HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2024 Cuma - 08:48

Araştırmacı Yaldız'dan CHP panoraması: Tugay’ın partide ve toplumda kabul sorunu var!

Gazeteci-Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, CHP'nin İzmir'deki belediye başkan adaylarının belirlenmesi sonrasında da sıkıntıların sürdüğünü belirterek "CHP kalesine atadığı adamı anlatmaya çalışıyor 2 aydır. CHP örgütüne geçmedi, toplumda da bir kabul sorunu var. Cemil Bey'in atanma sebebi geçmiş ve olacak olan kurultay. CHP'nin çeyrek asır sonrası kalesine atadığı kişinin anlatılmaya gerek duyulmaması gerekirdi. Özel, her açıklamasının bir bölümünde İzmir var. Çünkü İzmir'de bir iş yaptı, ne yaptığını biliyor, yaptığı iş tutmadı. Onu tutturmaya çalışıyor" dedi.

Araştırmacı Yaldız dan CHP panoraması: Tugay’ın partide ve toplumda kabul sorunu var!

EGEDESONSÖZ - Gazeteci - Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Yaldız, 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

CHP’DEKİ İÇ HESAPLAŞMA VATANDAŞ MERKEZLİ SİYASET YAPMAYI ENGELLİYOR
Yaldız yaptığı değerlendirmede “İzmir 25 yıldır sosyal demokratlar tarafından yönetiliyor. İzmir, CHP'nin gönderdiği herkesi seçti. İzmir, CHP'nin gönderdiklerini tartışmıyor. 2014'de mevcut başkanların yüzde 90'ı değişmiş. CHP demişti ki 5 yıl önce koyduklarımız başarılı olmadı yüzde 90'ını değiştirmiş. 2024'de yine yüzde 90 değişmiş. İzmir'in bazı ilçelerinde 2 dönem üst üste belediye başkanlığı yapan neredeyse yok. Bu kadar kendi içinde istikrarsızlık ve iç hesaplaşma olan yapının sokakta vatandaşın durumunu merkeze alarak siyaset yapmasını zaten beklemiyorsunuz. CHP şunu tartışıyor; Özel demiş ki 'Tugay anketlerde Soyer'in önündeydi'... Soyer cevap vermiş 'ben öndeydim' diye. CHP bunu tartışıyor” diye konuştu.

ANKETLERDE 1 SOYER, 2 OLGUN ATİLA'YDI, BEN İLK 5'DE CEMİL BEY'İ GÖRMEDİM
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Büyükşehir Adayları Cemil Tugay için kullandığı ‘Anketlerde Soyer’in önündeydi’ açıklamasının sorulması üzerine konuşan Yaldız, “Ben görmedim. Bana denk gelmedi. 2009 yılında kuruldu İntegral. Ben bunun 8 yılında varım. Yılda 2-3 defa 30 ilçe araştırması yaparız.  Ben hiçbirinde Tugay'ın birinci çıktığını görmedim. Araştırmalarda benim baz aldığım temel ölçüt hatırlatmasızdır. İzmir Büyükşehir Beleidye Başkanı olarak kimi görmek istiyorsunuzdur. Bunu sorup gelen cevaplar üzerinden analiz yaptığımızda zaten her dönem görevdeki başkan birinci çıkar. Soyer hiç iki numaralı olmadı. 1 Soyer, 2 Olgun Atila'ydı. Ben ilk 5'de Cemil Bey'i görmedim.  ‘İzmir'in adayı Soyer mi Tugay mı olsun?’ diye sormuşlarsa bilemem. Ben böyle bir soruyu sormadım,sorma gereği duymadım. ‘CHP'nin adayı Tugay olsa oy verir misiniz?’, ‘CHP'nin adayı şu-bu olsa oy verir misiniz?’ şeklinden soruları sorduk. Burada da Tugay ilk 3-4 de gözükmedi. Tugay'ın Karşıyaka ölçeğinde de memnuniyet sorunları vardı. ‘Tugay benim siyasi projem, potansiyelini gördüm, kefili benim’ diyebilirsiniz. Ancak Tugay anketten birinci çıktı dediğinizde bunu CHP örgütlerinin içinde bile inanan çok kişi bulamazsınız. Özgür Özel belki acemiliğin verdiği durumla hatalı bir şey söyledi.  Cemil Bey'e de bence haksızlık yapıldı.  CHP, Tugay'ı onaylatmaya çalışıyor” dedi.

CHP 2 AYDIR KALESİNE ATADIĞI ADAMI ANLATMAYA ÇALIŞIYOR!
Özel’in ‘Sütte leke var Tugay’da leke yok’ sözlerini de yorumlayan Yaldız, “İzmir'de geçmiş tercihlere bakarsak çok sağlıklı değerlendirmeler yapıldığını söyleyemiyoruz. Halil Arda için ‘iyi ki kefil olmuşum’ demişti şimdi aday göstermiyor. Tugay, CHP kurultayında açıkça ve mertçe kendisini ortaya koyarak ‘değişimden yanayım, oyum Özel'e’ diyen biri. Bence bu sebepten tercih edilmiştir. Tercih sebebi kurultaydır. Ve olacak olan kurultaydır. Yapılacak olası kurultaydaki hesaptır Tugay'ın aday yapılma sebebi. Leke meselesini biz mi açtık? CHP'nin kurultaydan önceki genel başkan yardımcısı paylaşım yapmadı mı? Sayın Tugay'ın ağzını bozarak konuştuğu kişi Kılıçdaroğlu'nun medyadan sorumlu genel başkan yardımcısı değil miydi? AK Parti'den eleştiri gelse tamam. Ancak eleştiri yapan CHP’nin 6 ay önceki genel başkan yardımcısından geliyor. Leke meselesi buradan çıkıyor. Cemil Bey de temizlik ve şeffaflık mesajları veriyor sürekli. CHP'nin ona attığı lekeyi temizlemeye çalışıyor Tugay. Piriştina'dan beri CHP’yi tercih eden İzmir var. Gidin Manisa, Ağrı'ya, Van'a. İzmir dediğinizde CHP'nin kalesi diyecekler. CHP kalesine atadığı adamı anlatmaya çalışıyor 2 aydır. CHP örgütüne geçmedi, toplumda da bir kabul sorunu var. Cemil Bey'in atanma sebebi geçmiş ve olacak olan kurultay. Kılıçdaroğlu parti tarihini önemli ilklerinden birine imza attı. Adalet pankartı ile İstanbul'a kadar yürüdüler. Tuz yürüyüşüne benzettiler. Ben uzaktan izledim ve takdir ettim.Siyasi hamle olarak çok doğru bir hamleydi. Kılıçdaroğlu o gün sallanan koltuğunu sağlamlaştırmak için yürüdüğünü düşündüm ancak Türkiye'de adalet sorunu hala duruyor. Bunun CHP'nin karşı karşıya kaldığı durum ise aday sürecinde  adil davranıldı mı, adalet yerine geldi mi? CHP bu soruya cevap arıyor. Anketlerde önde çıktı açıklamasının nedeni bu. Adil davrandık demeye çalışıyor Tugay. Bir şekilde toplumsal onayı almaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

İZMİR, MANİSA GİBİ İTAATKAR BİR ŞEHİR DEĞİLDİR
Şubat başında yapılan anketten örnek veren Yaldız, “Oy tercihinizden bağımsız düşünürseniz İzmir'e mevcut adaylardan hangisi daha iyi yönetir?’ diye sorduk. Yüzde 43 Hamza Dağ, yüzde 26 Cemil Tugay, yüzde 5,5 Özlale ve diğerleri diğer adaylar. Hamza Dağ cevabı verenler arasında Tugay'a oy verecek yüzde 13-14'lük kitle var. Bu bile Cemil Bey İzmir genelinde bilinen tanınan, daha iyi yönettiğine inanılan profil değildi. Şimdi bunun altı durdurulmaya çalışılıyor. Buna ihtiyaç duyuluyor. Oysaki  CHP'nin çeyrek asır sonrası kalesine atadığı kişinin anlatılmaya gerek duyulmaması gerekirdi. Özel, her açıklamasının bir bölümünde İzmir var. Çünkü İzmir'de bir iş yaptı, ne yaptığını biliyor, yaptığı iş tutmadı. Onu tutturmaya çalışıyor. Bu psikoloji ile konuşuyor. CHP'nin diğer illerle ilgilenmesi gerekirdi. 25 yıldır İzmir, CHP'ye kalelik yapmış, ancak atadığınz sadece kaptan değil tayfalarda da sorun olduğu için... İzmir, Manisa gibi itaatkar bir şehir değildir. İzmir sorar. İzmir, CHP'nin gönderdiklerini seçiyordu ama niye seçiyordu? İzmir'in kime oy vermeyeceği belliydi” dedi.

 
İzmir Valisi Elban'dan 8 Mart mesajı!
 
Özgener’den 8 Mart mesajı: Bir gün değil her gün kıymet verelim
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Melahat 10 Mart 2024 Pazar 15:39

Son zamanlarda dikkatimi çekti Ümit bey Ak partiyle iş birliği icinde mi diye. Yorumlar bana oyle gibi geliyor ben acikcasi bunu size yakistiramadim.

Yorumu oyla      0      0  
ksk li 9 Mart 2024 Cumartesi 08:04

Sayın Tugay izmirin her yerine kendi fotoğraflarını asmış kendi reklamını yapıyor, ne proje var ortada ne de bir şey yapabilecek bir vizyon. Hamza bey proje reklamı yapıyor, bu bile kimin çalışma ihtimali olduğunu gösteriyor. Biz senin resmini görsek ne olur cemil bey, yüzüne çok mu meraklıyız, biz yıllardır ihmal edilen izmiri ayağa kaldıracak projeleri merak ediyoruz, senin fotoğraflarından bize ne !!!

Yorumu oyla      1      0  
kale şımarıklığı 9 Mart 2024 Cumartesi 08:00

chp izmirde kale şımarıklığı yapıyor, yapay zeka diyereek izmirlinin zekasıyla dalga geçiyorlar, izmir pek çok anadolu kentinden belediyecilik olarak geride kaldı. Şehir bakımsız, temizlik bile yapılmıyor, yazın sinek sorunu var, trafiği rahatlatacak proje yok , kentsel dönüşüm çok yavaş, toplu ulaşım kalitesi çok kötü ve en pahalı suyu kullanıyoruz. Belediye kadroları yıllardır aynı parti yönetmesinden dolayı aşırı şişmiş ve çalışmadan gereksiz maaş alan çok sayıda kişi var. O yüzden bu kez hamza dağ diyorum, şans verilmelidir.

Yorumu oyla      1      0  
izmirli 8 Mart 2024 Cuma 23:51

İzmirde artık gerçekten değişim gerekiyor, hep aynı parti yönettikçe izmir garanti görülüyor ve hizmet için çaba gösterilmiyor, chp artık izmirde hizmet üretemez, kadrolar çalışmıyor.

Yorumu oyla      3      0  
Objektif Yorum 8 Mart 2024 Cuma 20:51

Sayın Yaldız Hamza Dağ'ı daha ne kadar yaldızlayacaksınız?

Yorumu oyla      1      3  
Taka 8 Mart 2024 Cuma 19:27

Yıllardır laiklik elden gidiyeh diye yemedikleri halt kalmadı.

Yorumu oyla      3      0  
Kamuran 8 Mart 2024 Cuma 19:15

Sandığa gitmeyeceğiz izmirli enayi değil ksk yi yönetemiyor buyuksehir i mahvedecek belli bundan başkan olmaz

Yorumu oyla      3      0  
MEHMET 8 Mart 2024 Cuma 13:24

sayın dağ seçimin favorisidir ve sonuçta izmir ve izmirli şahlanacak izmir ve izmirli hizmetin alasını kıralını görecek sayın dağ söz verdiği pırojelerini hepsini kısa zamanda gerçekleştirecek hiç endişeye mahal yok ......ve olmasın......

Yorumu oyla      20      11  
Helal 8 Mart 2024 Cuma 13:01

Araştırmacı arkadaş tebrik ederim mükemmel bir tesbit çünkü meclis üyeleri Karşıyaka’da özellikle şaibeli,oy eksiltici ve güven vermeyen kılıçdaroğlınunndediği gibi ahlaksızlarla yola çıktı

Yorumu oyla      16      1  
Izmir/ Manisada 8 Mart 2024 Cuma 12:00

Özgür ÖZEL Manisada delege ve belediye başkanı seçimini kazanamadı daha doğrusu seçmediler Izmır'de daha çok ilgi gördü değer verildi ama malesef Izmirin istediği belediye başkanları atanmadı ön seçim yapılsaydı izmir halkı ve seçmeni eminim ki daha iyi belediye başkanları seçerdi onun için bu dönem dayatma belediye başkanlarına oy vermek olmayacak artık sonuç ne olursa olsun...

Yorumu oyla      14      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak adayı Mutlu’dan 8 Mart mesajı: Eşit yaşamdan vazgeçmeyeceğiz!
CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ...
Bakan Fidan'dan ABD'de kritik görüşme!
Bakan Fidan, Washington'da görüştüğü ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'a, ...
CHP'nin adayı Tugay'dan 'Anne kart' sözü
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Selçuk'ta ...
 
Belediye başkanlarına 'taahhütname' şartı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Afyon adayı ve grup başkan vekili ...
Burcu Köksal'dan bir kez daha 'DEM Parti' çıkışı
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı adayı Burcu Köksal, kamuoyunda tartışma ...
Cumhur'un adayı Dağ, ayakkabıcı esnafıyla buluştu
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, bugüne kadar ...
 
Ümit Özdağ, Burcu Köksal'ı partisine davet etti
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı ...
CHP'nin adayı Tugay'dan Beydağ'a soğuk hava deposu ve greyder sözü
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Beydağ'ı ...
DP Genel Başkan Yardımcısı istifa etti
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, görevinden istifa ettiğini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva