HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
16 Eylül 2022 Cuma - 09:19

İzmir’de TOKİ izdihamı… 13 ayrı ilçe nüfusundan fazla başvuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projeleri ile ilgili detaylı değerlendirmeler yaptı. Kurum, İzmir’de 70 bin 800 kişinin konut almak için başvurduğunu belirtti. Kurum ayrıca İzmir'de depremzedeler için yapılan konutlar hakkında açıklama yaparak “Bu yıl evine girmemiş depremzede kardeşimiz İzmir'de kalmayacak" dedi.

İzmir’de TOKİ izdihamı… 13 ayrı ilçe nüfusundan fazla başvuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk TV'de katıldığı yayında sosyal konut projeleri ve İzmir’de depremzedeler için sürdürülen çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

İZMİR’DEN 70 BİN 800 BAŞVURU
Sosyal konut projesi başvuruları hakkında bilgi veren Bakan Kurum, "Bugün itibariyle İstanbul'daki toplam başvuru 394 bin, Ankara'da 70 bin, İzmir'de toplamda 70 bin 800 başvuru var. Bu da şehirlerdeki ihtiyacı bize gösteriyor. İstanbul, Ankara, İzmir'de nüfus yoğunluğuna göre bu projelerimize dağıttık. Gaziantep'te 10 bin, Konya'da 7 bin 500 konut yapıyoruz. 81 ilimizde bu çalışmaları yaptık. Vali, milletvekili, belediye başkanlarımızla istişare yaptık. 'İlinizde, ilçenizde, beldenizde talep nedir' sorularını hep sorduk. Aylardır arkadaşlarımız bu projeye çalışıyorlar. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyası böyle doğdu" dedi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE 3+1’LER 950 BİN TL
Bakan Kurum, "Borcunu bitirip, kapatıp satacak, kiraya verecek, burada oturmayacak, o vatandaşımızın özgürlüğü ve hürriyetidir. İyi niyet ve hakkaniyet çerçevesinde bütün başvuruları inceleyeceğiz. Burada yüzde 40 indirimli olması, iller bazında bazı illerde yüzde 60-70'lere gelebilecek. Oradaki amaç tüm gelir gruplarının bu projeden faydalanabilmesi. İstanbul, Ankara, Bursa illerinde, arsa değerinin çok daha yüksek olduğu illerde 2 + 1 75 metrekare daireyi 679 bin liradan alabiliyorlar. Bunlar da yine 240 ay vadeyle vatandaşımız 2 bin 546 lira taksitle evlerini ödeyebilir. 2 + 1'in bir de 85 metre karesi var. Burada da 689 bin lira ile başlıyor. En yüksek fiyat 770 bin lira. 3 + 1'e gelecek olursak. 105 metre karelik 3 + 1'lerimiz de 850 bin lira ile başlıyor ve Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir illerimizde de 950 bin lira. Yani en düşük dairemiz 2 + 1'de 608 bin lira, en yüksek 2 + 1'miz 85 metre kare 770 bin lira. En yüksek 3 + 1'imiz 950 bin lira en düşüğü de 850 bin lira. Çünkü orada arsa değerleri daha fazla, bir fark olması lazım" açıklamasını yaptı.

"ULAŞIMIN OLMADIĞI ARSA YOK"
Arsalara ulaşım kolaylığı olduğunu dile getiren Bakan Kurum, "Altyapı noktasında bizim ulaşımımızın erişemediği arsa söz konusu değil. Tuzla'ya kadar metromuz gidiyor. 3. Havalimanı'na kadar metromuz gidiyor. Başakşehir bugün İstanbul'un en önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelmiş. Esenler aynı şekilde. 2 bin konutu teslim ettik. Bölgede yapılan binalara baktığınızda şehrin merkezi olmuş durumda. Ankara'da Eskişehir yolu üzerinde yapıyoruz. Gölbaşı'nda yapıyoruz. Sincan'da yapıyoruz. Öbür tarafta Pursaklar tarafında arsalarımız var. İzmir'e baktığımızda diyelim ki CHP'li belediyelerin orada yapıyoruz. Arsa, müsaitlik durumu nereyse oraya yapıyoruz. Altyapısı hazır, bu noktada vatandaşlarımızın ulaşabileceği, erişebileceği tüm alanları değerlendirdik. Bu noktada toplu ulaşımı düşünmüyoruz. Orada bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Sosyal donatı, hastane, okul ne ihtiyacı varsa. Bugüne kadar 26 bin sosyal donatı yapmışız TOKİ eliyle. Vatandaşlarımız buralarda huzurla yaşıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"İZMİR'DE HİÇBİR AFETZEDE DIŞARDA KALMAYACAK"
İzmir'de depremzedelere yönelik yatırımların devam ettiğine vurgu yapan Bakan Kurum, "İzmir Bayraklı'da depremden sonra seferberlik ilan ettik. Mahalle mahalle gezmek suretiyle vatandaşlarımızı dinledik, hala dinliyoruz. Orada dönüşüm derneğimiz var. Faiz oranını destek noktasında arttırdık. Yapımda destek veriyoruz. Ne talep geliyorsa tüm talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Deprem oldu Malatya, Elazığ, Kastamonu'da ne yaptıysak güzel İzmirimizde gerçekten insanı, sokakları, Kordon'u, boyozuyla güzel İzmirimize aynı şekilde yaklaştık. 5 bin 500 konutluk proje başlattık. Bayraklı'da 2 bin 300 konutu teslim ettik. 6 ay içerisinde ettiğimiz de var 1 yılı biraz geçen de var. Menemen'e yakın deniz manzaralı bir projeyi hazırladık. Yıl sonunda İzmir'de hiçbir afetzede kardeşimiz dışarıda kalmayacak. Ağır hasar görmüş, hak sahibi olduğu süreçte 2022 yılının içerisinde evlerine girecekler. Orada örneklerimiz, oturan kardeşlerimizle bir gidin görüşün. Oraya nasıl değer katmış. Beraber hüzünlediğimiz kardeşlerimizin mutluluklarına şahit oluyoruz. Bu yıl evine girmemiş depremzede kardeşimiz İzmir'de kalmayacak" diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU 'EY İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, DEPREMZEDE KARDEŞİM İÇİN BİR TANE DİKİLİ KONUTUN VAR MI' DİYE SORMUYOR”
Yapılan projelere dair muhalefetten gelen tepkilere değerlendiren Murat Kurum, "Bizim karnemiz belli, 20 yıllık iktidarımızda yaptıklarımız ortada. Biz kendi bakanlığımızda demişiz ki, sana kentsel dönüşüm yapacağız, millet bahçesi yapacağız demişiz. 44 ilde projelerimizi geliştireceğiz demişiz. Bursa'yı gördünüz mü? Sinop'a gittiniz mi? CHP belediyesidir. Orada düzenleme yapıyoruz şehir meydanında. Zonguldak'ta, Bitlis'te, Konya'da yapıyoruz. Edirne CHP belediyesi. Açın belediye başkanına sorun. Yıllardır köhneleşmiş yapılar içerisinde Sinan'ın emanete sahip çıkacak projeyi yapmış, teslim etmişiz. 20 yıllık süreçte ne söz verdiysek onu tutmuşuz. Söyleyip de yapmadığımız hiçbir iş olmamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'na sormak istiyorum, niye kendi belediyelerine hesap sormuyorlar da hep kapatma, iftira, tehditle bir muhalefet yapıyorlar. Siz vatandaşınıza bir sosyal konut projesi açıklayacaksınız. Toplumun tüm kesimleri bu projeye başvuracak. Siz diyeceksiniz ki, bunu yapamazsınız, müteahhitlere teminat gösterin. Biz bunları yaparken kendileri 3,5 yıldır Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya'yı yönetiyorlar. Kendi belediyelerine dönüp de, 'ey İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, depremzede kardeşim için bir tane dikili konutun var mı' diye sormuyor. Depremzede için niye bölüşüm yapmadın diye hesap sormuyor? Ankara'da, İstanbul'da heykel açmak, musluk açmakla belediyecilik olur mu? Sosyal medyadan algı yönetmekle belediyecilik olur mu? Her ilimizin hafızasını biliyorum. İstisnasız her ilimize hizmet götürüyoruz" dedi.

 
Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı sürüyor!
 
Nar Çiçekleri okula döndü
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali veli 17 Eylül 2022 Cumartesi 08:33

İnsallah Suriyeliler i ev sahi yapmazsınız.

Yorumu oyla      2      3  
UnderDOG 17 Eylül 2022 Cumartesi 02:10

5 milyon kişi başvuracağı bekleniyor 50.000 konut yapılacak ilk etapta %1 şans hatta bazı yerlerde dahada az. dar gelirli diyor emekli asgari ücretli bu evleri alamaz. Bunu kendi iş verdiği orta gelir alır ancak bunun adı sosyal konut değil.Kendi tabanına ev aldırmak olur. Çekiliş ve kura çekilişlerinede inanmıyorum.Çevremde bir kişiye bile konut çıkmadı şu zamana kadar. Başvuran çoğu kişi yeşillik olsun diye başvuruyor.

Yorumu oyla      2      3  
Cumhuriyetli 17 Eylül 2022 Cumartesi 02:02

Vatandaş çıkacağından değil hayatında bir ümit bir heyecan bir bekleyiş olması için başvurduğuna eminim.Bizde başvurduk ama o rakamlar milli piyangoda bile yok.

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 16 Eylül 2022 Cuma 22:56

sevgili tayyar . Başvuru yapanların bir çoğunun şartları bile bilmediği orataya çıktı. yahu sen dar gelirliyi ev sahibi yapıcam diye konut projesi yapıyorsun ama taksitleri sabit değil! bu nasıl iş ? bundan haberiniz varmı mesela? haberiniz olduğu halde gelip böyle bir projeyi savunuyorsanız aklınızdan şüphe etmek gerekir.

Yorumu oyla      3      3  
Bülent Işık 16 Eylül 2022 Cuma 19:12

KYK öğrenim kredisi yasa tasarısı ne zaman çıkacak? Faizli geri ödemeler hala devam ediyor. Emekliye bayram ikramiyesini yüzde 80 enflasyona rağmen 1100 lirada sabit tutan, KYK kredileri için hala yasa çıkarmayanların TOKİ konutları ne derece samimi acaba?

Yorumu oyla      3      3  
16 Eylül 2022 Cuma 15:44

2 milyon asgari ücretli mi başvurmuş? Akıl var mantık var. Daha önce de kimlerin, nasıl ev aldiklari biliniyor.

Yorumu oyla      5      3  
Tayyar ÖNDER 16 Eylül 2022 Cuma 14:21

An İtibariyle Başvuru Sayısı 2 Milyona Dayanmış.. Burada Yorum Yazan Şahıslarda Hasetlik/fesatlıklarından Tırnaklarını Yiyerek Gevezelik Yapıyorlar...

Yorumu oyla      3      9  
16 Eylül 2022 Cuma 11:55

Bu proje ancak konutların hazır olup, alacak olanların içinde otururken taksitleri ödemesiyle olur. Diğer türlü dar gelirli alamaz. Asıl amaç dar gelirliyi ev sahibi yapmak değil miydi?

Yorumu oyla      7      4  
Alen doğu gencer 16 Eylül 2022 Cuma 10:40

Açıkçası güvenmiyorum . Bunu seçim çalışması için kullanıyorlar. zamanı geldiğinde "bizi seçmezseniz muhalefet bu projeleri tamamlamayacak , paranız yanacak" diyecekler. Ben 21 senedir AKP nin halkın hayrına bir iş yaptığını görmedim . Bunun altından da böyle bir şey mutlaka çıkacaktır. Bknz.fikirtepe !

Yorumu oyla      12      6  
Yazık! 16 Eylül 2022 Cuma 09:53

Belediyeler sadece heykel, musluk mu açıyor? Kendi söylediğine kendisi inanıyor mu? Sorsan müslümanlar.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan imzaladı... Sakin Şehir'de üç noktaya 'hususi' statü!
Geçtiğimiz günlerde SİT derecesi düşürülerek yapılaşmaya açılan Seferihisar’ın ...
TÜİK açıkladı... İzmir'de konut satışları düştü!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2021 yılı Ağustos ayında ...
Ağustos ayında konut satışları arttı!
Türkiye genelinde ağustosta 123 bin 491 konut satışı gerçekleştirildi. ...
 
Sosyal konuta başvuru 705 bini geçti
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, TOKİ'nin Sosyal Konut ...
Konutta Ağustos raporu: İzmir'de artış!
BETAM verilerine göre, satılık konut arzının geçen aya kıyasla ülke genelinde ...
İzmir için TOKİ başvuru rehberi… Merkezdeki binalar nereye yapılacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı 250 bin konutluk büyük projenin İzmir ...
 
TOKİ Başkanı Ömer Bulut: Taksitler memur maaşına endeksli olacak
TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut projesinde 240 ay vadeli taksitlerin ...
Emlakçıların başkanından ‘sosyal konut projesi’ yorumu: İzmir’de fiyatlar düşer mi?
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, ...
İnciraltı toprak sahipleri umutlandı: Kaderimiz değişiyor!
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti İzmir Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva