HABERLER>İŞ DÜNYASI
16 Mart 2023 Perşembe - 09:56

Bakanlık askıya çıkardı... Askeri alan gitti, depo geldi!

Menderes sınırları içerisindeki Kısık Sanayi Sitesi’nin yanı başında yer alan 120 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alana, OSB’lerin depo alanı ihtiyaçlarını gidermek amacıyla hazırlanan imar planları askıya çıkarıldı.

Bakanlık askıya çıkardı... Askeri alan gitti, depo geldi!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasından imzalanan ‘Milli Savunma Bakanlığına Tahsisli Taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından Değerlendirilmesi Suretiyle İhtiyaç Duyulan Yapı ve Tesislerin Yapımı, Bakım Onarımı ile Askeri Amaçlı Kamulaştırılmasına İlişkin Protokol’ kapsamında mülkiyeti TOKİ’ye devredilen Menderes’teki arazinin imar planları hazırlandı.

Oğlananası Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 120 bin 721 metrekare büyüklüğündeki 431 parselin GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş tarafından hazırlanan 1/100.000 ve 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Askıya çıkan planlara göre hali hazırdaki imar planlarında 'askeri alan' olan parsel ‘depolama alanı’ olarak değiştirildi. Planlarla birlikte bu parsele 1,20 emsalli ve 12 buçuk metre uzunluğunda depolama alanı yapılacak. Planlamanın gerekçesi olarak ise Kısık Sanayi Sitesi, Tekeli OSB ve Pancar OSB’nin depolama alanının ihtiyaçlarını gidermek olarak gösterildi.



Plan açıklama raporunda şu ifadeler yer aldı:

Planlama Alanın çevresinde bulunan Kısık Sanayi Sitesi, Tekeli OSB ve Pancar OSB gibi yüksek doluluk oranlarına sahip sanayi alanlarının bulunması bölgede depolama alanı ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Alanın Tahtalı Barajı Havzası içerisinde yer alması hususu da dikkate alınarak içerisinde üretim faaliyetleri içermeyecek biçimde plan kararları üretilmiş ve 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planında depolama amaçlı planlama yapılmıştır.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Millî Savunma Bakanlığı arasında “Milli Savunma Bakanlığına Tahsisli Taşınmazların Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından değerlendirilmesi suretiyle ihtiyaç duyulan yapı ve tesislerin yapımı, bakım onarımı ile Askeri Amaçlı Kamulaştırılmasına İlişkin Protokol 09.03.2020 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Plan değişikliğine konu taşınmazın bulunduğu alan, söz konusu protokol kapsamında yer almaktadır.

Bu çerçevede mülkiyeti TOKİ Başkanlığına devredilen bahse konu taşınmazın bulunduğu alan, 6306 sayılı Kanun’un 2 ‘nci maddesinin birinci fıkrası kapsamında uygulama yapılmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının (Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü) 23.06.2022 tarih ve 127907 sayılı yazısıyla “Rezerv Yapı Alanı” ilan edilmiştir. Söz konusu Planı Değişikliği; Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği gereğince İzmir İli, Menderes İlçesi sınırları içinde ve yürürlükte bulunan 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı L-18-A-3 Nolu Plan Paftasında, plan değişikliği onama sınırları içerisinde yer alan söz konusu alan, “Depolama Alanı” olarak düzenlenmiştir.

 
Korkunç plan... Yemeğine ilaç attılar, oğlu öldü!
 
İzmir'de 3 ayrı örgüte operasyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Darphane, inşaat demiri takip sistemi kuracak
Darphane tarafından inşaat demirinin üretiminden kullanımına kadar geçen ...
4 yıllık hasreti bitti... Türk gıdacılardan Japonya'da önemli anlaşma!
Pandemi nedeniyle, 4 yıldır bir araya gelemeyen Türk gıda ihracatçılarıyla, ...
Yarın kapılarını açıyor... İzmir iş dünyasında 'kongre' heyecanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 100'ncü yılı münasebetiyle yeniden ...
 
IMATECH kapılarını açıyor... Sektörün kalbi İzmir'de atacak!
Makine ve üretim sektörlerini bir araya getiren IMATECH - Endüstriyel ...
Türk doğal taş sektörü hedefini büyüttü!
150 farklı çeşit, 650 renk ve desen seçeneği sunan Türk doğal taş sektörü, ...
EGİKAD’lı kadınlar İtalyan Ticaret Odası’nda fark yaratıyor
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner ...
 
Deprem kaçışı... Sanayici Anadolu'da yer arıyor!
Maliyet artışlarından sonra İstanbul’da gerçekleşmesi beklenen olası deprem, ...
Ülker Bisküvi’den 75 milyon euroluk kredi anlaşması
Ülker Bisküvi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla (EBRD) Nisan 2023’te ...
KalDer İzmir Şubesi yeni projelerle yola devam edecek
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi olağan mali genel kurulu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva