HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Temmuz 2016 Çarşamba - 08:01

İzmir'de taş ve metal engelsiz yaşam için dile gelecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dördüncü kez düzenleyeceği Uluslararası Heykel Çalıştayı’na katılacak sanatçılar belirlendi. 1 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek çalıştayda, uzman jüri tarafından belirlenen heykeltıraşlar,  “Engelsiz” temasıyla İzmir için en güzel eserlerini üretecek.

İzmir de taş ve metal engelsiz yaşam için dile gelecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Ekim - 3 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenleyeceği “4. Uluslararası Heykel Çalıştayı” için sanatçılar belirlendi.  İlk çalıştayda ahşap, ikincisinde mermer, üçüncüsünde bronz malzeme kullanan sanatçılar, bu yıl eserlerinde taş ve metale şekil verecek. Engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik çalışmalarla 2005 yılında “Engelli Dostu Belediye” unvanı alan, 2010 yılını ise “Engelliler Yılı” ilan eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilkini 2013 yılında düzenlediği ENGELSİZMİR Kongresi’nin ikincisini de 2-5 Kasım 2016 tarihinde düzenleyecek. “Engelli-Engelsiz” ayrımının ortadan kalktığı, “Engelsiz Yaşayan İzmir” yaratma hedefiyle çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yılki heykel çalıştayının temasını da “Ben, İnsan. Engelsiz. Ayrımsız. Sınırsız” olarak belirledi. Çalıştay, hem kent genelinde hem de yeniden tasarlanan kıyı şeridinde sanat eserlerinin çeşitliliğini artırmak, yenilikçi bir yaklaşımla kent halkına farklı malzemelerden yapılmış sanatçıların eserlerini sunmak amacıyla düzenleniyor. Çalıştaya katılacak sanatçılar, alanında uzman jüri tarafından belirlendi. Bu yıl çalıştaya İspanya’dan Amancio Gonzales, Macaristan’dan Gabor Miklya, Rusya’dan Glebos Tkachenko, Bulgaristan Kamen Tanev, Güney Kore’den Kim Wonge Un, Ukrayna’dan Oleksandr Diachenko, Tayvan’dan Wang Biao, Japonya’dan Yoshin Ogata ve Türkiye’den de Neslihan Pala ile Nevzat Atalay katılacak. 

AĞAÇ, MERMER VE BRONZ

Büyükşehir Belediyesi’nin “Akdeniz” temasıyla düzenlediği ilk çalıştay, 13 Ekim - 2 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş ve 7’si yabancı, 3’ü yerli sanatçı, Kültürpark’ta Tarih ve Sanat Müzesi önündeki havuzun çevresine kurulan açık hava işliklerinde kestane ağacından heykellerini yaparak İzmirlilere hediye etmişti.

2 Eylül-2 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenen “2. Uluslararası Heykel Çalıştayı” ise  İnciraltı Rekreasyon Alanı’nda 2’si Türk, 6’sı yabancı olmak üzere 8 heykeltıraşın katılımıyla gerçekleşti. Teması “mutluluk” olan çalıştayda, ana malzeme olarak sanatçılar Muğla’dan getirilen mermeri kullandı. Sanatçıların yaptığı eserler, bugün kentin farklı noktalarında İzmirliler tarafından beğeni ile izleniyor.

1 Ekim ile 4 Kasım 2015 tarihleri arasında Kültürpark 1 No’lu Hol’de düzenlenen “3. Uluslararası Heykel Çalıştayı’na ise 4’ü yabancı, 5 ünlü heykeltıraş katıldı. Menemen’den getirilen 8.5 ton kil ile yapılan heykeller, Fuar İzmir’de sergileniyor. Heykeller bronz dökümü yapıldıktan sonra kentin farklı noktalarında İzmirlilerin beğenisine sunulacak. 

 
Alsancak'ın silolarına 'yaşatan' tasarım!
 
Yıldırım'dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Temmuz 2016 Çarşamba 11:03

Yeni yılda yeni fuarlar olacak mı ? Köprülü kavşak ne oldu ? Fuar açılalı 2 yıl olacak daha yolu yok. Kongre merkezi yok. İstanbul 'a dev bir fuar merkezi yapılacak. İçinde '6 bin' kişilik kongre merkezi olacak. Fuar İzmir'e de bir kongre merkezi lazım. Ayrıca İstanbul'a yapılacak dev fuar merkezinin içinde Otel ve AVM'de var. Bizim fuar alanı gariban kalacak.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı gençler geleceklerini belirliyor
Buca Belediyesi öğrencilere üniversite tercihlerini belirlemede destek ...
Çiğli'nin sosyal tesisinde geri sayım
Çiğli Belediyesi, Evka 2 semtindeki Pelikan Sosyal tesisi Çiğli halkının ...
Gazeteciler 'Barış Selçuk' için yarışacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17’incisini gerçekleştirilecek ...
 
Meclis raporu: Kocaoğlu’ndan ‘Kültürpark ve Çeşme’ yanıtı!
Büyükşehir Meclisi’nde Balçova’daki yeni pazaryeri fiyatları ve Karabağlar’daki ...
Çeşme’de fiyat tartışmasında söz Başkan’da!
Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Alaçatı'nın Yunan adalarından ...
Bornova Srebrenitsa’yı unutmadı!
Avrupa’nın ortasında Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde 21 yıl önce ...
 
Yaralı baykuş koruma altında!
Tam donanımlı veteriner ambulansı ve uzman ekipleriyle hayvanlara sağlık ...
21 yıldır dinmeyen acı: İzmir Srebrenitsa’ya ağladı…
Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'dan sonra yaşanan en büyük insanlık trajedisinin ...
400 kişilik Yunan kafilesi 'Sakin Şehir'e geliyor!
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 13 Temmuz Çarşamba günü Samos ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva