HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2018 Çarşamba - 15:43

İYİ Partili Ükünç'ten yerel seçim mesajı: Bence ittifak olmalı!

İzmir İl eski Başkanı Ükünç, yerel seçimlerde CHP’yle ittifak yapılması gerektiğini söylerken, “Cumhur İttifakı devam edecekse ki öyle görünüyor, Millet İttifakı’nın da yazılı olmasa da iş birliği anlamında lokal olması gerektiği düşüncesindeyim. Biz bu işe millet meselesi olarak girdik” dedi.

İYİ Partili Ükünç ten yerel seçim mesajı: Bence ittifak olmalı!

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl eski Başkanı Koray Ükünç, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.  

Genel merkezin aldığı tavsiye kararı çerçevesinde il başkanları tarafından gerçekleşen istifalar üzerine konuşan İl eski Başkanı Ükünç önemli mesajlar verdi. Partisinin içinde bulunduğu süreç hakkında detaylı bilgilendirme yapan eski Başkan Ükünç yeni döneme dair de net konuştu.

BUNLAR İSTİFA DEĞİL TAVSİYE KARARIDIR
Genel merkezin çağrısı üzerine 81 ilde yaşanan istifalara değinen Ükünç, “Basında toplu istifalar olarak görünüyor ama bu genel merkezin aldığı bir tavsiye kararıdır. Teşkilatların genel merkeze uyma konusunda görevlerini bırakmalardır. Bunlar istifa değildir. İl başkanı ve yönetim kurulu üyeleri 81 ilde görevlerini bıraktılar. İl başkanlarının açıklamaları birlik, beraberlik mesajları şeklinde oluyor. Toplu olarak partiyi bırakma söz konusu değil” açıklamasında bulundu.

ÇOK DA BÜYÜTÜLECEK BİR DURUM DEĞİL
‘İYİ Parti’de neler oluyor?’ sorusunu yanıtlayan Ükünç, “Biz yeni bir partiyiz. Teşkilatlarımızı oluştururken çok hızlı hareket etme durumundaydık. Seçim sürecinde teşkilatlarımızda adaylık ve aday adaylığı noktasında ciddi anlamda boşalmalar ve ayrılmalar oldu. Hızlı hareket ettiğimiz için belki teşkilatlarda il başkanlarımızın kolay anlaşamadıkları isimler olabilir. İktidar partilerinde görmeye alıştığımız genel başkan arkasında kenetlenme bizim partimizde oldu. Genel başkanımız yeniden seçildiğinde revizyona gidildi. Çok da büyütülecek bir durum değil. 81 ilde olmasından ve işlemlerin yayılmasından kaynaklı istifalar olarak görülüyor. İl başkanlarının çoğunun yeniden göreve getirileceğini duyuyoruz. Bu İYİ Parti’yi medyada olumsuz anlamda gösterme açısından yapılan bir algı operasyonu” dedi.

ADAYLIK DÜŞÜNENLERİN YENİ YÖNETİMLERE GİRMEMESİ İÇİN TAVSİYE OLACAKTIR!
Ükünç yeni döneme ilişkin konuşurken, “Genel seçimlerin ardından hemen yerel seçim sürecine girildi. İlk aşamada hızlı teşkilatlanmanın dezavantajlarını yaşadık. Şimdi yerel seçimlerde belki genel seçimlerde yaşadığımız teşkilat boşalmasının daha fazlasını yaşayacağız. Çünkü İzmir’de 28 milletvekili adayı yeri var, 200’e yakın aday adayı çıkmıştı. Şimdi ise 30 ilçede belediye başkanı aday adayları hem de meclis üyesi aday adayları olacak. Tekrar seçimlere 5 kala teşkilatlarda bu ayrılışları engellemek için genel merkezin adaylık düşünenlerin yeni yönetimlere girmemesi için bir tavsiye kararı aldığını düşünüyorum. Yeni görevlendirmeler yapılırken kim olursa olsun yeni il başkanına bu bilgilendirmeler yapılacaktır diye düşünüyorum. Bu revizenin doğru olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

GENEL MERKEZİN VERECEĞİ KARARA SAYGILIYIM
İl başkanları noktasında gerçekleşecek yeni atamalar hakkında konuşan Ükünç, kendi durumuyla ilgili, “Biz genel merkezin verdiği görevi yerine getirdik. Yeni dönemde ne olur bilemem. Şu ana kadar 3 büyükşehirde bir gelişme yaşanmadı. Genel merkezle evraklar konusunda 2-3 kez görüşmem oldu. Sonrasında ben de aramıyorum. Bu saatten sonra genel merkezin vermiş olduğu her türlü karara saygılıyım. Belli olan bir karar olmadığı için net bir cevabım yokBen yenilenmenin gelişme getireceğini düşünüyorum. Heyecanlı ve yeni kadroları yerel seçimlerde partimize katkısı olur. Bu süreçten olumlu çıkacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BELEDİYECİLİK NOKTASINDA YENİ BİR ANLAYIŞ GETİRECEĞİZ
Yerel seçim hazırlıklarına dair konuşan Ükünç, “İl teşkilatlarından sonra ilçe teşkilatlarında da revizyon olabilir. Biz genel seçimler sonrasında yerel seçim çalışmalarına başlamıştık. Kimlerin aday olabileceğini masaya yatırmıştık. 24 Haziran’dan sonra ciddi bir hazırlık içine girmiştik. Teşkilatın yenilenmesinden sonra görevde kim olursa olsun bu çalışmalara devam eder. Sürece iddialı bir şekilde gireriz. Revizyon bizim yol haritamızı değiştirmez. İYİ Parti belediyeciliğinin halk için ne kadar önemli olduğunu ilk önce bizim algılamamız gerekiyor. Böyle bir eksiğin olduğunu düşünüyorum. Belediyecilik noktasında yeni bir anlayış getireceğiz. Her ilçedeki sorunları analiz ettik. Mevcut problemleri bilmeden proje geliştirme şansınız yok” dedi.

BENCE İTTİFAK OLMALI!
“Yerel seçimlerde aday çok önemli” diyerek sözlerini sürdüren Ükünç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile kurulabilecek ittifaka ilişkin, “Her ilçenin kendine has bir yapısı var. Aday belirleme süreçleriyle bu projeleri birleştirip yerel seçimlerde ne kadar iddialı olduğumuzu göstereceğiz. İttifak yasal anlamda mümkün değil ama yerel seçimlerde Cumhur İttifakı devam edecekse ki öyle görünüyor, Millet İttifakı’nın da yazılı olmasa da iş birliği anlamında lokal lokal olması gerektiği düşüncesindeyim. Biz bu işe millet meselesi olarak girdik. Şahısların ve partilerin üzerinde değerler vardır. Bu değerlerin korunması anlamında İYİ Parti olarak iş birliğinden kaçmamamız gerekiyor. Bence ittifak olmalı” yorumunu yaptı.

OLMAZSA OLMAZ KRİTERLERİMİZ VAR
Ükünç ayrıca,  “Yerel seçimler noktasında üstünde durduğumuz isimler vardı. O isimler çalışmalara devam ediyor. Ama bu iş birliği meselesi var. Görevde olmadığım için isim konusunda açıklama yapmak istemiyorum. İlçelerde belirlediğimiz çok iddialı, seçime yalnız bile girecek olsak seçimi çok rahat kazanabilecek adaylarımız var. Olmazsa olmaz kriterlerimiz var. Liyakatin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Belediye başkan adayımızın o görevi hak etmesi gerektiğini düşünüyorum. Dürüstlük, güvenilirlik, tanınmışlık gerekiyor. İthal tanınmışlıkların yerel seçimlerde çok katkı koymayacağını düşünüyorum. Flaş isimlerin adaylıklarını genel seçimlerde de yaşıyoruz. Kendi bölgesinde yaşayan, sevilen isimlerin çok daha fazla katkı koyacağını düşünüyorum” dedi. 

İZMİR’İN DAHA İYİ YÖNETİLEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM!
‘İzmir iyi yönetiliyor mu?’ sorusunu cevaplandıran Ükünç, “Çok iyi yönetiliyor diyemem. Biz de halkın içindeyiz. Bugün metro ve tramvayı kullandım. İnsanların konuştuklarına da şahit oluyorsunuz. Son günlerde bir koku meselesi var. İyi yönetilen belediyeler de kötü yönetilen belediyeler de olabilir. Ama bizim gibi yönetime talip olan partiler iyi yönetilenleri daha iyi yönetmeye talip olur. İzmir’in daha iyi yönetilebileceğini düşünüyorum. En önemli problemlerden biri trafik ve otopark… Bazı yerlerde saatlerce otopark yeri aranıyor. Acilen bu sorunların çözümleri bulunmalı. Bizim yerel yönetim projelerimizden biri otopark sorunuyla ilgili. Arkadaşlarımız bu konu için çalışıyorlar. İzmir’de çeşitli problemler var” açıklamasını yaptı.

İKİ TARAFIN DA MAZERET ÜRETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Yerelde iktidarda olan CHP’li yöneticilerin zaman zaman hükümeti kente yatırım yapmama noktasında hedef almasını bazen de iktidar temsilcilerinin İzmir’deki yerel idare mensuplarını eleştirmelerini değerlendiren Ükünç, “Aslında bu konuda iki tarafın da günahı olabilir. Her partide başarılı-başarısız belediye başkanları var. Mazeret üretenler var, üretmeyerek çalışmalar var. Proje üretilmediğinin söylenmesini de Ankara’ya takılma meselesini de doğru bulmuyorum. Eğer Ankara’ya takılma varsa kamuoyu oluşturursunuz. İki tarafında mazeret ürettiğini düşünüyorum” dedi.

İRADEYİ HALKA YANSITMALIYIZ
İYİ Parti olarak karşılaştıkları olumsuz durumları aşmaları gerektiğini vurgulayan Ükünç, “Biz İYİ Parti olarak belediyeleri kazanmak istiyorsak ciddi bir iradeyi ortaya koymak zorundayız. Bu iradeyi halka yansıtmalıyız. Nasıl belediyecilik yapacağımızı halka ulaştırmıyorsak belediye yönetmeye talip olmayalım. Partimiz kurulurken şartlar belliydi. Biz nasıl bir belediyecilik anlayışı uygulayacağımızı halka anlatırız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eğer biz Türkiye’yi yönetmeye talipsek bunlar mazeret olamaz” diye konuştu.

TRAMVAYI OLUMSUZ BİR PROJE OLARAK GÖRMÜYORUM
Göreve geldikleri takdirde çalışmalara ilk olarak ulaşım ve kentsel dönüşüm projelerinden başlayacaklarını ifade eden Ükünç, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün, ‘Seçimi kazanırsak tramvayı kaldıracağız’ açıklamasını değerlendirdi. Ükünç, “Tramvaya bakışımız bir kere kesinlikle Şengül gibi değil. Bu işler öyle konuşmakla olacak kolay işler değil. Milyonlar harcanmış bir projeyi kaldırmak zaten doğru değil. Tramvayla ilgili eleştirel şeyler söylenebilir ama ben olumsuz bir proje olarak görmüyorum” dedi.  

KOCAOĞLU’NUN YENİDEN ADAY OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olacağını düşündüğü söyleyen Ükünç, ‘Kocaoğlu’nun adaylığı CHP-İYİ Parti ittifakını nasıl etkiler?’ sorusu karşısında, “Karşıdan gördüğüm, Aziz Bey’in yeniden aday olacağıdır. Bu iş şahıslardan ve partilerden çok daha önemli bir noktaya geldi. Bizim adımıza söylüyorum; amaç İYİ Parti’nin oylarını arttırmaksa bu gerçekleşecek. Ama eğer amaç belediye kazanmaksa ve bu vesileyle ülkeyi biraz daha rahatlatmaksa, Cumhur İttifakı’na seçim mağlubiyeti yaşatmaksa şahıslar ve partiler önemli değildir. Niyet iş birliği yapmaktan geçerse ne Aziz Bey, ne de başka birinin engel olmayacağını düşünüyorum. Partilerin daha sağduyulu davranması gerekiyor. Anlayışlı olmak lazım... Ne yukarıdan bakmak ne de kibirli davranmak lazım. Memleket meselesi olarak bakmak lazım… İYİ Parti’nin umut olarak görüldüğünden hiçbir şüphem yok. Her kesimden oy alabilen, Cumhur İttifakı’ndan ciddi oy alabilen bir partiden söz ediyoruz. Kuvayi Milliye ruhuyla kurulmuş bir parti. İYİ Parti’nin değerini bilmek lazım… Bunu halk anlamında değil teşkilatlarımız anlamında söylüyorum” diye konuştu.

İYİ PARTİ HASTA DEĞİL!
‘İYİ Parti iyileşecek mi?’ şeklinde yapılan yoruma dair konuşan Ükünç, “İYİ Parti hasta değil. İYİ Parti kesinlikle hasta olmayacak. İYİ Parti bu ülkede her zaman iyi olmak, umut vermek zorundadır. İYİ Parti bu ülke için ciddi teminattır. Memleketimizde kimse umutsuzluğa düşmesin. Bu parti memleketin istediği ve gereken her şeyi yapacaktır” ifadelerini kullandı. 

 
CHP İzmir'in kadınlarından cinsel istismara karşı proje
 
AK Parti’nin 7 il hesabı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 13 Eylül 2018 Perşembe 08:57

aziz kocaoglu tekrar aday yapılrsa iyi partiye oy veririm. Yok iyi partide aziz kocaoglunu desteklerse o zaman dsp ye oy veririm. Artık değişim şart. İzmirli aziz kocaoglundan memnun değil. sırf ideolojik diye oy alıyor bu adam. Göremiyorlarsa halk c planını devreye sokar.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'in kadınlarından cinsel istismara karşı proje
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'nin de katıldığı toplantıda ...
AK Partili gençlerden 12 Eylül açıklaması
AK Parti İzmir Gençlik Kolları, 12 Eylül askeri darbesinin 38’inci yıldönümünde ...
CHP'li Kılıç Kahramanaraş'ta ekonomide çözümü anlattı
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, ekonomide ...
 
CHP'li Sertel Kastamonu’daki temaslarını tamamladı
CHP İzmir'in iki milletvekili Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na dava
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, ...
CHP'li Yücel'den 12 Eylül mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel 12 Eylül 1980 Darbesinin ...
 
AK Partili Şengül'den Cemevi'ne ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Muharrem ayının ilk gününde Buca ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan yeni atama kararları
Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı ...
Kalın'dan emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin açıklama
Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili soruya cevap veren İbrahim Kalın, ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva