HABERLER>GÜNCEL
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 14:13

İZDEDA Başkanı Özkan: Devletimize anlatmak zorundayız!

İZDEDA Pilav Günü'nde İzmirli depremzedeler bir araya geldi. Kızılay'a kan bağışının da gerçekleştirildiği etkinlikte konuşan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, önümüzdeki hafta AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım ile bir araya geleceklerini belirtirken, tüm sorunları dile getirmek zorunda olduklarını vurguladı.

İZDEDA Başkanı Özkan: Devletimize anlatmak zorundayız!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim 2020 yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kurulan İzmir Depremzedeleri Derneği bugün 1'nci Pilav Günü'nde bir araya geldi.

Pilav günü etkinliği sırasında ayrıca Kızılay'a kan bağışı kampanyası da başlayan İZDEDA'ya İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in de katılması bekleniyordu. Ancak bir cenaze nedeniyle Köşger'in katılımı son anda iptal olduğu öğrenildi.

BİRBİRİMİZDEN DESTEK ALMAK ZORUNDAYIZ
Etkinlikte depremzedelere seslenen İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, önümüzdeki günlerde son başbakan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile bir araya geleceklerini söylerken, "Bugün biz bize olalım istedik. Biz beraber bir şeye daha öncülük edelim dedik. Okullar kapanmadan, herkes memleketine gitmeden beraber olalım dedik. Biz günebakanlar olarak birbirinden destek alanlar diyoruz kendimizi. Bunun için sık sık bir araya gelerek birbirimizden destek almak zorundayız. Ülkenin içinde olduğu durumdan kaynaklı sürekli isteklerimiz göz ardı ediliyor. Önümüzdeki hafta Sayın Binali Yıldırım ile görüşmemiz var. Topladığımız formlarla birlikte taleplerimizi yaptık AK Parti'ye. Bunlarla birlikte Ankara'ya gideceğiz. Bununla birlikte kredi sorununu çözeceğiz. Son dönemlerde yeni ev almak isteyenlere kredi kolaylıkları sağlanıyor. Bunlar içinde neden İzmirli depremzedeler olmasın? Bizim şanssızlıklarımız üst üste geldi. Depremde bir şanssızlık yaşadık ve üzerine sel, yangın, savaş ekonomik krizler derken üst üste geldi. Biz de çok arkalara itildik. Bizlerin kendimizi hatırlamak ve ön plana çıkmak için bir takım çalışmalar yapmamız lazım. Sizler derneği değil kendinizi destekleyin. Siz kendi evinize sahip çıkarsanız bu sorun çözülür" dedi.

BUNU ANLATMAMIZ DEMEK BİREBİR ANLATMAK DEĞİL!
Deprem sonrasında 5 bin bağımsız birimin sorunun çözüldüğünü ancak 75 bin bağımsız birimin sorununun devam ettiğini vurgulayan Özkan, "Bu dernek tüm siyasi partileri ağırladı, Cumhurbaşkanıyla görüştü ancak kazanım açısından en başarısız derneklerden biri. Çünkü evleri yaptıramadık. 80 bin bağımsız birimden 5 bini yapıldı ancak her şey çözülmüş gibi görünüyor. Türkiye de şunu gösteriyoruz: 'Orta ya da ağır hasarlı ev sahipleri sadece depremzede değildir. Az hasarlı konut sahipleri de depremzededir.' Bu insanlar kendi keyfileri için evlerini terk etmediler. 30 Ekim'de gerçekleşen depremden sonra 80 bin bağımsız birim sahibiyiz biz. Biz bunu devletimize anlatmak zorundayız. Bunu anlatmamız demek birebir anlatmak değil. Bizler bizden sonra deprem olması durumunda onlar sorun yaşamasın diye çalışıyoruz. Kurulan ilk derneğiz, keşke bizden önce bir dernek kurulmuş olsaydı da şu an sorunlar çözülmüş olurdu. Biz ilk kurulan dernek olarak hem yerel hem genel iktidar sorunlarımızı dinliyor ve ihtiyaçlarımız sıraya koyuyorlar. Biz 18 aydır evinden yurdundan ailesinden uzak insanlarız. Benim konuşmalarım Kars'a, Sivas'a, Elazığ'a gidecek. Çünkü depremzedelerimizin hepsi dağıldı, bizim kira ödeyecek gücümüz yok. Bu insanlar ekonomik kaygıdan uzaklaşmadı buradan. Ekonomik sorunlar nedeniyle uzaklaşmak zorunda kaldı. Biz tüm sorunlarımızı her platformda dile getirmeye çalışacağız. Bu dernek son depremzedelerimiz evine girene kadar her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Bu dernek ve başkanı sizin istekleriniz doğrultusunda çalışmaya hazır biridir. Bundan emin olun. Bize zamanında kan veren dostlarımıza kan olsunlar diye kan verme etkinliği düzenliyoruz. Aracımız ile kan verme merkezine götürülecek ve kan verenler geri getirileceklerdir. Biz asla zorda olanı unutmadık, unutmayacağız" diye konuştu.

 
Kemeraltı'nın Başkanı Girgin: Bu etkinlik bize çok iyi geldi!
 
Organik ve zeytin sektörünün İzmir’deki buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küfürlü komşu kavgasına 5'er ay hapis cezası!
İzmir'de komşusu olan üniversite öğrencilerine, 'Üzerinize mermi boşaltacağım' ...
TOKİ'den Atatürk Havalimanı açıklaması
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Atatürk Havalimanı'nda ihale tarihi ...
'Dünyanın en saçma binası'nın yüzde 70'i yıkıldı
Google'da 'Dünyanın en saçma binası' olarak yapılan aramada ilk sırada ...
 
DEÜ Bahar Şenlikleri dinletiyle başladı
Büyük bir coşkuya sahne olacak Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Bahar Şenlikleri, ...
Ender ALDANMAZ yazdı... Kaçış Planı, Mosso, Serter...
Ender ALDANMAZ yazdı... Kaçış Planı, Mosso, Serter...
Beyazıt'taki silahlı çatışmada 18 kişi tutuklandı
Beyazıt'ta iki grup arasında çıkan, 1 kişinin öldüğü 1'i polis 6 kişinin ...
 
'Darbelerin kalıntılarını kazımaya devam edeceğiz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye'de darbelerin kökünü ve ...
İzmir açıklarında can pazarı!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında lastik bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı.
'Kira düzenlemesi 10-15 günde Meclis'e sunulacak'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 10-15 gün içerisinde ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva