri Alparslan, Mehmet Tayfun, İnci Erkuş yer aldı.

PASTEL GIDA DA İTİRAZ ETTİ
Dikkat çeken bir durum ise; yükseklik nedeniyle ruhsatı iptal edilsin çağrısında bulunulan AVM’nin sahibi olan Passtel Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin meclis kararına itiraz etmesi oldu. Zorlu Holding’in inşaat ve gayrimenkul şirketi olan Passtel A.Ş’nin itiraz dilekçesinde kazanılmış hakkını geri almak için başvurduğu öğrenildi. Ruhsatın kesildiği ilk yükseklik olan 159 metreyi talep eden şirket imar hakkı olan “serbest yükseklik” uygulamasının geçerli olması talebinde bulundu.

 
Bayraklı, depremde yaşamını yitiren canlarını andı
 
Japonya'da seçmenler sandık başında
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şehir dökülüyor 1 Kasım 2021 Pazartesi 15:09

Asıl cahil olanlar şehrin halini görmezden gelip, at gözlüğü takanlardır. İzmir'in en büyük sorunu bitişik nizam yapılaşmadır. Al sana bilimsel veri. Bu sistem değişmelidir. Bunun değişmesi için de parseller birleştirmeli, yükseklik artmalidir ama yükseklik takıntısı var. Alsancak'a da gökdelen olur. Var zaten.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 31 Ekim 2021 Pazar 20:39

Böyle yüksek binalar yapılmaya devam ederse İzmir cehennem olur, buna izin verenler de lanetle anılırlar. zaten bu kent için bu kadar yüksek yapı fazladır trafiğin hali belli, oluşacak nüfus artışıyla da kurak geçen yaz aylarında suyu nereden bulacaksınız ben gerçekten merak ediyorum. İzban ve metro zaten insan konservesine döndü tokyodaki gibi insanları içeri tıkamaya çalışan görevliler istihdam etmeye başlayacaksınız yakında bilesiniz.

Yorumu oyla      2      4  
TC misafir 31 Ekim 2021 Pazar 20:34

Yükseklik takıntısı isimli yorumcu arkadaşım tamamen cehalet saçıyorsun, bilimsellikten uzaksın az araştır daha fazla rezil olma. Hem o %90 oranı nerenden uydurdun kim yapmış böyle bir araştırma?

Yorumu oyla      2      4  
Yakışır 31 Ekim 2021 Pazar 19:09

tekrardan tütün deposu yapılsın.

Yorumu oyla      2      3  
ceku 31 Ekim 2021 Pazar 18:37

İzmir de bir kesim var hiç yüksek bina yapılmasın istiyor ama şehirler büyüdükçe malesef dikey yapılaşma bizim gibi 3.dünya ülkelerinin kaderi oluyor. bu şehirde gökdelenleşme yaklaşık 6-7 yıl önce başladı ve yeni kent merkezi adı altında belirli bölgelerde yapılaşma başladı. bu saatten sonra izmir de bu bölge hariç 70m üstü yapılaşma yasaklanmalı. aksi takdirde istanbul gibi bir çok bölgede son derece biçimsiz bir gökdelenleşme başlar. bunun en büyük örneği istanbul ataşehirdir. 4.levent ve maslak gökdelenleşme konusunda gayet planlıdır ancak ataşehir tam tersi son derece plansız ve mimari olarak kötü binlara sahip. izmir de bu şekilde olmasın diye zaten gökdelenleri yeni kent merkezine yapın diyoruz. diyorlar. böyle bir imkan varken de çankaya ,pasaport,alsancak gibi bölgelerine gökdelen dikmek isteyenlerin rant peşinde olduğunu anlamak zor olmasa gerek ha nedersiniz?

Yorumu oyla      2      3  
Pakistan mı, İzmir mi belli değil 31 Ekim 2021 Pazar 15:18

Türkiye'nin en çarpık yapılaşmış büyük şehri İzmir, altta vatandaş çorba yapmayın demiş. Halkapınar'a 59 katlı, neredeyse 250 metrelik bina dikilebiliyor ama Alsancak'a olmaz. İtirazın hiçbir elle tutulur bir yanı yok. Altyapı, yoğunluk, trafik gökdelen bölgesi için de geçerli. Alsancak değişmelidir. Çin Seddi gibi yapılar yerine çok katlı yapılar yapılmalı, bitişik nizam yapılaşma olmamalıdır. Şehre rüzgar girmiyor. Denizden bakınca Halkapınar'daki binalar da net bir şekilde gözüküyor. Silüet diyenler sanırım denizden karaya hiç bakmamışlar. Baksalar dağlardaki rezilliği görecekler.

Yorumu oyla      2      3  
Musa 31 Ekim 2021 Pazar 12:44

Yüksek kuleleri Bayraklıya dikin İzmiri İstanbul gibi çorbaya çevirmeyin

Yorumu oyla      11      6  
Yükseklik Takıntısı 31 Ekim 2021 Pazar 11:39

Şehre sorsan yüzde 90 evet, yapılsın çıkar. Dağları gecekondu olup, gökdelen bölgesi ilan edip, yükseklik sınırı getiren, şehir merkezine gökdelen yapılmasın diye itiraz eden başka bir şehir yoktur. Gökdelenler gökdelen bölgesine yapılsın diyenler, otogarın orası gökdelen bölgesi mi? Trafikten şikayet edip, köprüye, tünele karşı gelen de tramvaya karşı gelen de benzer kişi ve kurumlar. İtiraz itiraz sonuçta bu şehir inanılmaz geri kalmış durumda. daha çöpünü modern bir tesiste itirazlar yüzünden işleyemiyor. Şehir çöp, lağım kokuyor.

Yorumu oyla      5      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı, depremde yaşamını yitiren canlarını andı
Bayraklı Belediyesi, İzmir depreminin yıl dönümünde yaşamını yitiren 117 ...
Başkan İduğ, Büyük Çarşı esnafı ile buluştu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Büyük Çarşı esnaflarla bir ...
Meclis gündemine geliyor… Buca'da emsal artışı hamlesi
Deprem sonrası hasar alan yapıların dönüşümü için düğmeye basmaya hazırlanan ...
 
Bornova'dan muhtarlara ayni destek adımı
Bornova Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan 45 muhtarlığa, ...
30 Ekim Bayraklı'da anıldı... Başkan Soyer'den depremzedelere müjde!
İzmir'de geçtiğimiz yıl 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin ...
Depremin yıldönümünde Kemalpaşa'da anlamlı işbirliği
Kemalpaşa Belediyesi, geçtiğimiz sene İzmir’de yaşanan deprem felaketinin ...
 
'Doğum günümde yaşadım' dedi... Unutmayacağım, unutturmayacağım!
Çiğli Belediyesi 30 Ekim İzmir depremini bir anıt heykel ile ölümsüzleştirdi. ...
Türkiye'nin en kapsamlı laboratuvarı İzmir'de kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim depreminin ardından kenti afetlere ...
Başkan Sandal: Yaralarımızı el birliği ile sardık
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim İzmir depreminin yıl ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva