HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Haziran 2015 Cuma - 11:59

İzmir’de sistem krizinde yeni firmadan tüm iddialara toplu yanıt

Kent Kart A.Ş. tarafından yapılan ve Kartek’i hedef alan açıklamalara da flaş yanıt geldi. Kartek firması süreçte ilk kez detaylı bir açıklama yaparak Kent Kart A.Ş.’nin ve bazı medya kuruluşlarının ‘tecrübeleri ve yetki belgeleri’ yok iddialarına cevap verdi. Kartek firması süreçte suç duyurusuna rağmen sisteme müdahalelerin ve engellemelerin sürdüğünü de vurguladı.

İzmir’de sistem krizinde yeni firmadan tüm iddialara toplu yanıt

İzmir’de elektronik temassız akıllı kart hizmetini 16 yıldır veren Kentkart Şirketi’nin Ocak ayında yapılan ihaleyi kaybetmesiyle yaşanan krizde sona gelindi.

İhaleyi kazanan Kartek şirketinin şifrelere ulaşamaması nedeniyle yaşanan ve yaklaşık 2 hafta süren kaos sonunda elektronik okuyucular sorunsuz çalışmaya başlarken, ESHOT Genel Müdürlüğü ve Kent Kart A.Ş. arasındaki hukuk savaşı da tam gaz sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin krizin ilk gününde suç duyurusunda bulunması sonrası ESHOT’un şikayetiyle Kamu İhale Kurumu’ndan Kent Kart A.Ş.’ye 1 yıl men cezası verilmiş, şirket de karşı dava açmıştı.

Bu arada Kent Kart A.Ş. tarafından yapılan ve Kartek’i hedef alan açıklamalara da flaş yanıt geldi. Kartek firması süreçte ilk kez detaylı bir açıklama yaparak Kent Kart A.Ş.’nin ve bazı medya kuruluşlarının ‘tecrübeleri ve yetki belgeleri’ yok iddialarına cevap verdi. Kartek firması süreçte suç duyurusuna rağmen sisteme müdahalelerin ve engellemelerin sürdüğünü de vurguladı.

İŞTE O AÇIKLAMA


“ON KAT KART, İKİ YÜZ KAT CİHAZI TEK SİSTEMDE YÖNETİYORUZ”
İzmir’in 10 kat fazlası kartı, 200 kat fazlası cihazı tek sistem üzerinden yönetiyoruz. 30 milyonu aşan kredi ve 16 milyon banka kartını, 450 bin cihazla tek bir sistem üzerinde yöneten bir teknolojiye sahibiz. Kartek bugün Türkiye ve yurt dışında 100 milyonun üzerinde  kart, 985 bin 850  POS, 2 bin 500  ATM işletimi için kurumlara gerekli teknoloji, alt yapı ve operasyon hizmetini sorunsuz sunuyor. Gruba bağlı 5 teknoloji şirketimiz ile ödeme sistemleri alanında Türkiye’nin en büyük şirketler grubundan biriyiz. ESHOT’un Elektronik Ücret Toplama Sistem İşletim Hizmeti ihalesiyle, idareye ait olan sistemleri; yaklaşık 4 milyon adet kart ve 2 bin adet terminali devralmak üzere ihaleyi kazandık.
 
“ULUSLARARASI ÖDÜLLERİN SAHİBİYİZ”
Geçtiğimiz ay “The European Business Awards”da Türkiye Ulusal Şampiyonluğumuzun ardından Ruban d’Honneur’e layık görülerek Türkiye’yi bir kez daha global iş dünyasında gururlandırdık. Dünyada gerçekleştirdiğimiz birçok ilk proje, uluslararası otoriteler tarafından ödüllendirildi. Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği ödül programında şirketlerimiz bu yıl birincilik olmak üzere en üst sıralarda yer aldılar. Bizim teknolojik başarılarımız bu kadar ortada iken, basın üzerinden yapılan gereksiz polemiklerle üzerimize gelinmesini son derece manidar buluyoruz.
 
Gerçeklerle örtüşmeyen, kişilik haklarımızı zedeleyici haber ve beyanatlarla ilgili yasal başvurularımızı gerçekleştirdik,  bu günden sonra da bu tip haber ve beyanatlarla ilgili tüm yasal haklarımızı kullanacağız.
 
Kurulduğumuz günden bu yana medyada başarılarımızla gündeme gelen bir firmayız. Bu sistem geçişi sürecinde ise medya üzerinden yapılan gereksiz polemiklere karşılık vermek yerine var gücümüzle işimize odaklandık. Fakat hakkımızda asılsız yere yapılan ve gündemi yanlış yöne sevk eden haberlerle ilgili bir açıklama yapmamız zorunlu hale geldi.
 
“KONU SAPTIRILIYOR”
Bu özelliklerimiz ve iş hacmimiz ortada iken ihale sürecinde yüksek fiyat veren, devir işlemlerini gerçekleştirmeyen, sözleşmenin gereklerini yerine getirmediği için ihale yasaklısı olan taraf biz değiliz. Biz, herkese açık olan ihaleye en uygun fiyatı vererek, yeterlilik belgelerini ibraz ederek ihaleyi kazanan, sözleşmeyi imzalayan ve sözleşmesinde olmayan işleri dahi İzmirlileri mağdur etmemek için yerine getiren tarafız. Görev bilinci ile ilgili ortaya atılan iddialar konusunda takdir kamuoyuna aittir. 
 
Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğine göre söz konusu ihalede diğer teklif sahibinin “iş deneyim belgesi” ne ise, bizim sahip olduğumuz “teknolojik ürün deneyim belgesi”  aynı hükümdedir. Bu konuda yapılan itiraz KİK tarafından defalarca ret edildi. Bizim yeterliliğimiz ilgili tüm resmi makamlar tarafından onaylandı, yaptığımız işler de ortada iken başka ispat aramanın gereksiz olduğunu, bu gerçekler ortada iken bu girişimlerin kamuoyunu meşgul etme amacı taşıdığını düşünüyoruz.
 
“DENEYİMLERİMİZLE İZMİRLİLER’İN YANINDAYIZ “
ESHOT,  yargıya intikal eden hukuki süreci başlattı ve savcılık soruşturması devam ediyor. Geçişi olumsuz etkileyen ve savcılığa intikal eden müdahalelere ilişkin hukuki sürecin biz de takipçisiyiz. Elektronik ücret toplama sisteminde basın yoluyla gösterilmeye çalışılan aksaklıkların gerçek kanıtlarını yargı sürecinde olduğu için paylaşamıyoruz, tüm belediyeleri de bu süreci yakından takip etmeye davet ediyoruz. Süreçte yaşananlar neticesinde verilen ihale yasaklılığı kararı kamuoyunun malumudur.

ESHOT tarafından savcılığa yapılan suç duyurusuna konu olan sisteme yapılan müdahaleler ve tüm engellemelere rağmen sorunların çözümü için, teknolojik bilgi ve becerimizi ortaya koyarak sürece ciddi katkı sağladık.  Bilgi ve deneyimimizle sistemi ayağa kaldırarak İzmirliler’in yanında olduk.  ESHOT’un milyonlarca lira yatırım yaparak kurduğu alt yapı sisteminin kullanılamaz hale gelmesini engelledik. İşletmenlik ihalesi gereği devredilmesi gereken ve şartnamede belirtilen şekilde idareye devredilmeyen sistemin yerine, İzmirliler’i mağdur etmemek için bir hafta gibi kısa bir sürede sözleşmemizde hiçbir yükümlülüğümüz olmamasına rağmen yeni sistemler kurduk. Mağduriyeti önlemek amacıyla yaptığımız tüm çalışmaların takdirini İzmirlilere bırakıyoruz.
 
‘İzmirim Kart’ yaygınlaştığında İzmirliler dünyanın en gelişmiş ve en esnek akıllı kart sistemine kavuşacak ve İzmir bu anlamda dünyada sayılı birkaç şehirden birisi olacak.”

 
İyon yolu yeniden doğuyor
 
AK Parti İzmir’de 2.mazbata mesaisi
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çiğlili 20 Haziran 2015 Cumartesi 22:45

Kartıma aktivasyon yaptırmama rağmen,bugün izbandan metroya geçerken 90 dk aktarma süresi içinde 2. Bilet Ücretini aldı. Lütfen bu sistem sorununu çözün.

Yorumu oyla      12      5  
20 Haziran 2015 Cumartesi 18:12

00:35 kartek bu ihaleye yeterlilik belgesi var diye girmiş. Yani bu işi ben yapabilirim Demiş.Ama gördük ki yeterlilik belgesi sadece kredi kartı uygulamalarını kapsıyormuş.. Neticede de yapamadığını eline yüzüne bulsştırdığını bütün belediyeler GÖRDÜ... Kentkart ın izmiri ilk yaptığı Zaman'ları Görenler bilirler elektronik Ücret toplama sistemi bir ilkti. Ve doğaldır ki daha önce böyle bir teşebbüsü olmaması... O zamanlarda Türkiye de bu şekilde bir sistem yoktu... Istanbul daki Saçma Akbil'i bilmiyorum ama ki onun da bu sistemle kesinlikle kıyaslanmaması gerekiyor... Tabii ki okul, kampüs giriş çıkışları işleri de konumuzun dışında bilesiniz...şimdi yıl olmuş 2015 ve sen firma olarak Dünya'da ödül birincisiyim diyorsun ama İzmir'de sonuç ortada ihalenin onuncu Günü'nde Belediye küt diye kağıt bilet basabiliyorsa senin bu işi yapamadığının göstergesidir...

Yorumu oyla      12      5  
20 Haziran 2015 Cumartesi 00:35

20.40 kenkart izmir den önce hangi şehirde elektronik kart ile ücret toplama işi yapmış. yazar mısın?

Yorumu oyla      13      5  
serkan 20 Haziran 2015 Cumartesi 00:34

inandırıcı gelmedi !!!

Yorumu oyla      13      5  
19 Haziran 2015 Cuma 22:48

http://www.eshot.gov.tr/ulasimkartsikayet.aspx diye şikayet sayfası açılmış.

Yorumu oyla      11      5  
19 Haziran 2015 Cuma 20:40

Tamam işte firma kendisi söylemiş kredi kartı sisteminde uzman olan bir firmaymış. Nerede hangi ülke veya Türkiye de bir Şehirde elektronik kart ile Ücret toplama sistemi yapmış??? Olsaydı yazardı herhalde. Veya Web sayfalarında olurdu değil mi??? Kredi kartı sistemi yönetiyoruz diyerek halkı yanlış yönlendirmeyelim. Ikisi de farklı yapılarda kartlar önce ordan başlayalım bence. Ayrıca kamuoyuna lütfen yanıltıcı bilgi vermeyelim. Ayrıca o kadar pos makinası yönetiyoruz demişler ; sistemin ilk Gününde nerdeydi yükleme Noktaları. Şimdi nerede. Bu kadar büyük firmayım ihaleyi kazanmışım...sistemin devrinin 10. Gününde dahi sistemi çalıştıramamışım...ihaleyi veren Belediye kağıt bilet basıyor...çok komik...akşam işten Çıkışta bilet aldım. Bu firma sayesinde çünkü... İstediğin kadar büyük firmayım de senin ihaleyi aldığın ilde Belediye tutup kağıt bilet basabiliyorsa eğer...sen bu işi yapamadın demektir.

Yorumu oyla      19      7  
ahmet 19 Haziran 2015 Cuma 15:14

bazen doksan dakika sistemini kabul etmiyor. bu sabah iki kere basmış oldum. şu işe de bil el atın bi zahmet

Yorumu oyla      27      6  
ibrahim 19 Haziran 2015 Cuma 15:12

olumsuz yorum yapanlar AKP li, destek verenler CHP li diye bir durum yok arkadaşlar. Ya da Ankara'da böyle, İstanbul'da şöyle demekle de olmuyor. Daha az önce ilk binişimden 13 dakika sonra bir daha ücret ödedim. Sorun başladığından beri en az 30 TL gitmiştir. Sizin için önemli olmayabilir ama benim için önemli bir para.

Yorumu oyla      24      8  
19 Haziran 2015 Cuma 15:08

fazla bedel derken? 90 dakika bedava aktarma illa olacak diye bir kural mı var? kaldı ki 90 dakika da çalışıyor. kartınıza aktivasyon yaptırmanız lazım.

Yorumu oyla      15      19  
19 Haziran 2015 Cuma 14:01

Vatandaş 3-4 gün otobüse beleş binmek dışında ne zarara uğradı acaba? 5 dakika sıra bekleyip kartını güncelletmek neden bu kadar zorunuza gidiyor? AKP yandaşlarının işleri güçleri yaygara koparmak.

Yorumu oyla      34      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da ilk fidan coşkusu: Üzüm yeniden doğuyor
Buca Belediyesi, ilçenin en önemli değerlerinden biri olan üzümü ait olduğu ...
Gaziemir’de ilk gönül sofrası
Ramazan Ayı’nda her yıl “Bereketli Ramazan Akşamları” adı altında iftar ...
Karabağlar'ın iftar sofrasında yüzler gülüyor
Karabağlar Belediyesi’nin ilçenin 5 farklı noktasında kurduğu iftar sofralarına ...
 
Karşıyakalı çocuklar bu yaz çok eğlenecek
Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklara yönelik sosyal, kültürel ve ...
Karşıyaka’nın çocukları bu yaz çok eğlenecek
Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklara yönelik sosyal, kültürel ve ...
Bornova bilinçli anneler yetiştiriyor
Bornova Belediyesi’nin doğuma hazırlık amacıyla açtığı ‘Gebe Eğitim Sınıfı’ndan ...
 
Menderes iftar sofrasında buluştu
Menderes Belediyesi tarafından kurulan İftar Sofrası binlerce vatandaşı ...
Seferihisar’da 850 kişilik gönül sofrası
Seferihisar Belediyesi’nin, Ramazan ayı boyunca hizmet verecek aşevi açıldı. ...
Alsancak’ta 24 saatlik palmiye operasyonu!
Konak Belediyesi, İzmir’in prestij mekanlarından biri olan ve her gün ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva