HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
4 Mayıs 2023 Perşembe - 11:23

İzmir’de elektrik-su isyanı… Rezidans görünümlü gecekondu!

Gözde Grubu'nun Çiğli'deki  milyonluk MyWay Wins Blue konutlarında bir yıldır süren elektrik, su kesintileri yaşayanları isyan ettirdi.

İzmir’de elektrik-su isyanı… Rezidans görünümlü gecekondu!

EGEDESONSÖZ –  Çiğli’nin Balatçık Mahallesi’nde yer alan MyWay Wins Blue Sitesi’nin sakinleri yaşadıkları sorunlara karşı dün gece eylem yaptı.

Yaklaşık 1 yıldır elektrik, su kesintlerinden dolayı isyan eden vatandaşlar dün gece pencerelere ve balkonlara çıkarak ‘Yönetim İstifa’ sloganları atarak ses çıkarma eylemi yaptı.

İddialara göre sitedeki WC ihtiyacı için su havuzdan karşılanıyor, evleri su basıyor, tavanlardan su akıyor. Sitede 24 saati aşan elektrik kesintilerinin yaşandığı da ileri sürülürken mağduriyetleri artan vatandaşlar sorunlarının çözülmesini talep ediyor. Karanlığa gömülü olan sitedeki eylem görüntüleri İzmir’de Çevirme’de Radar isimli sosyal medya hesabı üzerinden yayımlandı. Sitedeki  1+1 evlerin fiyatları 2 milyon TL’den başladığı bildirildi.

GÖZDE GRUBU’NDA AÇIKLAMA: HEM BELEDİYE HEM GEDİZ ELEKTRİK SUÇLU!

TRT ARSASINI VE HASTANEYİ SATIN ALMIŞLARDI
Lüks site Gözde Grubu tarafından inşa ettirildi. Yönetim kurulu başkanlığını Op. Dr. Kenan Kalı’nın yaptığı grup aynı zamanda sağlık ve inşaat alanında yaptıkları yaptırımlarla da biliniyor. Alsancak’taki TRT arsasını ve yanı başındaki Ege Sağlık Hastanesi’ni satın alan grup burada yeni bir hastaneyi de inşa etmeyi planlıyor.

 

 
İzmir'de 'Bahar Temizliği' operasyonu... 'Otobüs Kartı Çetesi'ne ağır darbe!
 
‘Konak Tarih Gezileri’ne yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Engin beyzadem 6 Mayıs 2023 Cumartesi 14:57

İnşaatı kim hangi firma yapmış diye bakmadan sazan gibi herşeye atlayan bir grup olmuşsunuz bunun bedelini işte böyle ödetirler sizde satın sizin gibi birilerine :)

Yorumu oyla      3      3  
İbrahim 5 Mayıs 2023 Cuma 12:39

Adını ingilizce koyunca sanki kaliteli oluyor. Bu sitede hiç türkçe konuşan biri yaşamıyor mu ya da bu site Türkiye '' nin en gözde turistik merkezlerinden birinde mi. Nedir bu ingilizce (yabancı) sevdamız. Satın alan kişiler önce satın aldığı şeyin adını sorgulamalı bence. (Oktay Sinanoğlu - Bye Bye Türkçe okuyun)

Yorumu oyla      2      4  
N... 4 Mayıs 2023 Perşembe 15:27

Siteye taşınmak istediniz, eşyalar el arabasiyla tasinabiliyor, acil sağlık problemi olsa ambulans giremiyor, pimapenlerden bütün kış buz gibi hava geldi, bayramdan önce 10 gün elektriksiz kaldık, bozdolabindaki herşey çöp oldu, yetmedi temizlemeyi akıl etmedikleri su deposunu temizlemeye karar verdiler ( 1 yıl sonra) iki gün susuz kaldık. Birde bunlar yetmezmiş gibi her ay elektrik, su ,doğalgaz için her ay birim fiyatı kafalarına göre hesaplayıp üstüne ortak kullanım bedelini yansıtarak en az 2000 TL lik faturalari ödemek zorunda bırakıldık. Bir tane sorumlu yok, yönetim görevlisi hanımefendi aradığınızda ortada yok, bulduğunuz da ya cevap vermeden kaçıyor yada dalga geciyor. Yönetim şirketinin telefonlarına da Gözde grubun hastanesi bakıyor... depreme karşı kontrol yapıldı mı sorali 3 ay oldu, cevap veren tabiki yok....Sizce bütün bunlar normal mi?

Yorumu oyla      4      3  
Ahmet 4 Mayıs 2023 Perşembe 15:04

Gozde gurup balcovadaborman katliyami yapti kimsenin sesi cikmadi

Yorumu oyla      5      4  
Deniz 4 Mayıs 2023 Perşembe 14:33

1 senedir bu sitede oturuyorum ilk taşınanlardan birisiyim öncelikle yönetim berbat hiçbir verilen söz tutulmuyor faturalar inanılmaz yüksek geliyor kiradan yüksek elektrik su ödüyoruz hiçbir sosyal aktivite yok spor salonu hala açılmadı havuza hafta sonu misafir getirmek 100 dolar ceza Kapı önüne ayakkabı koyulması 500 tl komik bir sistem ödediğim bazı ücretler faturalarımdan düşmedi her ay ödeme yapmama rağmen sürekli bir borç içerisindeyiz faturalandırma belirli bir düzene göre değil rastgele çok yüksek miktarlara yapılıyor hala şantiye elektriği kullanılmakta sıcak su soğuk su ayrı faturalandırılmakta birlikte hamam işletiyor gibi doğalgaz ve su ödeniyor elektrik ücreti zaten yüksek heryer pis çöpünüzü bile kendiniz atıyorsunuz gelen kargocu marketçi bütün siteyi yürüyor otoparka alınmıyor pimapenler berbat ev buz gibi hiçbir şekilde ısınmıyor cebimden ödeyip Yaptırdığım halde hala biraz hava alıyor (ücreti kendim karşıladım) yeni yapılan bina olmasına rağmen hiçbirşeyin garantisi yok evi 2 defa su bastı birisi üst komşu taşınıp WC yıkayınca bütün lavabonun tavanı su aktığı için çöktü 1 ayda tavan olmadan üst katın boşluğa bakarak bekledik. Ortak alanlardaki çimler berbat oldu bataklık gibi 8 aydır yenileceklerini söylediler fakat yaz gelecek hala hiçbirşey yapılmadı doğalgaz peteğinin yarısı yanmıyor sağlıklı çalışmıyor. Koridorlardaki ışıklar 1 senedir takılmadı bomboş geceleri karanlıktan bina içerisinde yürüyemezsiniz ışıklar yerinden çıkmış bazıları sallanıyor. Sıcak su bazen çalışmıyor özellikle sabah uyandığımda çoğu zaman olmuyor sürekli bir bahane içerisinde yönetim elektrik sürekli kesiliyor alet edevatlarınız yanabilir taşınacaksanız korumalı prizler kullanmanızı tavsiye ederim. Bana sorarsanız taşınmayın. Geçmiş faturalar incelenecek diyorlar fakat hiçbir adım atılmıyor sürekli afaki faturalar gelmeye devam ediyor. Havuz pis koca havuz için alınan küçük bir tek temizleme aleti var ilk gördüğümde söyledim bu alet bu havuzu temizleyemez diye sonunda satıldı başka birşey alacaklar kano koyacaklardı siteye bir tane geldi havuzun mermerleri kırılıyor diye 2 tane şişme bot geldi onlarda patladı çoğu site sakini yararlanamadı. Geceleri gelen sesler geliyor bazı dairelerde kadınlara şiddet uygulanıyor. Ortak alan faturası yansıtılmaya başlandı bir kaç aydır 300-400 tl koridorda yanmaya ışığa para ödeniyor. Kameralar yetersiz koridorlarda yok. Güvenlikler ilk zamanlarda saat başı kontrol sağlardı şuanda günde 1 defa zor görürsünüz. Site ilaçlanmıştır yazın sineği kışın böceği eksik olmuyor national geographic gibii. (kapalı havuz,fitness salonu, sauna , gibi söz verilen hiçbirşey yapılmadı) bütün bunlara bakacak olursanız burada yaşamak gerçekten imkansız…

Yorumu oyla      5      3  
yandaş 4 Mayıs 2023 Perşembe 13:40

bunlar dolandırıcı

Yorumu oyla      5      3  
Boşa değil 4 Mayıs 2023 Perşembe 11:59

TRT arsasına yaptığı inşaatın gürültüsü çevre kirliliği etrafa verdiği rahatsızlık mahalleliyi canından bezdirdi kaç yıldır.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yarısı Bizden Kampanyası'na başvuru yağdı!
Sultanbeyli'de Millet Bahçesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
Mimarlık Merkezi’nde ‘deprem’ zirvesi… Şehir Plancıları’ndan 16 maddelik öneri!
İzmir Mimarlık Merkezi’nde düzenlenen “Dirençli, Sürdürülebilir Kent” ...
İnşaattaki fahiş artışa çözüm önerisi: Kamu eliyle arsa üretilmeli
İnşaat Maliyeti Endeksi’nde artışı değerlendiren Müteahhitler Federasyonu ...
 
MÜFED Başkanı’ndan ‘Yarısı Bizden’ çağrısı: İzmir’de de uygulanmalı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu ‘Kentsel ...
Evini yenileyecekler dikkat: Dönüşümde yeni adımlar!
Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşümü ...
Bakan Ersoy: "Bu burukluğu en kısa sürede atlatacağız"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, buruk bir bayram yaşandığını ...
 
Kentsel dönüşümde "yarısı bizden" kampanyası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümde yeni bir seferberlik ...
Bakanlık planları yayımlamıştı… AK Partili eski başkanın da arsaları çıktı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın parselasyon planlarını askıya ...
İki kez iptal edilmişti… Karabağlar'daki ayrıntılı planlar yeniden askıda!
Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm bölgesi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva