HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Aralık 2021 Çarşamba - 10:00

İzmir'de ulaşım zammı belli oldu!

İzmir toplu ulaşımında zam oranları belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yaptığı açıklamaya göre, ulaşıma yüzde 36'lık bir zam gelirken, öğrencilere zam yapılmaması kararı alındı.

İzmir de ulaşım zammı belli oldu!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda  2021 yılını değerlendirmek, 2022 yılına ilişkin hedef ve projeleri paylaşmak üzere izmir basınının temsilcileriyle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi.

Başkan Soyer, burada yaptığı açıklamalar esnasında İzmir toplu ulaşımına 2022 yılında yapılacak zam oranını açıklayarak, "Toplu ulaşımda bir  fiyat ayarlaması diyorlar ya bizde bir ayalama yapıyoruz. Yılbaşından itibaren geçerli oalcak. Burada bir şeyi korumaya özen gösterdik... Öğrenci ve gençlerimiz için pzoitif ayrımcılık yapabilmek için çok uğraştık. Onlar için bir fiyat ayarlaması yapmadan devam edeceğiz. Normal taşıma ücretlerinde de bir zam yapılacak. Bu zam oranı yüzde 36 olacak" dedi.

Buna göre yeni ulaşım ücretinin 4 lira 70 kuruş oldu.

Öğrenciler ise 1,64 lira olan bilet fiyatından yararlanmaya devam edecek.

 
Sekiz dönüm bağdan kooperatifçilik hareketi
 
CHP'li Sertel'den BOTAŞ tepkisi: Yöneticiler kendini para ile ödüllendirmiş!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Aralık 2021 Perşembe 08:40

Mazot ve benzini artıran da Cehape zaten. Boş konuşmayın Allah aşkına...

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işik 29 Aralık 2021 Çarşamba 18:57

Ya mazota,elektriğe gelen zamlarla birlikte bu zamma da karşı geleceksiniz ya da susacaksınız. Akaryakıta gelen zamlardan sonra arabaya binmeye korkuyoruz. Yürüyerek arabadan fazla kilometre yapıyorum.

Yorumu oyla      3      3  
Şaka gibi! 29 Aralık 2021 Çarşamba 16:35

Mazot neredeyse 12 lira olmuş, vatandaş CHP diyor

Yorumu oyla      3      3  
Bırak Türkiye'yi, dünyada yoktur! 29 Aralık 2021 Çarşamba 15:51

Hangi şehirde merkezde olmayan ilçelere aktarma hakkı var? Eskiden İZBAN'a binerken "90 dakikadan var mı?" diyen tipler vardı; bu da benzeri. Ulaşım ücretleri belirlenirken; 1.bölge, 2-3-4 diye ayrılır, ona göre ücret, aktarma belirlenir. 1.bölgeden, 4 bölgeye gidecek olanla, 1 .bölge içinde ulaşım yapacak olan neden aynı ücreti versin ya da aynı hakları olsun? Merkez dışına gidecek yolcu sabittir; merkez içinde aktarma zarar yazmaz, tam tersine otobüs sayısını azaltırsın. Merkezde aktarma olmaması demek, hizmet verdiğin mevcut otobüs sayısının artması demek. Otobüs sayısının artmasının bir çok olumsuz yanı var: trafik, gürültü, hava kirliliği, ekstra maliyet ...

Yorumu oyla      2      3  
Tunçer çiçek 29 Aralık 2021 Çarşamba 14:42

Az oldu bu zam net beş lira olsaydı sosyal belediyecilik budur ücret verenden al vermeyen alma suyada yüzde elli zam yapılsın zaten izmir halkı zengin bir halk chp bu ülkeni refaha kavuşturacak tek parti tebrikler başkan

Yorumu oyla      6      9  
Adil ve eşit hizmet hakkı 29 Aralık 2021 Çarşamba 12:36

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. İzmir merkez ilçelerindeki toplu taşıma araçlarında ( metro, otobüs , vapur , tramvay ) 120 dk. aktarma hakkı var. İzmir çevre ilçelerindeki belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 13.02.2016 tarihinden itibaren aktarma hakkı yok. İzmir BB’si İZTAŞIT ( özel halk otobüsü - 2019 Aralık ayında Seferihisar ilçesinde başlatıldı ) uygulamasında ısrar ederse ; İzmir çevre ilçelerinden belediye otobüslerini tamamen hizmetten çekerek toplu ulaşımı özelleştirecek. . Bunun alt yapısı 10.02.2016 tarihinde İzmir BB meclisince çevre ilçe belediye otobüslerindeki 90 dk. aktarma hakkı iptal edilerek hazırlanmaya başlanmadı ise ; çevre ilçe belediye otobüslerindeki ( ESHOT ) aktarma hakkı neden iptal edildi ? Eğer amacınız çevre ilçelerin toplu ulaşımını özelleştirmek değilse; toplu ulaşımda adil ve eşit hizmet vermek için çevre ilçe belediye otobüslerinde de İZBAN daki gibi uygulama neden yapılmıyor ? Şanlıurfa BB Başkanlığını CHP adayının kazanması halinde Şanlıurfalı çiftçilere elektriği ücretsiz verileceğini beyan eden CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu , yıllardır koşulsuz CHP destek veren İzmir çevre ilçe halkının ( çiftçi yoğunluğunun olduğu bölgeler) toplu ulaşımdaki ( ücretsiz değil , parasıyla ) 120 dk. aktarma hakkının verilmemesine , çevre ilçe halkının ödediği vergilerle de satın alınmış belediye otobüslerinin ( ESHOT ) halkın hizmetinden çekilmesine neden sessiz ? Bir taraftan olmayan elektrik için ücretsiz sözü verilecek . Diğer taraftan İzmir halkının ödediği vergilerle alınan ve ücretsiz değil , ücreti ile hizmet alınan belediye otobüsleri ( ESHOT ) İzmir çevre ilçe halkının hizmetinden çekilecek . İzmir çevre ilçe halkına belediye otobüsü ( ESHOT ) yoksa ! İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) var ! Yıllardır CHP ne destek veren İzmirlilerin İzmir BB den toplu ulaşımda hak ettiği hizmet ?? İzmir merkez ilçelerinde 120 dk. aktarma hakkı var. İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde aktarma hakkı yok. İzmir merkez ilçelerinde İzmir BB tüm kaynakları ile ( metro, otobüs , vapur, tramvay ) toplu taşıma hizmeti var. İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulamasında ısrar edilirse ; çevre ilçelere belediye otobüsü ( ESHOT ) dahi yok.

Yorumu oyla      6      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'nin en özel gururu
Güzelbahçe'de ikamet eden ve antrenmanlarının bir kısmını Güzelbahçe’nin ...
Başkan Batur çocuklarla şenlendi!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İsmetpaşa Semt Merkezi’nde düzenledikleri ...
Bornova’da esnafa destek turu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP İzmir İl Başkanı Deniz ...
 
Başkan Soyer duyurdu: Sağlıkçı İzmirim Kartların süresi uzatıldı!
Pandemi süreci boyunca sağlık çalışanlarına ve eczacılara ücretsiz olan ...
Ödemiş'te 'Sıfır Atık' bilgilendirmeleri sürüyor
Ödemiş Belediyesi, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Biosun Ödemiş ...
Bergama'da sokak hayvanları için AB projesi
Bergama Şehit Ümit Özerli Ortaokulu öğrencileri tarafından sokak hayvanları ...
 
Başkan Soyer sendika temsilcileriyle buluştu: Yaşadığınız her sorun benim sorunum!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi ...
Soyer'den Foça'da yatırım raporu: Tam 224 milyon
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Foça’da devam eden yatırımları ...
Kınık, gençlik merkezine kavuşuyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kınık ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva