HABERLER>EKONOMİ
5 Mayıs 2014 Pazartesi - 17:00

Nurem İnşaat’tan Aliağa'ya dev proje

Aliağa’ya yatırım kararı alan Nurem ve Sürmeli İnşaat, işbirliği yaparak Esenlife ve Esenpark konutlarının temelini attı. Proje kapsamında bölgeye 600 konut inşa edecek

Nurem İnşaat’tan Aliağa ya dev proje

Nurem İnşaat ve Sürmeli İnşaat ortaklığı ile Aliağa'da Esenlife ve Esenpark konutlarının temel atma töreni gerçekleşti. Törene Nurem ve Sürmeli İnşaatın Yönetim kurulu başkanları ve çalışanları, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır ve projeden daire satın alan 136 kişi ve çok sayıda davetli katıldı. Kurbanlar kesilerek ve dualar okunarak başlatılan temel atma töreni Aliağalıların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Çandarlı Limanı’na yakınlığı nedeniyle önemi daha da artan Aliağa’da konut ihtiyacına yönelik prestijli bir projeyi hayata geçiriliyor. İlçede daha önce 356 konut inşa eden firma, 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 7 tip daireden oluşan, toplam 600 konutluk projenin temelini atıyor. 1. etap Esenlife konutlarının tamamı satıldı. 141 konuttan oluşan ilk etap konutları 8 ay, toplam 600 konut ise 18 ayda tamamlanacak.
 
Toplantıda konuşan Nurem İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Uzun, Aliağa'nın gelişmekte olduğunu belirterek, “2010 yılında Aliğa'ya geldik. Bir söz verdik. Aliağa’da bin konut yapacağız dedik. Aliağa'nın buna ihtiyacı var. Aliağa gelişmekte olan bir ilçe. Aliağa, Petkim’i, Çandarlı Limanı ile ileride marka ilçe olacak” şeklinde konuştu.
 
''DOĞRU HEDEFLERDEYİZ''
Sürmeli İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Sürmeli ise “6 yıl önce bu bölgeye ilk geldiğimizde bölgenin orta vadede marka ilçelerinden biri olacağını hissetmiştik. Verdiğimiz kararın doğru olduğunu görüyoruz. Aliağa bölgesi içinde bulundurduğu petro kimya bölgesi Türkiye'nin en büyük üretim tesisleriyle İzmir'in marka ilçesi olabilecek konumda ve potansiyelde bundan 3 yıl önce Nurem İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Bey'le tanışıklığımız oldu. Aynı hedef ve doğrultuda olduğumuzu gördük. Beraber projeler geliştirdik. İyi yaşam kalitesini sunmak. Esenpark projesinin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
 
Aliağa’da yaşam seviyesinin artacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır şu şekilde konuştu: “Aliağa petro sanayi, organize sanayi sistemleri, limanları ile birlikte, Türkiye ortalamasının üstünde olan bir ilçemiz. Türkiye’de nüfus ortalaması 2007 yılından bu yana yaklaşık 1.4 oranında gelişiyor. Aliağa'da ise 5.1 olan nüfus artışı 2012 yılından sonra ise 5.7 oranında artış gösterdi. Bunun yaşanabilir gecekondulardan uzak bir şekilde sağlanması ancak yeni konutlarla sağlanabilecektir”
 
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise “Bu yatırım benim içinde önemli çünkü ilk temel atma törenim. Aliağa'nın menfaatine olan her yatırım bizim için önemli bundan sonra da yatırımcının yanında olacağız” dedi. 
 
ORTA VADEDE KAZANACAK
Nurem İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Uzun,  göç alan Aliağa ilçesinde hayata geçirilen proje hazırlanırken daha öncekilerde olduğu gibi insanların oturacakları metrekarelerin göz önüne alındığını söyledi. Uzun, şu şekilde konuştu: Fiyatlar ‘İhtiyacınız kadar ödeyin’ anlayışıyla cazip hale getirildi. Kalite ve güven uygun fiyatlarla buluşturuldu. Düşük peşinat, yüzde 1 KDV ve vade farksız ödeme seçenekleri ile müşteriler kira öder gibi ev sahibi olacak. Esenlife ve Esenpark’tan konut alacakların kısa ve orta vadede mutlaka kazanacak. Projede yer alan müşteriler, ödedikleri paranın geri dönüşümünü kira karşılığı olarak 10-11 yılda sağlayabilecek. Bu süre İzmir’in diğer bölgelerinde ise ortalama 25 - 30 yıl arasında. Bölgeye olan talep ve konutlar için belirlenen fiyatlar bu verileri ortaya koyuyor. Bu yüzden konutlar daha şimdiden hem İzmir'den hem de Türkiye’nin dört bir yanından yoğun talep gördü.”
 
İZBAN YÜRÜME MESAFESİNDE
İZBAN hızlı tren istasyonuna yürüme mesafesinde yükselecek olan konutların İzmir’le bağdaştığını söyleyen “Aliağa’nın en prestijli bölgesinde, dört tarafı cadde ile çevrili olan konut alanları, deniz ve orman manzarasına da sahip olacak. Sosyal donatıları, fitness-spor merkezi, oturma alanları, yürüyüş alanları, çocuk parkı ve yüzme havuzları projede yer alacak. İzmirliler balkonda yaşamayı sever anlayışıyla, tüm konutlar geniş balkonlu olarak konumlandırıldı” şeklinde konuştu.
 
22 YILLIK DENEYİM
Nurem İnşaatın kuruluşunu anlatan Uzun, “1992 yılında kurulan Nurem İnşaat, geçen 22 yılda başta İzmir olmak üzere yurtiçi ve yurt dışında pek çok önemli proje gerçekleştirdi'' dedi. Daha önce Buca, Bornova ve yine Aliağa’da çok sayıda toplu konut inşaa eden Nurem İnşaat, yaklaşık 500 bin metrekare inşaat yaptı. Bu inşaatlar içerisinde çok önemli markaların fabrikaları da yer alıyor. Sürmeli Gayri Menkul Geliştirme Şirketi, İstanbul kökenli bir firma olarak projede Nurem ile birlikte yer alıyor. Esenlife ve Esenpark’ta olduğu gibi ES ve EN birleşmesinden oluşan “ESEN” unvanının Sürmeli ve Nurem güçbirliğini yansıtıyor.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail özdemir 23 Mayıs 2014 Cuma 22:54

ALLAH HER İKİ FİRMADANDA RAZI OLSUN..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belarus Elçisi’nden EBSO’da vize müjdesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı ziyaret eden ve Belarus Türkiye Yatırım ve ...
Uçak bileti fiyatlarında flaş gelişme
Yaz sezonunun başlamasıyla uçak bilet fiyatları da uçtu ve 400 TL'yi geçti. ...
Tire Süt'ten et ve hayvan ithalatına tepki
Tire Süt Kooperatifi ve İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük, canlı ...
 
Kipa müşterileri Dünya Kupası heyecanını Pele ile yaşayacak
Kipa, Brezilya'da düzenlenecek 20. Dünya Kupası’nı bekleyen müşterilerine ...
Özel Pembe Düşler Anaokulu’nda 10. yıl coşkusu
Özel Pembe Düşler Anaokulu 10. yılını şenlik ve geleneksel lokma günü ...
İzmir turizminde Nisan bereketi
Nisan ayında İzmir’e gelen turist sayısı 100 bine yaklaştı. 60 bin 306’sı ...
 
Egedesonsöz ailesine güçlü takviye: Ekonominin usta kalemi…
Egedesonsöz ailesi önemli bir transferle büyüdü ve güçlendi. Sinan Doğan ...
Efsane kasetler geri dönüyor!
Depolama teknolojileri üzerine uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren Sony, ...
Enflasyon tırmanıyor: Şampiyon kadın gömleği!
Nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1,34, Yurt İçi Üretici ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva