HABERLER>İŞ DÜNYASI
16 Mart 2023 Perşembe - 11:42

İZİKAD’dan Ankara çıkarması

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara çıkarması gerçekleştirdi. Her yıl geleneksel olarak tüm dünyadan önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını vererek ülkemiz kadınlarının hak ettiği değeri teslim eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’de huzuruna çıkan İZİKAD, aynı zamanda Ankara Sanayi Odası’nı da ziyaret etti.

İZİKAD’dan Ankara çıkarması

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin Anıtkabir Anı Defteri’ne kadınların minnettarlığını yazarken, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç ile İzmirli ve Ankaralı iş kadınları arasında köprü kurma ve ortak projeler üretme konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Atatürk’e teşekkür ziyareti
Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mutlaka Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, “8 Mart tüm dünya kadınları için önemli ve değerli. Bu coğrafyanın kadınları olarak ne mutlu ki bize, birçok hakkımızı teslim eden bir kurucu öndere sahibiz. İZİKAD için bu ziyaret bir 8 Mart geleneği oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü farkındalık ve mücadele günüdür. Bu anlamda biz kadınlara en önemli desteği vermiş, nice hakkımızı teslim etmiş Atatürk’ümüzü anmadan, onun huzuruna çıkarak teşekkür etmeden bu günü geçirmemiz düşünülemez. Bu yıl da bunu tekrarladık, her yıl da bunu sürdüreceğiz” diye konuştu.

ASO ile İZİKAD işbirliği yapacak
Anıtkabir ziyareti sonrası Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç’ı da makamında ziyaret ettiklerini belirten İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin ve İzmir ve Ankara arasında özellikle iş kadınları açısından köprü olmak istediklerini kaydetti. İZİKAD Başkanı Sezgin, “Ankara Sanayi Odası ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte beraber işbirlikleri yapabileceğimizi düşünüyorum”  diye konuştu.

Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç ise İZİKAD’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İZİKAD İzmirli iş kadınlarının en önemli örgütlerinden biri. Kendileri ile gelecekte projelerde beraber çalışmak isteriz. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, İZİKAD’a başarılar diliyorum” dedi.

Mirasına sahip çıkacağız mesajı
Tüm dünya milletlerinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vererek kadına verdiği değeri gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçlu olduklarını ifade eden Sezgin, Anıtkabir Anı Defteri’ne ise şunları yazdı:

“Sevgili Atam,

Her sene Türk kadını olarak huzuruna gelip 100 yıl önce henüz birçok ülkede kadın hakları dahi konuşulmuyorken, Türk Kadın Devrimini gerçekleştirdiğin için Dünya Emekçi kadınlar gününde burada olmaktan onur duyuyoruz. Ancak bu sene Ülkemiz 36 gün önce büyük bir deprem felaketi yaşadı. Çok sayıda kişiyi ya kaybettik ya yaralılar ya da malvarlıkları ile gelecekleri de yok oldu.

Sonuç;
Üzgün, güveni kırılmış ve kızgınız. Yaralarımızı yardımlaşarak iyileştirmeye çalışıyoruz.

Çünkü sen; bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez demiştin. Çünkü sen; İnsanlar umut ettikleri sürece yaşarlar demiştin. Çünkü sen; Benim manevi mirasım bilim ve akıldır demiştin. Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun demiştin. Ve Kaza, kader, talih ve tesadüf kelimeleri Arapçadır; Türkleri ilgilendirmez demiştin.

İşte Bize bıraktığın bu umut, güven, heyecan ve hayal etme mirasını, İzmir iş kadınları derneği olarak Genç nesillere gururla, onurla, sevgiyle teslim etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kurtuluşun ve kuruluşun şehrinden gelen İzmirli işkadınları arkadaşlarım adına, açtığın yolda, kurduğun ülküde, gösterdiğin amaçta hiç durmadan yürüyeceğimize söz veriyoruz.

Huzurla uyu, Ruhun Şad olsun Atam…”

 
Altay maddi sıkıntı iddialarını yalandı... 'Otobüs keyifli oluyor'
 
İYİ Parti kontenjanından müdür olmuşlardı... Vekillik yolunda iki istifa!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık askıya çıkardı... Askeri alan gitti, depo geldi!
Menderes sınırları içerisindeki Kısık Sanayi Sitesi’nin yanı başında yer ...
Darphane, inşaat demiri takip sistemi kuracak
Darphane tarafından inşaat demirinin üretiminden kullanımına kadar geçen ...
4 yıllık hasreti bitti... Türk gıdacılardan Japonya'da önemli anlaşma!
Pandemi nedeniyle, 4 yıldır bir araya gelemeyen Türk gıda ihracatçılarıyla, ...
 
Yarın kapılarını açıyor... İzmir iş dünyasında 'kongre' heyecanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 100'ncü yılı münasebetiyle yeniden ...
IMATECH kapılarını açıyor... Sektörün kalbi İzmir'de atacak!
Makine ve üretim sektörlerini bir araya getiren IMATECH - Endüstriyel ...
Türk doğal taş sektörü hedefini büyüttü!
150 farklı çeşit, 650 renk ve desen seçeneği sunan Türk doğal taş sektörü, ...
 
EGİKAD’lı kadınlar İtalyan Ticaret Odası’nda fark yaratıyor
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner ...
Deprem kaçışı... Sanayici Anadolu'da yer arıyor!
Maliyet artışlarından sonra İstanbul’da gerçekleşmesi beklenen olası deprem, ...
Ülker Bisküvi’den 75 milyon euroluk kredi anlaşması
Ülker Bisküvi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla (EBRD) Nisan 2023’te ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva