HABERLER>YAŞAM
21 Mart 2019 Perşembe - 08:39

İzmir'de binler tek hedef için toplandı! Haluk Levent onlar için söyledi

Ünlü şarkıcı Haluk Levent, İzmir Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda ilik nakli bekleyen Öykü Arin ve tüm lösemi hastaları için sahne aldı. Sevilen şarkılarını ilik bekleyenler için seslendiren Levent'in konserine gelenler, kök hücre bağışında bulunduktan sonra, sanatçının sevilen parçalarını dinledi. Öykü Arin'in annesi Eylem Şen Yazıcı, kızının çok fazla vaktinin kalmadığını belirterek, donör olunması çağrısını yineledi. Haluk Levent de, insanların hayat kurtarmak için konsere geldiğini ve bundan dolayı mutlu olduğunu söyledi. 

İzmir de binler tek hedef için toplandı! Haluk Levent onlar için söyledi

Tıpta nadir görülen, juvenil miyelomonositik lösemi (JMML) teşhisi konulan ve uygun ilik bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin için başlatılan 'Öykü Arin'e Umut Ol' kampanyası, devam ediyor.

Bir çok ünlü ismin destek verdiği kampanyaya, ünlü şarkıcı Haluk Levent de katıldı. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda, Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (AHBAP) sponsorluğunu üstlendiği etkinlikte, sevilen parçalarını ilik nakli bekleyen hastalar için seslendiren Haluk Levent'in konserine gelenler, önce Kızılay'ın kan bağışı aracında kök hücre bağışında bulundu. Daha sonra Haluk Levent'in parçaları ile eğlenen müzikseverler, donör olunması çağrısı yaptı.

Sanatçı Haluk Levent, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ülkemle gurur duyuyorum. Buradaki dostlarımla gurur duyuyorum. İyi ki onların abisi olmuşum. Kuyrukta binlerce insan bir çocuğu kurtarmak için kök hücre bağışında bulunuyor. Binlerce çocuğu kurtarmak için buradalar. Bundan daha keyifli bir şey olabilir mi? O nedenle ben çok mutluyum" dedi. Öykü Arin'in annesi Eylem Şen Yazıcı da, "Burada kök hücre bağışı yapan ve yapmak isteyen binlerce insanla buluştuk. Sağ olsun Haluk Levent bizi kırmayarak İzmir'e geldi ve kök hücre bağışı yapanlara bir konser verdi. Hem ona çok teşekkür ediyorum hem de bu kampanya süresinde emek veren arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 



'CANIM KIZIM BU BAHAR DONÖRÜNÜ BULACAK'
Eylem Şen Yazıcı, donör olanların kendisine "Tebrik ederiz, artık siz de birine hayat verebilirsiniz" diye Kızılay'dan mesaj gönderildiğini, bu mesajı aldıklarında bir eşleştirme kontrolü yapılıp yapılmadığına dair sorular geldiğini belirterek, "Hayır, henüz yapılmış olmuyor. Kızılay sizden kan aldıktan sonra, bu kanlar Sağlık Bakanlığı'nın laboratuvarına gidiyor. Ve hala biri ile eşleşebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı'nın laboratuvar gittikten sonra orada çalışma yapıyor. Şuan bakanlık laboratuvarında bekleyen çok sayıda numune var. Bunların biran önce çalışacağına eminiz. Hem Sağlık  Bakanlığı'nın laboratuvarında hem de başka laboratuvarda çalışması yönünde beklentimiz var. Hem Öykü Arin hem de kök hücre bağışı bekleyen binlerce hasta var. Bu hastaların hayatını sürdürebilmesi için donörü ile buluşması gerekiyor. Bu konuda emek veren Kızılay çalışanlarına, Sağlık Bakanlığı emekçilerine çok teşekkür ediyoruz. Herkes elinden geleni yapacak, bundan eminiz. Ve canım kızım bu bahar donörünü bulacak. 5'inci yaş gününü umutla ve mutlulukla, sağlıkla kutlayacağız" diye konuştu.  



'BÜTÜN HASTALARIN UMUDUNU BÜYÜTELİM'
Öykü Arin'in artık nakil olması gerektiğini de vurgulan anne Yazıcı, "Bekleyecek çok zamanımız kalmadı. Kök hücre bağışı yapmadıysanız, lütfen donör olun, yaşadığınız kentte mutlaka kampanyalara katılın. Sağlık Bakanlığı'na da seslenmek istiyorum. Hep birlikte laboratuvarlarda daha hızlı çalışarak Öykü Arin'in umudunu büyütelim. Bütün hastaların umudunu büyütelim" dedi.

Kök hücre bağışında bulunan Deniz Akuş, "Eğlenmekten önce amacımız Öykü ve diğer lösemi hastalarını kurtarmak. Haluk Levent'e teşekkür ediyoruz. Böyle bir etkinlikte bulunduğu için. Bir yanım çok mutlu bir yanım da çok duygusal. Umarım buradan Öykü'ye ve diğer çocuklara çok güzel sonuçlarla ulaşırız" dedi.

 
Ege Üniversitesi Hastanesi'nde korkutan yangın
 
İzmir'de 'tırnakçılık' gözaltısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanatçı Ümit Yesin için son görev
65 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncu Ümit Yesin, Üsküdar Şakirin Camii'nde ...
Yoldan geçene sataşan kedi Bayrampaşa'dan çıktı
Sosyal medyada kısa sürede milyonlarca kez izleyen 'yoldan geçenlere sataşan ...
Oyuncu Ümit Yesin hayatını kaybetti
Birçok dizi ve sinema filminde rol alan usta oyuncu Ümit Yesin hayatını ...
 
Nevvar Salih İşgören Vakfı'ndan İstiklal Marşı ödülü
İzmir İl genelinde resmi ve özel okulları kapsayan "İstiklal Marşı Okuma ...
Sıla-Ahmet Kural davasında önemli gelişme!
Sıla, eski sevgilisi Ahmet Kural hakkında ‘adli yargılamayı etkileme teşebbüsü ...
Birand ailesinin acı günü
Türk medyasının önemli isimlerinden, 17 Ocak 2013'te vefat eden gazeteci ...
 
Emekli TRT spikeri Alan için son görev
Geçirdiği kalp rahatsızlığı sonrası hayatını kaybeden İzmir Gazeteciler ...
Prof. Dedeoğlu son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul'da geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede ...
Zafer Çika için İzmir'de son görev... Acı ve izdiham
İzmir'in Narlıdere ilçesinde, içinde bulunduğu kamyonetin şarampole yuvarlanmasıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva