HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2024 Cuma - 10:45

İzmir'de 8 Mart... Ana kucağında özlenen tablo!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü,  Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün merhume annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarı önünde düzenlenen törenle anıldı. Törene MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Taner Osmanağaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın yanı sıra seçimlerde Karşıyaka'da aday çıkaran partilerin adayları da katıldı.

İzmir de 8 Mart... Ana kucağında özlenen tablo!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ-  Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapmsaında Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün merhume annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarı önünde anma töreni düzenledi.

Törene MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Taner Osmanağaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın yanı sıra seçimlerde Karşıyaka'da aday çıkaran partilerin adayları da katıldı. 

OSMANAĞAOĞLU: TÜRK DÜNYASINA İLHAM OLAN…
İlk olarak konuşmasını gerçekleştiren MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Taner Osmanağaoğlu, “Başta Türk milletinin kurtuluşu için destanlar yazan büyük Türk Atatürk'ün annesinin ve sizlerin Dünya Kadınlar Günü'nüzü kutluyorum. Tarihe baktığımızda madalyasıyla ödüllendirilen ilk Türk vatandaşı Necati Onbaşı'yı görüyor. Nene Hatun'a baktığımızda canını cananını hürriyet mücadelesinde geride bırakan bir kahraman görüyoruz. Ve İzmir'e baktığımızda milli mücadele liderini yetiştiren Asya'dan Balkanlar'dan Afrika’ya,  Amerika kıtasından, Avusturya kıtasına kadar Türk dünyasına, İslam alemine hatta mazlum milletlerin tamamına ilham olan Gazipaşa'mız Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Türk milletinin annesi Zübeyde Hanım'ı görüyoruz. Ben böyle güzel bir günde bu arada bulunmaktan şeref duydum. Dünya Kadınlar Günü'nüzü kutluyorum” dedi.

TUGAY: BU ONURU ASLA ÇİĞNETMEYECEĞİZ
Konuşmasını gerçekleştiren Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ise “Tabii öncelikle çok değerli kadınlarımız, değerli hanımefendiler ve sevgili hemşehrilerim emeğin özgür özverinin anneliğin ve yurtseverliğin büyük simgesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir evladı kazandırarak bir anne dünyayı değiştirebilir sözünü silinmez biçimde tarihe yazdıran Zübeyde annemizin huzurunda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. Hiç kuşkusuz tüm dünyada 8 Mart kutlanıyor. Anlamı ve önemi vurgulanıyor. Kutlamak, öğrenmek, bilmek ve anlamak uğruna verilen mücadeleyi yaşam biçimine çevirmekle mümkündür. Biz aynı zamanda Kadın Devrimi olarak anılan Türkiye Cumhuriyeti'nin çocukları ve yurttaşlarıyız. Kurtuluşun yiğit kadınlarını, yüzyılların karanlığından kurtaran, onların eşit ve özgür bireylere dönüşmesini sağlayan ve tüm dünyaya örnek oluşturan bir halkın çocukları olmak hem büyük gururumuz hem de asla ihmal edilmeyecek sorumluluğumuzdur. Bugün belki kuşkusuz övünülecek noktada henüz değiliz. Emek sömürüsünden şiddete cinsel istismardan, fırsat eşitsizliği gibi kadınlarımız pek çok sorunla baş etmeye çalışırken onlara yoldaş olmak dayatılmaya çalışılan karanlığı püskürtmek bu ülkenin her yurttaşı için, ahlaki, vicdani bir sorumluluk ve yurttaşlık görevidir. Elbette tarihin çarkı durdurulamaz. Nehirler geriye döndürülemez. Elbette kadınlarımız cumhuriyet öncesindeki duruma sürüklenemez. Beşinci canlı muamelesine uğratılamaz. Nice karşılığında elde edilen hakları gasp edilemez. Bunun aksini düşünen karanlık zihniyetlilere 8 Mart'ta bir kere daha anımsatıyoruz. Asla başaramayacaklar. Demokratik, laik, çağdaş hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti'ni kendinize benzetemeyeceksiniz. Karanlığınıza kurban verecek tek bir kadınımız, tek bir kızımız, tek bir çocuğumuz yoktur. Biz bu gerçekleri bir yaşam biçimine dönüştürmüş seçimiyle, duruşuyla, kimlik ve kişiliğiyle kanıtlamış İzmir'in ve Karşıyaka'nın yurtseverleriyiz. Zübeyde annemizin huzurunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüz üzere özgürlük ve bağımsızlığımızın mimarlarına, kadınıyla, erkeğiyle bizi bugünlere ulaştıran değerlerimize yeryüzünün bütün özgürlük ve bağımsızlık kahramanlarına bir kere daha söz veriyoruz. Mirasınız onurumuzdur. Bu onuru asla çiğnetmeyeceğiz” diye konuştu.

 
Başkan Kırgöz’den zeybek sürprizi
 
Göz-Göz'de Dennis fark yarattı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DURUM TESPİTİ 8 Mart 2024 Cuma 11:43

Toplu fotoğrafa bak kadının yerini gör! İzmir gibi bir ilde bile durum budur. Kadınlar günü kutlanıyor ama kadınlar en arkalarda. Kadınlar adına üzücü bir fotoğraf ama maalesef kadınlar kendileri bu durumu yaratıyor. Bir dik durun be kardeşim. Takılmayın bu erkek güruhun arkasına. Kadın emeği denince sadece pazarlarda incik boncuk satan emekçi kadınlarımız akla geliyor. Özünde kadına değer veren onu eşit gören (özellikle siyasette) kimse maalesef yoktur.

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Karabağlar adayı Kınay: O koltuğa hep birlikte oturacağız
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
CHP Bayraklı adayı Önal'dan eşitlik hamlesi!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, partisi tarafından hazırlanan ...
Yeniden Refah’ın İzmir adayı Arıkan, Egedesonsöz’e konuştu...AK Parti'den ‘4 ilçede adaylarınızı çekin’ telefonu!
Yeniden Refah’ın İzmir adayı Arıkan, Egedesonsöz’e konuştu...AK Parti'den ...
 
CHP Buca adayı Duman kadınlarla buluştu: İstihdam sağlayacağız!
CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ...
'Türkiye Yüzyılı, kadınların yüzyılı olacak'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "8 Mart Dünya ...
Araştırmacı Yaldız'dan CHP panoraması: Tugay’ın partide ve toplumda kabul sorunu var!
Gazeteci-Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, ...
 
CHP Konak adayı Mutlu’dan 8 Mart mesajı: Eşit yaşamdan vazgeçmeyeceğiz!
CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ...
Bakan Fidan'dan ABD'de kritik görüşme!
Bakan Fidan, Washington'da görüştüğü ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'a, ...
CHP'nin adayı Tugay'dan 'Anne kart' sözü
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Selçuk'ta ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva