HABERLER>EKONOMİ
5 Mayıs 2014 Pazartesi - 15:09

Belarus Elçisi’nden EBSO’da vize müjdesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı ziyaret eden ve Belarus Türkiye Yatırım ve İşbirliği Olanakları Semineri'ne katılan Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh'den vize müjdesi geldi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın iki ülke arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşmasının henüz yürürlüğe girmediğini belirtirken Büyükelçi Savinykh, "İşlemler tamamlandı. 2 Haziran'dan itibaren Türk halkı vizesiz olarak Belarus'a girebilecek" dedi.

Belarus Elçisi’nden EBSO’da vize müjdesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası, Belarus ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin ele alındığı Belarus Türkiye Yatırım ve İşbirliği Olanakları Semineri'ne ev sahipliği yaptı. Seminer öncesi Belarus Cumhuriyeti Büyükelçisi Andrei Savinykh, Belarus Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi Müsteşarı Evgeny Lipen ile Belarus Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Murat Reha Yorgancıoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret etti. Belarus'taki yatırım ve iş olanakları hakkında bilgi veren Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, "Belarus, Minsk, Magilov ve Grodno'yu serbest bölge ve endüstri bölgesi olarak ayırdı. Bu bölgelerde 3 Türk firmasının yatırımı var. İzmir'de İndeks firması ile Belarus'lu kamyon bir firmasının yatırımı var. Bu sayıyı arttırmak, Türkiye'de ortak yatırıma imza atmak için ilişkilerin artırılması gerekiyor" dedi.
 
Ender Yorgancılar, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini sağlayacak vize muafiyeti anlaşmasının ise bir yılı aşkın bir süredir yürürlüğe girmediğini hatırlatarak, "İki ülke arasında 2013 yılında vizesiz seyahat anlaşması imzalandı. Büyükelçi Savinykh, anlaşmanın 2 Haziran'da yürürlüğe gireceğini açıkladı. Vize anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle malların serbest dolaşımının yanında işadamlarının da rahatça seyahat edebilmeleri iki ülke arasındaki ticaret ve sanayiyi olumlu etkileyecektir" diye konuştu.
 
Türkiye ile Belarus arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişmesini arzu ettiklerini kaydeden Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, "Belarus ile Kırgızistan ve Kazakistan arasında Gümrük Birliği anlaşması var. Önümüzdeki süreçte Gümrük Birliği'ne Orta Asya ülkelerinin de girmesi ve genişlemesi sözkonusu olacak. Türk, Egeli işadamları, bu gelişen pazarlarda yer almak için Belarus'a yatırımı gündemine almalı" dedi.
 
Büyükelçi Savinkyh, ayrıca vize anlaşmasının 2 Haziran'da yürürlüğe gireceği bilgisini vererek, "Geçtiğimiz Cuma günü Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile toplantı yaptık. 29 Aralık'ta Türk hükümetinden resmi işlemleri tamamlamasını istemiştik. Türk hükümeti resmi işlemleri tamamladı. 2 Haziran'dan itibaren Türk halkı vizesiz olarak Belarus'a gidip gelebilecek. İki ülke arasındaki ticaret bu anlaşma ile daha da artacak" dedi. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçak bileti fiyatlarında flaş gelişme
Yaz sezonunun başlamasıyla uçak bilet fiyatları da uçtu ve 400 TL'yi geçti. ...
Tire Süt'ten et ve hayvan ithalatına tepki
Tire Süt Kooperatifi ve İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük, canlı ...
Kipa müşterileri Dünya Kupası heyecanını Pele ile yaşayacak
Kipa, Brezilya'da düzenlenecek 20. Dünya Kupası’nı bekleyen müşterilerine ...
 
Özel Pembe Düşler Anaokulu’nda 10. yıl coşkusu
Özel Pembe Düşler Anaokulu 10. yılını şenlik ve geleneksel lokma günü ...
İzmir turizminde Nisan bereketi
Nisan ayında İzmir’e gelen turist sayısı 100 bine yaklaştı. 60 bin 306’sı ...
Egedesonsöz ailesine güçlü takviye: Ekonominin usta kalemi…
Egedesonsöz ailesi önemli bir transferle büyüdü ve güçlendi. Sinan Doğan ...
 
Efsane kasetler geri dönüyor!
Depolama teknolojileri üzerine uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren Sony, ...
Enflasyon tırmanıyor: Şampiyon kadın gömleği!
Nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1,34, Yurt İçi Üretici ...
İzmir’in vergi karnesi: İlk 100’de Pehlivanoğlu sürprizi
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıkladığı Türkiye’nin 2013 ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva