HABERLER>EKONOMİ
6 Mayıs 2014 Salı - 08:48

İzmir’de büyük inovasyon buluşması

Türkiye İnovasyon Haftası Anadolu Buluşmaları İzmir’de başlayacak. 29-30 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan İzmir buluşmasında Ege’deki ihracatçılar, sanayiciler ve üniversiteler geliştirdikleri proje ve tasarımları paylaşacak.

İzmir’de büyük inovasyon buluşması

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) geçen yıl İstanbul’da düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası, Anadolu’ya taşınıyor. 

Türkiye İnovasyon Haftası Anadolu Buluşmaları İzmir’de başlayacak. 29-30 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan İzmir buluşmasında Ege’deki ihracatçılar, sanayiciler ve üniversiteler geliştirdikleri proje ve tasarımları paylaşacak. Ünlü konuklar da etkinliğe katılıp yenilikçilik konusunda bilgi verecek.

KIVILCIM İZMİR’DEN
İnovasyon Haftası öncesi düzenlenen tanıtım toplantısına Ege İhracatçı Birlikleri’ne bağlı birliklerin başkan ve yöneticileri, sanayiciler, üniversitelerin rektörleri katıldı.  Swissotel Büyük Efes’te düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Anadolu’nun inovasyon kıvılcımını İzmir’den ateşleyeceklerini söyledi. Büyükekşi, “29-30 Mayıs tarihleri arasında İzmir buluşmasını hayata geçireceğiz. İzmir Buluşması’nda ihracatçı birliklerinin ar-ge proje pazarında ve tasarım yarışmalarında öne çıkan ödüllü projelerini sergilemek istiyoruz. Üniversitelerin projelerini katılımcılarla buluşturmayı amaçlıyoruz. İzmir ve çevresinde faaliyet gösteren ar-ge merkezleri, teknoparklar kendi yaptıkları yenilikleri izleyicilerle paylaşacaklar. İnovasyon alanında yetkin konuşmacıları sizlerle buluşturacağız” dedi.



HEDEF 3 DOLAR
Geçen yıl Türkiye’nin 98 milyon ton mal ihraç ettiğini belirten Büyükekşi, yaptıkları ihracatın kilo başına 1.58 dolarda kaldığını söyledi. Oysa Amerika ve Güney Kore’nin ihracatında aynı rakamın 3 dolar olduğunu dile getiren Büyükekşi, “Türkiye şayet Güney Kore gibi, 98 milyar kilo ürünü 3 dolardan ihraç etmiş olsaydı karşılığında 294 milyar dolar kazanacaktı. Dolayısıyla 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşmak için ihraç ettiğimiz her bir kilo ürün karşılığında 3 dolardan fazla gelir elde etmemiz gerekiyor. Yüksek katmadeğerli ürün ihracatına ihtiyacımız var. İnovasyon, ar-ge, tasarım ve marka mutlaka odaklanmamız gereken alanlar. İhracatta bir adım öne çıkabilmemiz için inovasyon ile şirketlerimizin fark yaratması gerekiyor.  Türkiye’nin cari açık problemi yok, inovasyon açığı problemi var. Biz üniversitelerin akıl teri ile sanayicilerin alın terini birleştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

İNOVALİG DAVETİ
Özellikle ihracatçı firmaların rekabette öne çıkması için Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı “İnovalig” projesine start verdiklerini dile getiren Büyükekşi, 5 inovasyon kategorisinde Türkiye’nin İnovasyon Şampiyonları’nın belirleneceğini söyledi. Büyükekşi, “Her kategoriden ilk 3 firmaya "İnovasyon Ligi Avrupa Şampiyonası”nda Türkiye'yi temsil etme şansı vereceğiz. İnovalig’e başvurular, büyük bir hızla devam ediyor. Lige son katılım tarihi 31 Mayıs. Buradan tüm İzmirli ihracatçı firmalarımızı İnovalig’e katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

ÜNLÜ KONUŞMACILAR
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, TİM’in inovasyon etkinliğinin çok daha geniş kesimlere ulaştığını söyledi.  İnovasyon buluşmasını İzmir ve bölge için fırsata dönüştürmek istediklerini belirten Türkmenoğlu, İzmir’in inovasyon gücünü bir bütün olarak dünyaya göstereceğini ifade etti. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Sabri Ünlütürk ise, etkinlik hakkında bilgi verdi. 29-30 Mayıs’ta Swissotel’de yapılacak etkinliğe alzheimer, parkinson gibi hastalıkların tedavisi için çalışmalar yapan Gregory Stoch’in yanı sıra, Rowan Gibson, Hakan Gürsu, Simay Bülbül gibi dünyaca ünlü isimlerin katılacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnafın seçim heyecanı: Başkan Mutlu’dan sıcak mesajlar
129 odanın yeni başkanlarını belirleyen İzmir esnaf teşkilatı, başkanını ...
İzmir’in vergi rekortmenleri: Şampiyon aynı, Kocaoğlu listede!
Bu yıl da İzmir’in gelir vergisi şampiyonu Arkas Holding Yönetim Kurulu ...
Nurem İnşaat’tan Aliağa'ya dev proje
Aliağa’ya yatırım kararı alan Nurem ve Sürmeli İnşaat, işbirliği yaparak ...
 
Belarus Elçisi’nden EBSO’da vize müjdesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı ziyaret eden ve Belarus Türkiye Yatırım ve ...
Uçak bileti fiyatlarında flaş gelişme
Yaz sezonunun başlamasıyla uçak bilet fiyatları da uçtu ve 400 TL'yi geçti. ...
Tire Süt'ten et ve hayvan ithalatına tepki
Tire Süt Kooperatifi ve İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük, canlı ...
 
Kipa müşterileri Dünya Kupası heyecanını Pele ile yaşayacak
Kipa, Brezilya'da düzenlenecek 20. Dünya Kupası’nı bekleyen müşterilerine ...
Özel Pembe Düşler Anaokulu’nda 10. yıl coşkusu
Özel Pembe Düşler Anaokulu 10. yılını şenlik ve geleneksel lokma günü ...
İzmir turizminde Nisan bereketi
Nisan ayında İzmir’e gelen turist sayısı 100 bine yaklaştı. 60 bin 306’sı ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva