HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mart 2021 Perşembe - 12:39

İzmir'de 86 köy ücretsiz internete kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde uzaktan eğitim alan çocuklar için ücretsiz internet bağlantısı kurarak EBA noktaları oluşturuyor. Bugüne dek 20 köy internete kavuşurken, bu ay içinde ücretsiz internet hizmeti verilen köy sayısı 86'ya ulaşacak. Başkan Soyer, "Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için pandemi döneminde olanakları kısıtlı öğrenci ve ailelere destek vermeye devam ediyoruz" dedi.

İzmir de 86 köy ücretsiz internete kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi uzaktan eğitime desteğini sürdürüyor. Kırsal mahallelerdeki çocukların Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemine erişimini sağlamak için 20 köyde ücretsiz internet bağlantısı kurularak EBA noktası oluşturuldu. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı işbirliği ile tespit edilen öncelikli 86 köyün tamamına bu ay internet hizmeti sağlanacak.

En temel ihtiyaç
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzaktan eğitime verdiği destek ile internete kavuşan Menemen'in Bağcılar Köyü'nde öğrenciler ve veliler zorluklardan kurtuldu. Köylerinde internet çekmediği için EBA'ya bağlanamayan ve derslerinden geri kalan çocuklar için köy kütüphanesi EBA noktasına dönüştürüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ahmet Ata Temiz, pandemi ile birlikte tüm dünya gibi ülkemizin de zor zamanlardan geçtiğini belirterek, "Uzaktan eğitim sürecinde çocuklarımızın en temel ihtiyacı olan interneti köylerimize getirmenin heyecanı içindeyiz. Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığımız ile birlikte internet hizmeti alamayan yerleri belirledik. 15 ilçede 86 köye ücretsiz internet hizmeti götürerek belediyemizin hizmetini köylerimize ve çocuklarımıza ulaştırıyoruz" diye konuştu.

Muhtar Ertekin, "Başkanımız bizi düşündü"
Menemen Bağcılar Muhtarı Durmuş Mahir Ertekin, köylerinde 25 çocuğun eğitim gördüğünü belirterek, "Çocuklarımız köyümüzde internet olmadığı için uzaktan eğitim sürecinde çok zorluk çekiyordu. Tunç Başkanımız sağ olsun bizi düşündü. Kütüphanemizde artık internet var ve burada rahatlıkla EBA'ya bağlanıp derse girebildikleri için çocuklarımız çok mutlu" dedi.

Öğrenciler ve veliler artık rahat
Emiralem Atatürk Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Şükrü Ayhan, "Bir süre internet gitti, geldi. Şimdi çok şükür. Burada kitap okuyoruz, derslerimize giriyoruz. Çok güzel bir ortamımız oldu.

Zehra Semahat Erişen İlkokulu 5. sınıf öğrencisi Begüm Şen, "Uzaktan eğitim başlayınca canlı derslerine bağlanmak zorunda kaldık.  Köyümüzde internet olmadığı için bağlanamadık. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi köyümüze internet getirdi. Artık derslerimize girebileceğiz" dedi.

Velilerden Gülsüm Ayhan ile Meral Ceylan, "Uzaktan eğitim sisteminin başlaması ile birlikte çok büyük sıkıntılar yaşadık. Köyde internet yoktu. İnternet paketi alarak idare etmeye çalıştık. EBA'ya bağlanamıyorduk çoğu kez. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi köyümüzde EBA noktası oluşturdu. Artık hem derslerinden geri kalmıyorlar hem de burada güzel vakit geçiriyorlar. Başkanımız Tunç Soyer'e teşekkür ediyoruz" dedi.



İnternet hizmeti alan köyler
Bergama Örenli, Bozyerler, Kozluca, Çitköy, Durmuşlar, Dikili Çukuralan, Demirtaş, Gökçeağıl, Katıralanı, Kınık Arpadere, Arpaseki, Aziziye, Bademalan, Köseler, Sucahlı, Torbalı Bülbüldere, Tulum, Ormanköy, Menderes Çamönü, Çatalca, Oğlananası, Sancaklı, Selçuk Belevi, Karaburun Eğlenhoca, Küçükbahçe, Seferihisar Ulamış, Urla Barboros, Demircili, Kadıovacık, Ödemiş Bozcayaka, Cevizalan, Güney, Beydağ Karaoba, Kiraz Saçlı, Örencik, Olgunlar, Yenişehir, Menemen Çukurköy, Bağcılar, Alaniçi, Tuzçullu ile Kemalpaşa Dereköy, Ovacık, Sarıcalı, Sarılar, Vişneli, Yeşilyurt, Hamzaba köylerine ücretsiz internet hizmeti sağlandı.

 
Otomotivde tedarik sıkıntısı: Sorun sadece çip değil
 
İç Ege kara teslim!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil ve Eşit hizmet 11 Mart 2021 Perşembe 13:12

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; yukarıdaki haberde adı geçen köylerde ulaşımda fırsat eşitliği sağlıyor mu ? Merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ilçe belediye otobüslerindeki aktarma hakkı; 10.02.2016 tarihinde İzmir BB meclisince iptal edildiğinden , belediye otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. Bu uygulamaya göre Ulaşımda fırsat eşitliği var mı ? İzmir BB ‘nin mahalle , köy muhtarlarına sağladığı ücretsiz ulaşım hakkına ; benim mahallemde , benim köyümdeki vatandaşa toplu ulaşımda merkez ilçelerde verilen 120 aktarma hakkını vermiyorsunuz ; ben bu ayrıcalığı ( ücretsiz ulaşım hakkını ) kabul etmiyorum diyen muhtar oldu mu acaba ?

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de kentsel dönüşüm için bir adım daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürdüğü ...
Gaziemir’de kentsel dönüşüm heyecanı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belediye şirketi İZBETON’u ...
Başkan Soyer’den dev maraton öncesi ‘Afrikalı atlet’ uyarısı: Felaketler, inanılmazlar!
İkinci Uluslararası İzmir Maratonu öncesi açıklamalarda bulunan İzmir ...
 
Buca'nın 1 yıllık pandemi raporu
Türkiye’nin bir yılı geride bıraktığı pandemi döneminde Buca Belediyesi, ...
Bayındır’da tarıma can suyu
Bayındır’da dağlık alanda bulunan Lütuflar, Kızılkeçili, Çamlıbel, Söğütören ...
Başkan Sandal'dan başarılı sporculara madalya
Bayraklı Belediyesi, Aerobik Jimnastik İzmir il yarışmasına ev sahipliği ...
 
Çiğli'de KHK'lı güvenliklerin sorunu çözüldü
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, DİSK Genel-İş 8 No’lu Şube temsilcileriyle ...
Karabağlar'a yeni altyapı filosu
Karabağlar Belediyesi, 58 mahalledeki 3600 sokağa eşit ve nitelikli hizmet ...
Bornova’da kitaplıklar açıldı
Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan Bornova Belediyesi Kent Kitaplıkları, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva