HABERLER>GÜNCEL
18 Aralık 2015 Cuma - 08:33

İzmir'de bir paralel yapı baskını daha: 36 gözaltı!

'Paralel yapı' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İzmir merkezli düzenlenen operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan avukat, akademisyen ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 58 kişiden 34'ü gözaltına alındı. Akşam saatlerinde bu sayı 36'ya çıktı.

İzmir de bir paralel yapı baskını daha: 36 gözaltı!

EGEDESONSÖZ - İzmir'de Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 40 adreste yapılan aramada avukat, akademisyen ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 58 kişiden 34'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba da var.

MAKBUZ İNCELEMELERİNDEN YOLA ÇIKILMIŞ
İzmir merkezli olarak Malatya, İstanbul, Eskişehir, Muğla, Antalya'da, 57 kişiye yönelik olarak yapılan ve 34 kişinin gözaltına alındığı 'paralel yapı' operasyonunun, İzmir'de geçen temmuz ayında yine 'paralel devlet yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonun devamı niteliğinde olduğu ve o zaman gözaltına alınıp tutuklanan muhasebeci Ö.K.'dan ele geçirilen, 15 yıllık makbuz ve ajandaların incelenmesi sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda yapıldığı öğrenildi. Yakalama kararı verilen bu 57 kişi dışında 1 şüphelinin daha bulunduğu, ancak sağlık sorunları nedeniyle hakkında gözaltına kararı verilmediği, ikmalen işlem yapılacağı belirtildi.
 
BÖLGE MÜDÜRÜ, ESKİ BAŞHEKİM, ÜNLÜ İŞADAMLARI...
Gözaltına alınanlar arasında İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K.İ., geçen temmuz ayında 'paralel yapı' iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan bazılarının avukatı olan, Aktif Eğitimciler Sendikası'nın da avukatı İ.Ç., kanser hastası olan avukat H.T., 7 Haziran Genel Seçimleri'nde AK Parti İzmir 2'nci Bölge'den milletvekili aday adayı olan avukat M.G., bir giyim firmasının eski sahibi Ç.G., İzmir'de Bayraklı Belediye Başkanlığı için 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilen işadamı S.S.G., İl Genel Meclisi eski Üyesi İşadamı N.M, Demirçelik Tüccarı İşadamı S.K, İl Genel Meclisi eski Üyesi ve Karabağlar İl Delegesi Ö.M, işadamı M.B.S., işadamı M.K., Erguvan Derneği yöneticisi A.K. de bulunuyor. Haklarında yakalama kararı çıkarılanlar arasında ise Şifa Hastanesi'nin eski başhekimi M.A. ile diğer şüpheliler Ş.N.U. ve F.O.'nun da yer aldığı öğrenildi.
 
İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K.İ.'nin vakıf gayrimenkullerini örgüte usulsüz kullandırdığı suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlardan sanayici işadamı M.K.'nin yakınları ise İzmir'de yaşadıklarını, firmanın Manisa'da bulunduğunu, geçmiş yıllarda bir kez kurban bağışı yaptıklarını, bunun dışında hiçbir yapıyla bağlantılarının bulunmadığını söyledi.
 
BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, kentte sabah başlatılan eş zamanlı operasyonla ilgili bilgi verildi.
 
Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Kamuoyunda FETÖ/PDY yapılanması adıyla bilinen terör örgütüne mensup olduğu iddia edilen kişilerin, örgüt adına himmet, infak, burs, bağış, kurban ve benzeri adlar adı altında düzenlenen toplantılara katılanlardan ikna ya da tehdit ve şantaj yoluyla para topladıkları, bu paraları örgüte aktararak ekonomik kaynak sağladıkları iddiaları ile bu yönde ciddi bulguların bulunması üzerine daha önce Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca operasyon başlatıldı. Halihazırda devam eden soruşturmada, toplanan deliller doğrultusunda haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında iş adamları, avukatlar ve bir bürokratın bulunduğu 57 kişiye yönelik gözaltına alınma talimatı verilmiş, 39 kişiye ait 40 adreste arama ve el koyma işlemi yapılmıştır." 

2 GÖZALTI DAHA
Operasyon kapsamında aranan 2 kişiye de akşam saatlerinde ulaşıldı. Böylece gözaltı sayısı 36'ye çıktı. (dha, a.a)

 
Cameron'dan AB'den çıkmamak için 4 şart
 
Elektrik sobasından ev yandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Paralel Yapı' soruşturmasında 6 yakalama kararı
Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, 'Paralel Yapı' ana soruşturması ...
Atatürk Havalimanı'nda IŞİD operasyonu
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü IŞİD ile ...
Ege'de göç raporu: 90 bin göçmen kurtarıldı
Başbakanlık Göç ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Başmüşavir Muhammed Murtaza ...
 
İzmir Barosu'ndan AYM'nin kararına sert tepki!
İzmir Barosu Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Merkezleri, Anayasa Mahkemesi ...
Türkiye'deki internet siteleri saldırı altında
Türkiye'deki internet siteleri dört gündür ciddi bir saldırı altında. ...
İzmir’de deprem: O ilçe 3.8’le sallandı
Aliağa’da yerin 13.4 kilometre derinliğinde 3.8’lik bir sarsıntı yaşandı.
 
Suriye sınırından Türk karakoluna ateş açıldı
Sınırın Suriye tarafından, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki askeri karakol ...
Araçlardaki cam filmi için tarihi karar!
Otomobilinin camlarını dışarıdan görüşü kısıtlayan 'film' ile kaplatan ...
İzmir’deki kaldırımda engellilere direk seti!
Büyükşehir Belediyesi tarafından Ödemiş’teki engellilerin ulaşımını kolaylaştırmak ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva