HABERLER>GÜNCEL
28 Ocak 2017 Cumartesi - 13:24

İzmir Barosu kararını açıkladı: Hayır!

İzmir Barosu adına yapılan açıklamada, "Cumhuriyet için, parlamenter sistemin devamı için, laik Türkiye için, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı için, İzmir Barosu referandumda 'hayır' diyecektir" denildi.

İzmir Barosu kararını açıkladı: Hayır!

Siyasetçi, yazar, avukat Kemal Anadol, akademisyen, hukukçu Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu, yine akademisyen, hukukçu Prof. Dr. Meltem Dikmen ile akademisyen, hukukçu ve siyasetçi Dr. Süheyl Batum'un geçen hafta sonu konuşmacı olarak katıldığı, İzmir Barosu Nevzat Erdemir Salonu'nda geçen cumartesi günü başlayan çalıştayın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede,"Getirilmek istenen anayasa değişiklikleri, her ne kadar şeklen 18 madde olarak görünse de doğrudan etkilediği anayasa maddeleri 50'nin üzerindedir. Bu değişiklikler doğuracakları sonuçlar itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nde rejim değişikliğini doğuracak yeni bir anayasa hükmündedir. Milletimiz, vatanın bütünlüğü için bölünmeye, milletin birliği için parçalanmaya, Cumhuriyetimiz için rejim değişikliğine neden olacak bu anayasa değişikliğinin, TBMM'de seçtikleri milletvekilleri tarafından sağduyu ve vatanseverlik duyguları ile durdurulmasını sabırla beklemiştir. Ancak umut edilen, beklenen olmamış ve konu referanduma taşınma sürecine gelmiştir. Bu sonuç karşısında, vekillerinin yapamadığını asiller olarak aziz Türk Milleti yapacak, ülkemiz için telafisi çok zor sonuçlar doğuracak olan bu anayasa değişikliğine kendisi 'Hayır' diyecektir. Bizim de hem davamıza hem milletimize inancımız tamdır. Çünkü, ancak davasına inananlar kazanır. Bu mücadelede Türkiye Barolar Birliği, barolar ve avukatlar öncülük görevini üstleneceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri cumhurbaşkanları, Türk Milleti'nin tamamını temsil eder ve kucaklar. Parti genel başkanı seviyesine düşürülmüş olan bir cumhurbaşkanının ise sadece kendi partisinin il ve ilçe teşkilatları ile kendi seçmenini kucaklayacağı çok açıktır. Bu ise zaten etnik köken, mezhep, laik - anti laik gibi çatışmalarla kutuplaştırılan Türk Milletinin resmen bölünmesi sonucunu da doğurabilir. Oysaki Millet bölünürse, vatan bölünür" denildi.

"HALKI BÖLÜNMÜŞ BİR DEVLETTE, İSTİKRAR OLMAZ"
Bu değişikliklerin kalıcı istikrarsızlık ve bölünme getireceği savunulan bildirge şöyle devam etti: "Halkı bölünmüş bir devlette, istikrar olmaz. Yatırımların hukuki güvenliğinin, bağımsız mahkemelerce sağlanmadığı bir devlette istikrar olmaz. Milletin kendini Meclis'te görmediği ve Meclisin değersizleştiği bir ülkede istikrar sağlanamaz. Bizim kişilerle ya da siyasi partilerle bir kavgamız yoktur. Mesele Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasi meselesidir. Oysa anayasa değişikliği teklifini dayatanların tek amacı, şahsi emellerini yasalaştırmak olup, içinde halk yoktur. Cumhurbaşkanı elbette bir siyasi partinin aday göstermesiyle seçilebilir. Ancak seçildikten sonra, devleti ve milletin bütününü temsil edebilmek için tarafsız olmak zorundadır. Getirilen anayasa değişikliği teklifi, Türkiye'yi kimin nasıl yöneteceğini düzenlemekten öte, adeta Türkiye'nin tapusunun kime ait olacağı meselesi haline dönüştürmektedir. Bu millet, ne Atatürk'ün saraydan alarak kendisine verdiği egemenliğini, ne de Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusunu hiçbir kişiye asla devir ve teslim etmeyecektir. Çünkü bedelini, şehit kanıyla ödemiştir. Önümüzdeki referandumda halkımız, egemenliğine ve Cumhuriyetine sahip çıkacaktır. Bundan sonra bir daha kimse bu gücü almaya teşebbüs dahi edemeyecektir. Egemenlik bir makamdan alınan emanet değil, kayıtsız şartsız milletindir. Cumhuriyet için, parlamenter sistemin devamı için, laik Türkiye için, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı için, İzmir Barosu referandumda 'Hayır' diyecektir."

Baro Başkanı Özcan, "İzmir Barosu, Türk hukuk sistemini, adaleti, demokrasiyi, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasını ve Türk Milletinin kaderini etkileyecek her konuda olduğu gibi, anayasa değişikliği konusunda da üzerine düşen öncülük görevini yerine getirmiştir" dedi. (DHA)

 
CHP İzmir ‘hayır’ için bilimi de kullanacak!
 
Akciğerindeki raptiye operasyonla çıkarıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sabahat Kılıc 2 Şubat 2017 Perşembe 20:45

Gayet güzel..Biz kazanacagiz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de ‘gümrük’ operasyonu: 45 lüks araca el koyuldu
İzmir Gümrük Muhafaza ekipleri, Ege Bölgesinde yaptığı çalışmada, yurda ...
İzmir'de kuruyemişçinin dudak uçuklatan kirası!
İzmir’de, Konak Meydanı'nda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ihaleye ...
Türk konvoyuna saldırı hazırlığındaki bomba yüklü araç ele geçirildi
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus'taki Türk askeri konvoyuna ...
 
TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması
Fırat Kalkanı Harekatında bugüne kadar 2 bin 156 DEAŞ ve 321 PKK/PYD mensubu ...
Bahçeşehir Okulları'nda start 'Hayal ettiğin gerçek' parolasıyla verildi
İzmir'deki üç kampüsüyle eğitim öğretimin lider kurumlarından olan ve ...
İzmir'de sokak ortasında korkunç cinayet!
Konak'ta kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tabancayla göğsünden vurulan ...
 
İzmir’de vatandaş-itfaiye işbirliği: O martı kurtarıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri deniz kenarındaki yaralı ...
Cihaner’den ‘o fotoğraf’la 10 milyonluk dava!
Erzincan Ergenekon davasında yaklaşık 4 ay tutuklu kalan ve yargılamada ...
İzmir’de o vakfa FETÖ operasyonunda ne karar çıktı?
Kapatılan Türkiye Öğretmenler Vakfına yönelik operasyonda gözaltına alınarak ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva