HABERLER>POLİTİKA
21 Ekim 2022 Cuma - 09:35

İYİ Partili Kırkpınar: Halkta ‘AK Parti, İzmir’i cezalandırıyor’ kanaati var!

İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, kent sorunları ile ilgili çözümlerin sağlanması noktasında iktidara ve yerel yönetimlere çağrıda bulundu. Kırkpınar, koku ve trafik gibi konularda iktidarın da elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek "Koku bertaraf edilebilecek bir durum ancak yatırım yapılmazsa olmaz. Buna İller Bankası ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın destek olması lazım. Hükümetin buna destek olması lazım. Ben gezen dolaşan biriyim. Partili, partisiz herkesle konuşurum, İzmir AK Parti tarafından cezalandırılıyor gibi bir kanaat oluşmuş. Bundan dolayı oy alamıyorlar” dedi.

İYİ Partili Kırkpınar: Halkta ‘AK Parti, İzmir’i cezalandırıyor’ kanaati var!

EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar kent gündemindeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kırkpınar, hükümete ve yerel yönetimlere sorunların çözümü konusunda birlikte hareket etme çağrısında bulunarak “Bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Burası çok kadim bir şehir... Demokrasinin vücut bulduğu, insanlarının özgürce yaşamayı hak ettiği ve o konuda da sağlam duran bir halk var. Vali’sinden Büyükşehir Belediyesi’ne ya da ilçe belediye başkanı ve kaymakamına kadar halkın sorunlarını çözme konusunda istirham ediyorum bir araya gelsinler ve çözüm odaklı konular icra ederek ortaya koysunlar. Bu halk, İzmir halkı özellikle Millet İttifakı belediyelerinin yoğun olduğu yerlerde. Bunlar olabilir olarak değerlendirilirse hükümette bizim. Şu an milletin oyu ile ülkeyi yöneten bir hükümet var. Belediyeler de bizim, halkın oyu ile şehr-i emin dediğimiz insanlar orada oturuyor. Bir araya gelip insanlar için çözüm üretsinler” dedi.

BURAYA ESKİ BAŞBAKANLARI, BAKANLARI, MİLLETVEKİLLERİ KOYDULAR ANCAK…
Yerel yönetim ve merkezi idare arasında yaşanan gerilimin neden kaynaklandığı yönündeki görüşlerini de değerlendiren Kırkpınar, “AK Parti, buraya eski başbakanları, bakanları, milletvekillerini aday olarak koydu. Ancak bir sonuç alamadılar İzmir'de. İzmir'de zemin bulamaması vatandaşta ‘AK Parti hükümeti bize ceza kesiyor’  düşüncesini oluşturdu. Seçmen AK Parti bizi cezalandırıyor diyor. Yukarıdakiler ne konuşuyor halk bilmez ki... Bu cezalandırma 2004 yerel seçimlerinden 2019 yerel seçimlerinin devamına kadar neredeyse 30 yıla gidecek. Eskiyi de alırsanız neredeyse 30 yıl. Bu şehirde hükümet eli ile yapılmış işler var. Ancak halkın gündelik sorununu çözecek konularda karşıtlık oluşması sorun. Örneğin Buca Metrosu mahkemeye taşındı. Ne oldu? Yoğun bir süreç başlatıldı ve dava geri çekildi. Neye mal oldu? İzmir’de günlük 400 bin kişiyi insansız araçlarla taşıyacak metroyu aylarca belki 1 yıla yakın tıkadı” diye konuştu.

ZAMAN ZAMAN ELEŞTİRDİK, ZAMAN ZAMAN TEŞEKKÜR ETTİK
Cumhur İttifakı üyeleri tarafından ‘çalışma yapılmıyor’ ve ‘bekleyen dosyaları yok’ yönündeki eleştirilere yönelik kendilerinin de zaman zaman eleştiride bulunduklarını belirten Kırkpınar, “Ben CHP’li değilim. Millet İttifakı’ndan bir il başkanıyım. İttifaklar seçim döneminde olur. O dönemde ittifak yaptık. Oyumuzu verdik seçildiler. Zaman zaman eleştirdik, zaman zaman teşekkür ettik. İzmir'e alınan yeni 500 ESHOT aracı için teşekkür ettik ancak trafik konusundaki eleştirilerimiz devam ediyor. Kocaoğlu döneminde yapılmış sinyalizasyon ihalesi işinin ne kadar randımanlı alıyorlar bilmiyorum. Ancak alınsa trafik bu kadar sıkışık olmaz” dedi.

AK PARTİ’NİN İZMİR’DEN OY ALAMAMASININ NEDENİ…
Koku sorunu ile ilgili merkezi idarenin de destek olması gerektiğine vurgu yapan Kırkpınar, “İzmir’de sorun ulaşım, çevre… Koku bertaraf edebilecek bir durum ancak yatırım yapılmazsa olmaz. Buna İller Bankası ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın destek olması lazım. Hükümetin buna destek olması lazım. ‘Hadi millet size oy verdi, siz yapın’ ile olmaz bu. Belediye bütçesi ile ne kadar yapılabilir. Pandemi oldu, kapanma oldu. Belediyeler hem nakdi hem ayni yardımlar yaptı. O süreçte hükümetinde büyük eksiklikleri oldu. Ben gezen dolaşan biriyim. Partili partisiz herkesle konuşurum. İzmir, AK Parti tarafından cezalandırılıyor gibi bir kanaat oluşmuş. Bundan dolayı oy alamıyorlar.  Metropolde belediye alamadılar. Küçük yerlerde alabiliyorlar. Belki Millet İttifakı'nın adayları konusunda bir sıkıntı oldu da alabildiler oraları da.  Bunu değerlendiriyorlardır. Ancak sürekli bir dirsek atma durumundalar. Burada olan halka oluyor. Bu olay karşılıklı uyumsuzluk ve bir araya gelip problem çözme odaklı toplantılar yapılmadığı sürece İzmir’de bu sıkıntılar yaşanmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

HER ŞEYE EVET OLMAZ
Gördükleri hataları dile getirip getirmedikleri konusunda ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ni işaret eden Kırkpınar, “Grup Başkanvekilimiz Kemal Sevinç çok deneyimli bir belediye çalışanıdır. Sayın Sevinç, geçmiş dönem meclisteki bir takım toplantılarda İYİ Parti olarak tavrını koymuştur. Her şeye ret gibi her şeye evet de olmaz. İzmir halkının günlük yaşantısında devreye giren belediye hizmetidir. Eğer bir eksiklik varsa Grup Başkanvekili Kemal Bey bunu hem komisyonlarda hem mecliste dile getiriyor” dedi.

İKTİDAR HALKIN GÖZÜNDEN DÜŞTÜ
Saha izlenimlerinden kadınların ve gençlerin AK Parti’ye oy vermeyeceğini belirten Kırkpınar, “Kategorize etmek istemem ancak kadınlar İYİ Parti'nin dışında bir parti görmüyorlar.  Mevcut hükümeti asla affetmeyeceklerini söylüyorlar. 7 milyon gencin en az 6,5 milyonu bugünkü iktidara oy vermeyecekler. İddialı bir söz gibi durabilir ama göreceksiniz vermeyecekler. Özellikle evinde oturup çocuğunun günlük ihtiyacını karşılamakta zorlanan kadınlar huzursuz ve mutsuz. AK Parti iktidarı bunlardan da oy alamayacak. Eğitimlerini tamamlamış ancak bir türlü iş bulamayanlar neredeyse genç nüfusun 4'de 2'si. Bu iktidar halkın gözünden düştü. Vergi affı ile ilgili 9 kez karar çıkmış. Affa giriyor, ilk 2 taksiti ödüyor ancak 3'ncüyü ödeyemiyor. Yine imar barışı konuşulmaya başlandı. Bu çok tehlikeli” diye konuştu.

 
Yüzde 60 zam yolda! Rekor artış olacak
 
Travmatik olaylar çocukların kaygılarını tetikliyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
“İzmir’de sorun Ulaşım “ derken 21 Ekim 2022 Cuma 13:10

500 otobüs alındı da ne oldu , İzmir BB’si İzmir kırsal ilçelerindeki belediye otobüslerini ( ESHOT ) tamamen hizmeten çekerek , İzmir kırsal ilçe ulaşımını İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında özelleştirmekte ısrar ediyor. Belediye otobüsler kimin parasıyla satın alındı da keyfi olarak yurttaşların hizmetinden çekiliyor . Bu özelleştirme uygulamasına İyi Partinin bir itirazı oldu mu ? Ayrıca İzmir kırsal ilçe otobüslerinde ; İzmir merkez içlerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dk. aktarma hakkı yok. Bu na itirazınız oldu mu ?

Yorumu oyla      6      6  
izmirli 21 Ekim 2022 Cuma 11:54

akp tüm ülkede yandaşa rant götürmekten başka bir iş yapmıyor ki..

Yorumu oyla      5      3  
ayrancılar 21 Ekim 2022 Cuma 10:28

yanlış tespit chp bahane arıyor 705 eshot hattını yıllarca söylememize rağmen 4 km uzatıp esbaş aktarmaya bağlamadılar 4 km demeyin birçok dolmuş otobus altaarnatifi oluştıracak 4 km ama chp hizmet yapmaz

Yorumu oyla      7      6  
private35 21 Ekim 2022 Cuma 10:03

tespit doğru. ve bu ak partiye oy olarak gitmiyor. tepki olarak geçiyor. ama ne şimdiki ne de geçmiş il başkanları bunun farkına varmadılar. chp nin ankara da yaptığı güdük siyaseti ak parti izmirde yapıyor.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çelebi: Bizim için ilkesel duruş önemli!
Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti'ye katılmasının ...
Soylu: PKK'nın propagandasını yapmaya yeltendi
İçişleri Bakanı Soylu, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın TSK'ya yönelik ...
İYİ Parti İzmir'de ilçe başkanı vekillik için yola çıktı!
İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, milletvekili aday adayı olacağını duyurdu.
 
'Karabağ'ın kahramanlık destanı yazılıyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zengilan'da açılışını yaptığımız ...
Sürekli’den Yücel’e 'cezaevi' ve 'Urla' yanıtı: Yeşil de tarih de bahane!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in Buca Cezaevi alanında yaptığı basın ...
'529 bin Suriyeli kardeşimiz geri döndü'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu ana kadar 529 bin Suriyeli kardeşimiz ...
 
Fakıbaba sonrası AK Parti'den açıklama
AK Partili Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya üzerinden açıkladığı ...
Kılıçdaroğlu: Erdoğan'a meydan okuyorum
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a meydan ...
HDP'li Semra Güzel için komisyon kararı
TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu'nda, tutuklu yargılanması devam eden ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva