HABERLER>İŞ DÜNYASI
9 Mart 2023 Perşembe - 15:10

İtalyanların tercihi Türk konfeksiyoncular

2022 yılında 823 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiği yıllık 20 milyar dolara yakın hazırgiyim ithal eden İtalya’ya ihracatını 1 milyar dolara taşıyacak.

İtalyanların tercihi Türk konfeksiyoncular

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), 6-9 Mart 2023 tarihleri arasında Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Türkiye’nin önemli ticaret ortaklarından İtalya'ya yönelik İtalya Alım Heyeti organize etti.

İTALYA’DA ÜNLÜ MARKALAR TASARIM YÖNÜMÜZÜ TAKDİR EDİYOR
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, İtalya’nın 2022 yılı 11 aylık dönemde toplam 19,4 milyar dolar hazırgiyim ithalatı bulunduğunu açıkladı.

“Türkiye, İtalya’nın 20 milyar dolara yakın ithalatından aldığı yüzde 4,2 pay ile en büyük 7’inci tedarikçisi konumunda. Türkiye geneli İtalya’ya hazırgiyim ihracatımız 2022 yılında yüzde 23 artarak 823 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aynı zamanda ülkemizin de en büyük 7’inci pazarı. Ege Bölgesinin ise 2022 yılında yüzde 27 artışla 92 milyon dolarla en büyük 5’inci ticaret ortağı. İtalya Alım Heyeti organizasyonumuzda görüşmelere 33 imalatçı üye firma katılım sağlarken, İtalya’dan 9 alıcı yer aldı. Yaklaşık 200 ikili görüşme gerçekleşti. Aynı zamanda İtalyan alıcılar, firmalarımızın tesislerini de ziyaret etti. İtalya ile Türkiye’nin benzerlikleri çok. İtalya’da ünlü markalar bizden çok fazla alım yapıyor, tasarım yönümüzü de takdir ediyorlar. Kısa sürede ülkemizin İtalya pazarından aldığı payı artırmayı ve ihracatımızı 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.”

HOLLANDA VE ABD GÜNDEMDE
EHKİB Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, “İtalya alım heyetinin firmalarımız açısından başarılı geçmesi bizleri mutlu etti. Birlik olarak dünyadaki resesyondan etkilenmemek için geleneksel olarak en güçlü pazarımız Avrupa ve hedef pazarımız ABD üzerine agresif bir pazarlama stratejisi kurguluyoruz. Sektörün önde gelen fuarları PV Manufacturing Paris ve Munich Fabric Start the Source fuarlarına milli katılım organizasyonu düzenledik. Temmuz ayında bu fuarların ikinci edisyonlarına da katılacağız. Ocak ayında PV Manufacturing New York fuarına ilk kez milli katılım yaptık. Temmuz ayında bu fuara da ikinci kez katılım sağlayacağız. Yine önemli pazarlarımızdan Hollanda’ya yönelik bir sektörel ticaret heyeti düzenlenmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Sonbaharda ise ABD Sektörel Ticaret Heyeti organize etmeyi planlıyoruz.” dedi.

TÜRKİYE, HAZIRGİYİM KATEGORİSİNDE DÜNYANIN EN ÖNEMLİ TEDARİKÇİLERİ ARASINDA İKİNCİ SIRADA
İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Şahika Aşkıner, “Just Style’ın yaptığı araştırmaya göre Türkiye, hazırgiyim kategorisinde dünyanın en önemli tedarikçileri arasında ikinci sırada yer alıyor. Bunun nedeni ülkemizin fiyat-tarife avantajı, sürdürülebilirlik ve izlenebilirlik, üretim kalitesi, verimlilik, teslim süresi, güvenilirlik, katma değerli ürünler üretme yeteneği, sipariş miktarının esnekliği ve Avrupa ülkeleri için pazara yakınlık kategorilerinde rakiplerine üstünlük sağlamasıdır. Daha önce Türkiye ile iş ilişkisinde bulunmuş katılımcılarımız ülkemizin avantajlarının zaten farkındalar. Ege İhracatçı Birlikleri’nin İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak olarak 2006, 2008, 2010 ve 2011 yıllarında gerçekleştirdiği İtalyan Alıcılar ile B2B organizasyonlarına 41 İtalyan firma katıldı. Katılımcılar arasında Prada, Giorgio Armani, Coin, Rifle, Miroglio, Gilmar, Monnalisa, Mafrat, Zegna gibi önemli isimler bulunuyordu.” diye konuştu.   

 
'GSM şirketlerine gereği yapılacak'
 
Çiğli Belediyesi’nden 8 Mart’a özel açılış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK İl Müdürü Kurt'tan 'EYT' raporu: Beklenti 180 bin!
Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) Meclis ve Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısına ...
Ege İhracatçı Birlikleri’nden kadınlara tam destek
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, sürdürülebilir ...
Valilikte 'yardım' zirvesi!
Ege Bölge Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile İzmir ...
 
Kamu ihaleleri için fiyat farkı ödenmesinde yeni düzenleme
Kamu ihalelerinde, sözleşme süresi 365 takvim gününü aşan hizmet alımlarında ...
Işınsu Kestelli'den 8 Mart mesajı!
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, 8 Mart Dünya ...
Sanayi bünyesindeki 5 sektör ihracatta rekora imza attı
Sanayi bünyesindeki 5 sektör, tüm zamanların en yüksek ocak-şubat ihracatına imza attı.
 
Bakanlık kesenin ağzını açtı… İzmir’e 4 milyarlık teşvik!
Resmi Gazete’de yayımlanan teşvik listesine göre İzmir merkezli 106 proje ...
Geçici işçilere kadro düzenlemesi Meclis'e geliyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçiler ile ilgili ...
Kadın ve İktisat Kongresi sonuçları açıklandı!
İzmir İktisat Kongresi kapsamında düzenlenen ve yüzyıl sonra ikinci kez ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva