HABERLER>GÜNCEL
15 Haziran 2020 Pazartesi - 16:13

İzmir'de yasadışı atık dökümüne 265 bin lira ceza!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, araziye yasa dışı gerçekleştirilen dökümün ardından hafriyat firmasına çevre kanunundan 265 bin 497 lira ceza kesilmesi, mahalle sakinleri tarafından sevinçle karşılandı. Mahalle halkından Süleyman Gür, "Bu ceza artık milat olsun ve Uzundere'deki çevre kirlilikleri son bulsun" ifadelerini kullandı.

İzmir de yasadışı atık dökümüne 265 bin lira ceza!

Karabağlar ilçesi Uzundere Mahallesi'nde, geçen günlerde yaklaşık 6 aydır bölgede faaliyet gösteren hafriyat firmasının kullandığı alana, aynı firmaya ait kamyonlar tarafından koyu renkli ve kötü koku yayan atıklar döküldü. Mahalleli, durumu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdi. Bölgeye gelen belediye görevlileri tutanak tutup, atıktan numune aldı. Atıkların bir bölümünün üzeri toprakla kapatılırken bir bölümü de aynı kamyonlarla, başka yere götürüldü. Şikayetler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da harekete geçti. Geçen cumartesi bölgede inceleme yapılırken, atıklardan da numune alındı. İncelemelerin ardından bölgeye dökülen maddelerin kirli toprak, asfalt kırıntısı ve diğer atıkların da yer aldığı karışık nitelikte, hafriyat atığı olduğu belirlendi. Bakanlık tarafından dökümü gerçekleştiren firmaya çevre kanunu gereğince 265 bin 497 lira cezai işlem uygulandığı açıklandı. Öte yandan bölgeye giriş ve çıkışların kontrol altına alınması için bakanlık tarafından hem İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hem de Karabağlar Belediyesi'ne yazı gönderdi.

'BELEDİYELERİN İVEDİLİKLE ÇALIŞMASI GEREKİYOR'
Bölgeye yapılan dökümün ardından firmaya verilen para cezası, Uzundere halkı tarafından sevinçle karşılandı. Mahalle sakinlerinden Süleyman Gür, bölgedeki moloz ve hafriyatların da ivedilikle temizlenmesi gerektiğini söyledi. Gür, "Başvurumuzun ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla İzmir Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, alana gelerek gerekli incelemeleri yaptıktan sonra cezai işlem uygulandı. Devamında da döküm için gelen kişilere ceza uygulanacağını öğrendik. İşin caydırıcı olması bakımından ceza kesilmesi son derece sevindirici. Ancak ceza uygulanmış olması, buradaki hukuksuz işlerin tamamen sona erdiği anlamına gelmiyor. Bunun devamında İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi'ne de dökümün durdurulması için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yazı yazıldı. Artık belediyeler de yetki ve sorumluluklarının farkına varıp moloz ve hafriyat dökülen alanları temizlemesi gerekiyor. Ruhsatsız ve kaçak işletmeler ile firmaların kapatılmasını istiyoruz. Belediyelerin ivedilikle çalışmasını bekliyoruz" dedi.

Belediyelerin de harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen Gür, "Firmaya kesilen ceza bizleri fazlasıyla mutlu etti. Fakat alanın temizlenmesi ve bertarafı konusunda da yetkililerin bir an önce çalışmaya başlamasını istiyoruz. Gerekli işlemler yapılarak bu çevre kirliliğine son verilsin. Bu cezanın bir milat olmasını istiyoruz. Yerel idareler öncelikle alanı kontrol etmeli, moloz ve dökümü engelleyip idari işlemleri yapmalı. Şehrin bu kadar içinde olup bu kadar tarımla ve ormanla iç içe olan Uzundere bu durumda olmamalı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi sınırlarında kalan Uzundere'nin yalnızlığına terk edilmesi kabul edilebilir bir şey değil" diye konuştu. (DHA)

 
Sağlık Bakanlığı 3 bin 250 personel alımı yapacak
 
ABD’ye ait savaş uçağı İngiltere’de düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de kaçak yapıya geçit yok!
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çeşme’de bulunan Pırlanta Plajı’na yapılan ...
İzmir olası bir depreme ne kadar hazır?
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alimhan Murathan, İzmir'de ...
YKS sınav belgeleri erişime açıldı
ÖSYM, YKS adaylarının sınava giriş belgelerini erişime açtı.
 
Öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmen tutuklandı
Antalya'da özel bir okulda fizik öğretmenliği yapan kişi, özel ders verdiği ...
Depremden etkilenenler taburcu edildi
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "Bingöl'ün ...
Başak Demirtaş'a çirkin saldırıda karar
Sakarya'da, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eşi Başak ...
 
İzmir'de feci kaza: İki kişi can verdi!
İzmir'in Çeşme ilçesinde takla atarak, ters dönen otomobilde yangın çıktı. ...
Otoyolda feci kaza: Başkan Utku Gümrükçü ölümden döndü!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İstanbul'a giderken kaza geçirdi. ...
16. yıl vefası: Ahmet Piriştina Konuk ve Yazar Evi açıldı
İzmir’in eski Büyükşehir Belediye BaşkanıAhmet Piriştina,ölümünün on altıncı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva