HABERLER>İŞ DÜNYASI
14 Mart 2023 Salı - 09:29

EGİKAD’lı kadınlar İtalyan Ticaret Odası’nda fark yaratıyor

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner ile EGİKAD Kurucu Başkanı ve EBSO Meclis Başkan Vekili Işın Yılmaz, İzmir İtalyan Ticaret Odası’nın yapılan genel kurulu sonrası oluşan yeni yönetiminde tekrar yer aldılar.

EGİKAD’lı kadınlar İtalyan Ticaret Odası’nda fark yaratıyor

İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pietro Alba’nın önceki dönem yönetiminde de başkan yardımcısı olarak yer alan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner tekrar başkan yardımcısı olurken, EGİKAD’ın kurucu başkanı ve EBSO Meclis Başkan Vekili Işın Yılmaz da yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçildi.

İtalya’ya 20 yıldır ihracat yapıyor
EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, firması Özsimge Tekstil’i temsilen  2007 yılından beri İzmir İtalyan Ticaret Odası üyesi olduğunu ve 2007 yılından beri gerek üye gerekse başkan yardımcısı olarak yönetim kurullarında görevler aldığını ifade ederek, “Hazır Giyim imalatçısı ve ihracatçısı olan bir firma sahibi olarak işim gereği İtalya ile 20 yıldan fazla ihracat ilişkim bulunuyor. İtalya uzun yıllar en büyük ihracat pazarımız oldu ve kendim hayatımın 10 yıla yakın kısmını kısmen iş dolayısı ile İtalya’da geçirdim. Dolayısı ile İtalya’ya en çok hazır giyim ihracatı yapan firmaların sahibi olduğum için de İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odasında hep yer yer aldım.Başından beri iş kadınlarımızın hem STK’larda hem de kentimizin Oda’larında görev almasını, sorumluluklar üstlenmesini savundum. Bu sebeple İzmir İtalyan Ticaret Odası yönetim kurulunda başkan yardımcısı olarak yeni yönetimde de görev aldım. Tabii ki bunda başkanımız Pietro Alba’nın da büyük desteğini aldım” dedi

İtalya ile ticari ilişkiler artacak
EGİKAD’lı kadınlar olarak farklı STK ve Oda’larda bulunmaya, karar mekanizmaları içinde olmaya özen gösterdiklerini söyleyen Aşkıner, “EGİKAD’ın kurucu başkanı Işın Yılmaz da uzun zamandır EBSO Meclis Başkan Vekilliği görevini de yerine getirirken, İzmir İtalyan Ticaret Odası yönetiminde bulunuyor. İş kadınlarına rol model olmak durumundayız, bunu yapıyoruz” diye konuştu.

Hem EGIKAD başkanı hem de İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı olarak Işın Hanım ile birlikte bundaki sonraki hedeflerimiz arasında Odamız Kanalı ile İzmirli İşkadınlarını İtalya’daki yerleşik çeşitli İşkadını Dernekleri ile sektörel anlamda buluşturmak ve İtalya ile olan tecrübelerimizden EGİKAD üyelerimizin de faydalanmasını sağlamak.

Yılmaz: “Kadınlara rol model olmalıyız”
EBSO Meclis Başkan Vekili, EGİKAD Kurucu Başkanı Işın Yılmaz ise, İzmir İtalyan Ticaret Odası’nın yeni yönetiminde de görev aldığını söyledi. Kadınların kamusal alanda, iş yaşamının içinde bulunması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Her zaman, her fırsatta ‘Kadınlar iş yaşamında bulunmalı’ diyoruz, kadının özgürlüğü ve ayakta durabilmesi için bu şart. Ancak yetmez, iş yaşamına atılmış, belli bir yolu kat etmiş, tecrübeli iş kadınlarının  STK’larda görevler alarak, Oda yönetimlerinde bulunarak,arkadan gelen genç iş kadınlarına da yol gösterici, rol model olmaları gerekir.Egika olarak bugüne kadar hep bu ilke ile hareket ettik. İzmir İtalyan Ticaret Odası yönetiminde de Pietro Alba liderliğinde hem İzmir-İtalya arasında farklı sektörlerdeki ticareti geliştirmeyi hedefliyoruz, hem de kentimizdeki iş kadınlarının İtalya ile ilişkilerini arttırmak istiyoruz” diye konuştu.

 
'Örgütlü dolandırıcılık' operasyonu: 11 gözaltı
 
Bakan Koca açıkladı: 505 sağlık çalışanı hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deprem kaçışı... Sanayici Anadolu'da yer arıyor!
Maliyet artışlarından sonra İstanbul’da gerçekleşmesi beklenen olası deprem, ...
Ülker Bisküvi’den 75 milyon euroluk kredi anlaşması
Ülker Bisküvi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla (EBRD) Nisan 2023’te ...
KalDer İzmir Şubesi yeni projelerle yola devam edecek
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi olağan mali genel kurulu ...
 
SGK İzmir'de 'hayalet şirketler'in peşinde!
SGK İzmir İl Müdürlüğü, gazetelere verdiği ilanlarla aralarında batık ...
İzmir rekorunu kırdı!
Türkiye turizmi, 2022 yılında 46,2 milyar dolar gelir, 89 dolar gecelik ...
Pegasus'tan '14 Mayıs' açıklaması
Pegasus Hava Yolları, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak genel seçimlerde oy ...
 
Türkiye'nin sanayi üretimi arttı
Sanayi üretimi ocakta aylık bazda yüzde 1,9, yıllık bazda yüzde 4,5 arttı.
Büyükşehir ihalesi AK Partili başkana yaradı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZENERJİ Şirketi’nde çalışan işçilerin ...
İtalyanların tercihi Türk konfeksiyoncular
2022 yılında 823 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiği yıllık 20 milyar ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva