HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2016 Pazartesi - 09:44

İzmir'deki büyük dönüşüm projesinin detayları beli oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Karabağlar’da 101 hektarlık alanda yapılacak kentsel dönüşüm planı askıya çıktı. Büyük bölümü özel mülk olan yapılaşmanın olmadığı arazilere konutlar inşa edilecek. Ayrıca geniş rekreasyon alanları olacak.

İzmir deki büyük dönüşüm projesinin detayları beli oldu

EGEDESONSÖZ - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin geçtiğimiz hafta İzmir’e gelerek yerinde inceleme yaptığı Karabağlar’daki kentsel dönüşüm alanının planı askıya çıktı. Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim Mahallelerini kapsayan 540 hektarlık Riskli Alanın, yaklaşık 101.4 hektarlık kısmına ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı iptal edilerek yeniden hazırlanan ve bakanlık tarafından onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı netleşti.

Büyük bölümü özel mülkiyette kalan kentsel dönüşüm alanı Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı’nın karşısında bulunan ve yapılaşmanın olmadığı boş arazileri kapsıyor. Bir bölümü jeolojik sakıncalı alan olarak belirlenen yerde hiçbir şekilde konut yapılamayacak yerler de bulunuyor. Olası deprem dışında kayma ve çökme riski bulunan arazinin otoyola bakan kısmının tamamen yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak kalması planlandı. Yeni plana göre 104 hektarlık öncelikli planlama çalışmasının yapıldığı alanda kamu mülkiyetine ait (maliye, belediye, TEK, DHMİ ve TEAŞ) toplam 28 kadastro parselinde sadece 14 hektar alan bulunuyor. Alanın geri kalanındaki tescilli parseller ise özel ve tüzel şahıs mülkiyetinde yer alıyor.

KAVŞAK YAPILACAK
Bakanlığın plan notlarına göre bölge kısımlara ayrılırken önlem alınarak işlem yapılabilecek alanlar ile kesinlikle hiçbir işlem yapılmasına uygun olmayan alanlar olarak nitelendirildi. Ayrıca plana göre Karayolları Genel Müdürlüğü’nce Uzundere Mahallesi sınırları içinde, İzmir Çevre Yolu üzerinde mevcut altgeçidin bulunduğu noktada bir kavşak düzenleme projesi hazırlandı. TCK Genel Müdürlüğü tarafından önerilen bu kavşak düzenlemesi ile otoyol üzerinden, otoyolun güneyinde, Ege Serbest Bölgesinin batısında planlanan Gaziemir Fuar Alanı’na tek yönlü olarak giriş sağlanacak. Önerilen bu kavşak düzenlemesi, çevre yolu üzerinden planlama alanına da giriş sağlanması açısından önem taşıyor.

ÜNİVERSİTE VE CAMİ ALANI DA AYRILDI
Bakanlığın ilk etaptaki planlama alanında hiçbir konutun bulunmaması işlerin hızlandırılması için önemli olurken riskli alanın genelinde yaşayan vatandaşların bir kısmı burada yapılacak konutlara taşınacak. Planlama alanı güneyinde ve batısında, bölgenin en önemli ulaşım aksı olan Eskiizmir Caddesi üzerinde, eğimin düşük olduğu alanlarda bölgesel bir alt merkez oluşturacak biçimde düzenlemeye gidildi.  Bu alanda var olan ticaret alanlarının ilk iki katı ticaret amaçlı, üst katlarda konut amaçlı kullanıma onay verilecek. Ayrıca bağımsız ticari yapılar da yer alabilecek.  Yine bölgede, düzenleme kapsamında askıya çıkan planda eğitim alanları, yükseköğretim alanı, sağlık alanları, sosyal tesis alanları, kültürel tesis alanları, spor alanları ve ibadet alanları oluşturuldu.

 
Büyükşehir bürokratları sahaya indi: İlk durak Gültepe
 
Migros’ta anlamlı kampanya: ‘Dostluk’ indirimi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 3 Ekim 2016 Pazartesi 21:54

Bucanın köylerinde yani kaynaklar ve oldurukta imar 4 kat olacak ama bucanın merkez mahallelerinden Atatürk mah. 2 kat imarı var burası öğrencilerin yoğun olduğu mah. Arsa sahipleri mütahite verip 1+1 daireler alıyorlar karşılığında. biz bucanın köylerine verilen değeri merkez mahallelerinden de bekliyoruz

Yorumu oyla      11      5  
3 Ekim 2016 Pazartesi 18:35

Proje tam olarak Fuar İzmir'in karşısına geliyor. Umarım yapılır. Büyükşehir de Aktepe Emrez' i de yaparsa bölge köyden modern şehre geçiş yapar. Ancak limontepe ve etrafı ne olacak? Yıkılıp, yeşil alan mı olacak?

Yorumu oyla      11      5  
3 Ekim 2016 Pazartesi 15:43

Yeşildere etrafında gecekondu temizliği yapan Aziz Başkandır. Ege Mahallesi için İzmirli roman vekil aileleri ikna etmeye başlamış. Orada da kentsel dönüşüm müjdesi yakinda gelir. Biraz da bakanlığın el atması gerekiyor.

Yorumu oyla      11      5  
3 Ekim 2016 Pazartesi 14:19

planlara şöyle bir baktım 35 metre genişliğinde yol var. itiraz sebebi nedir? bu proje yapılsa bölge çağ atlar.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 3 Ekim 2016 Pazartesi 13:47

Muhalif dogur yazmış. İzmriin sorunu çok gecekondu olması değil. Gecekonduların merkezi yerlerde kalmış olması yoksa Gecekondu başta istanbul olmak üzere Her şehrimizde var. İlk önce kale,ege mah. yeşildere buralar dönüştürülmeli. uzunderede dönüşüm tabiki iyi ama sanki biraz ucuz ve göz boyama kararı olmuş.

Yorumu oyla      11      5  
3 Ekim 2016 Pazartesi 11:13

Planlara itiraz edeceklermiş. Mahkeme yine iptal verirse bu iş uzar gider. Bizzat bakanın , belediye başkanının bölgeye gidip halk ile görüşmesi gerekiyor yoksa bu iş böyle devam edecek.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 3 Ekim 2016 Pazartesi 09:52

izmirin dönüm projelerinde öncelik şehir merkezine bakan alanlrda olmalıdır, ege mahallesi, ballıkuyu, Yeşildere ve gürçeşme izmire ilk giriş yapanlarda oluşan negatif imaj değiştirilmeli....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir bürokratları sahaya indi: İlk durak Gültepe
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey yöneticileri, muhtarların sorunlarını ...
Kocaoğlu'ndan İEKKK mesajları: Satan-yıkan tarafta değil...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığında düzenlenen ...
Ödemiş'te gül gibi sözleşme, Başkan'dan tarım mesajları!
Büyükşehir Belediyesi, üreticinin gelirini artırmak amacıyla yürüttüğü ...
 
Karşıyaka’da eğitime örnek destek!
Eğitim alanındaki çalışmaları ile dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, kışın ...
Konak'ta toplu mutluluk töreni!
İzmir’in kalbi Konak’ta Türk Medeni Kanunu'nun kabul edilişinin 90. yıldönümü ...
Buca'da Balkan Festivali'ne 'mega star'lı final!
Balkan dünyasının mega starı Dino Merlin, Buca Belediyesi 5. Uluslararası ...
 
Bornova'da zabıtadan sıkı denetim
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan okulların ...
İzmir'de 'nefes kesen' hafta!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “İtfaiye Haftası” etkinliklerine, ...
Buca'da Balkan rüzgarı!
Buca Belediyesi bu yıl 5’incisini düzenlediği Uluslararası Balkan Festivali ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva