HABERLER>GÜNCEL
6 Ocak 2023 Cuma - 16:37

İzmir'de şiddet durmuyor... Ana-kız, doktor ve hemşireyi darp etti!

İzmir 21 Nolu Çimentepe Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Dr. Zeynep Deniz ve hemşire Burçin Demirci, hasta ve 18 yaşındaki kızının saldırısına uğradı. Genç kızın, annesinin çok sıra beklediği gerekçesiyle saldırdığı öğrenildi. Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Muhteber Çolak, “Artık doktorlar, sağlık çalışanları hastalardan korkar hale geldi” dedi, bakanlığın tutumu nedeniyle toplumun sağlık çalışanlarına saldırı konusunda cesaretlendirildiğini öne sürdü

İzmir de şiddet durmuyor... Ana-kız, doktor ve hemşireyi darp etti!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Sağlıkta Şiddet Yasası’nda yapılan yeni düzenlemelere rağmen sağlık çalışanlarına yönelik şiddet devam ediyor. Daha önce de darp olaylarının yaşandığı İzmir 21 Nolu Çimentepe Aile Sağlığı Merkezi’nde yine bir hekim ve hemşiresi, hasta yakınının saldırısına uğradı.  İlaç yazdırmak için geldikleri ASM’de hasta kadın Cemile Dingil ve 18 yaşındaki kızı Pelin Yılmaz, çok bekletildikleri gerekçesiyle Aile Hekimi Dr. Zeynep Deniz ve hemşire Burçin Demirci'ye saldırdı. İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Muhteber Çolak, 18 yaşındaki bir kızın saldırısı karşısında bir şok daha yaşadıklarını belirterek, bakanlığın tutumunun, insanları sağlık çalışanlarına şiddet konusunda cesaretlendirdiğini iddia etti.

İZMİR TABİP ODASI AVUKATI VE DERNEK YÖNETİMİ ORADAYDI
İzmir Tabip Odası Avukatı Mithat Kara, İzmir Aile Hekimleri Derneği yönetim kurulu üyesi  Volkan Altan ile birlikte darp edilen Dr. Zeynep Deniz ve hemşire Burçin Demirci'yi ziyaret eden Dernek Başkanı Dr. Muhteber Çolak, “18 yaşındaki bir kızın böyle bir saldırıyı yapmış olması düşündürücüdür. Annesi sıra beklemiş. Saldırıda bulunmasının gerekçesi buymuş. Aile Sağlığı merkezindeki erkek doktor arkadaşımız, Zeynep hanımın üstünden saldırganı güçlükle almış. Doktor hanımın göğsüne tekme atılmış. Hemşire hanımın yüzünde ve boynunda kızarıklık, şişlik, ellerinde saldırganın tırnak izleri var. Hemşire hanımın saçını yolmuş. Artık doktorlarımız, hemşirelerimiz sağlık hizmeti verirken, başlarına ne gibi olayların geleceğini bilmeden kaygıyla hizmet veriyor. Doktorlarımız, hastalarından korkar hale geldi” dedi. Sağlık Bakanlığı’nın tutumu, doktorların yanında olmaması, caydırıcı tavır almaması gibi sebeplerle hekime, hemşireye saldırı için insanların cesaretlendiğine vurgu yapan Başkan Dr. Çolak, şunları söyledi:

SAĞLIKTA ŞİDDETİN BİTECEĞİNE OLAN İNANCIMIZ AZALIYOR
“Konak 21 nolu Çimentepe Aile Sağlığı Merkezinde görevli Aile Hekimi Dr. Zeynep Deniz ve hemşiresi hasta yakını tarafından darp edildi. İlaç yazdırmak isteyen anne ve kız çok bekledikleri iddiasıyla bu saldırıyı gerçekleştirdiler. Sıra bekleyen hastalar arasındaki 18 yaşlarındaki kız ve annesi neden uzun süre bekletiliyoruz diyerek önce sözlü tartışmaya başlamış; daha sonra küfür ve hakaret etmişler;  ardından da arkadaşlarımızı darp etmişlerdir. Hemşire hanımın yüzünde ve boynunda kızarıklık, şişlik ellerinde tırnak izleri ve saçlarında kopmalar varken, aile hekimimiz göğsüne tekme vurularak darp edilmişlerdir. Aldıkları tekme ve yumruk etkisiyle ağrılarının yanında asıl olan canla başla hizmet verdikleri hastaları tarafından yaşatılan bu durumun verdiği üzüntü, incinen gururları ve yitirdikleri hizmet aşkıdır. Psikolojik olarak her ikisi de çok fazla etkilenmişlerdir. Bu şahıslar ile yakınlarının tekrar aynı olayı yaşatırlar mı endişesini taşımaktadırlar. Sağlıkta şiddetin biteceğine olan inancımız her geçen gün azalmaktadır. Bakanlığın bu konuda hiçbir adım atmaması şiddeti kanıksatması akıl alır bir durum değildir. Biz İZAHED olarak dün olduğu gibi bugün de darp edilen arkadaşlarımızın yanlarındayız, hukuksal olarak desteğimizi sunmaktayız. Sağlık Bakanlığını çalışanlarına sahip çıkmaya, şiddet konusunda yetersiz kalan cezaların caydırıcı olması için gerekli düzenlemeleri yapmaya acilen davet ediyoruz. Aile sağlığı merkezlerinde güvenlik olmadan çalışıyoruz.  Etkin bir sağlıkta şiddet yasası istiyoruz.”

Dr. Zeynep Deniz ve Hemşire Burçin Demirci'nin haklarında şikayetçi olduğu ana kızın, Aile Sağlığı Merkezi'nden uzaklaştırma cezası aldığı, ayrıca ana kızın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

 
Muğla'da altın hırsızı tutuklandı!
 
İki motosiklet çarpıştı... Feci kazada can pazarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yunanistan'a kaçmaya çalışan 4 terörist yakalandı
Edirne’de yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışan 2 FETÖ/PDY ve ...
İstanbul'da eski eşe kimyasal saldırı
İstanbul Bayrampaşa'da yaşayan Yasemin Aksoy, bir yıl önce boşandığı ve ...
Sinan Ateş cinayetinde sıcak gelişme!
Ankara'da 30 Aralık'ta öldürülen Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ...
 
'Jaws' mumyalanacak!
İzmir'in Urla ilçesinde yakalanan 10 metre boyunda, tonlarca ağırlıktaki ...
Liderler, metro hattı açılışında kurdele kesti
İstanbul'da Dudullu-Bostancı Metro Hattı açılışı gerçekleştirildi. Törene ...
Vinç faciasında söz firma yetkililerinde: Suçu taşerona attılar!
İzmir'de 6 kişinin hayatını kaybettiği vinç kazasına ilişkin bilirkişi ...
 
Meteoroloji'den İzmir'e sis uyarısı!
İzmir için yoğun sis uyarısı yapıldı. Bugün akşamdan itibaren iç kesimlerde ...
Vinç faciasına TMMOB’tan tepki... 'Kamusal denetim' çağrısı!
6 işçinin ölümü ile ilgili TMMOB tarafından yapılan açıklamada yeni iş ...
Buz pistlerinin down sendromlu şampiyonu hayaline kavuştu!
Buz pistlerindeki başarısıyla ünlenen Down sendromlu Selin Durgut, Emel ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva