HABERLER>POLİTİKA
20 Ekim 2022 Perşembe - 22:47

AK Partili Çelebi: Bizim için ilkesel duruş önemli!

Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti'ye katılmasının ardından A Haber canlı yayınına konuk oldu. Burada açıklamalar yapan Çelebi, "Milletvekilliği çok önemli değil. Bizim için ilkesel duruş önemli. Bizim derdimiz millet" dedi. 

AK Partili Çelebi: Bizim için ilkesel duruş önemli!

2020 yılının Şubat ayında İyi Parti'den istifa eden Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, geçtiğimzi aylarda AK Parti'ye katılmıştı. Ok'un ardından bir dönem CHP'de de siyaset yapan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de geride kalan günlerde AK Parti'ye katıldı. İki vekil, A Haber canlı yayınında, merak edilen sorulara yanıt veriyor.
 

Mehmet Ali Çelebi'nin söylediklerinden öne çıkanlar şöyle:

"Neden CHP'den ayrıldım? Aslında 2 sene oldu. Tek bir cümle ile özetleyebilirim; Demirtaş'a şeref madalyası, Çelebi'ye linç kampanyası. HDP yönetimi ile aranıza mesafe koyun dedik. 10 Aralık yapılanması var partide ve bölücü, ayrılıkçı bir yapı var.

"Başımıza gelmedik kalmadı"
Canan Kaftancıoğlu, Atatürk'ün sözlerini militarist bulmuş, teröristleri anmıştı. Biz Atatürk'e soykırımcı diyen HDP ile nasıl yan yana gelebiliriz diye sorduk. HDP Sözcüsü Ebru Günay, 1915'teki Ermeni Soykırımını Dersin Soykırımı izlemiş diyor. Buna bir tek ben tepki verdim. Neden mi ayrıldım? İşte cevapları.

Işığımız Öcalan diye HDP yönetimini toplantıda sordum. Bu ikisinin yan yana gelme olasılığı nedir dedim, HDP'yi örgüt ile ilişkilendirmeyin dediler. Benimle birlikte 2 vekil bunları ifade etti. Başımıza gelmedik kalmadı.

"Milletvekilliği çok önemli değil. Bizim derdimiz millet"
Taban bizimle aynı düşünüyor. Burada bir baş, gövde uyumu sorunu var. Ünal Çeviköz, 'Azerbaycan'a maalesef yardım ettik' diyor. Mavi Vatan ifadesini kayıtlara geçen ilk isimlerden birisiyim. Çeviköz, 'Yayılmacılık' diyerek Türkiye Cumhuriyetine karşı bir tutum sergiledi, biz de buna karşı durduk.

HDP'nin bakanlık vadedildi. İl başkanlıklarını bile PKK'nın askerlik şubesi görenler, bakanlık alırsa siz düşünün. Tezkereye hayır verdiler. Ben daha önce istifa ettim ama o zaman orada olsaydım yine istifa ederdim. Bu çok ciddi bir problem Türkiye açısından.

CHP, HDP'nin 'sözde soykırım' önergesine tepki vermiyor. Öldürülen teröriste 'ah' çekiyorlar. Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'lardan rahatsız olması var. Tanrıkulu bizim duruşumuza itiraz etti. KHK olayı da Türkiye için büyük bir tehlikedir. Milletvekilliği çok önemli değil. Bizim derdimiz millet."

"Sorosçu vakıflar İyi Parti'ye milyon dolarlar yağdırdı"  
İsmail Ok'un açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"İlk önce İYİ Parti'de Sorosçu vakıfların desteklediği, milyon dolarlar yağdırdığı, Türk milletini asimilasyonla suçlayan kişinin partinin başkanlık divanına getirildiğini gördük. Hasan Seymen diye bir isim. Türk milletine ettiği hakaretler ve nerelerden destek aldığıyla ilgili sorunumuz var. Soros'tan milyon dolarlar alınıp da o göreve getiriliyorsa biz buna savaş açarız. Ben de kamuoyuna dillendirdikten sonra bir netice alamayınca en sert tepkiyi gösterdim. O zaman vekillerin yarısı arkamızda durdu. Sorosçu kişi partiden uzaklaştırıldı.

CHP'nin HDP ile ittifakı ortaya saçıldı. En sert tepkiyi veren 2-3 vekilden birisiyim. Partiye zarar vermemek için hassasiyetle davranıyorduk. Partiden uzaklaştırma, itibarsızlaştırma adına her şey yapıldı bize.

Başta ABD olmak üzere AB'nin taşeronu olan PKK'nın siyasi temsilcisi HDP'den CHP tabanının rahatsız olduğunu biliyorum. 8 aylık mücadeleden netice alamayınca günaha ortak olmak yerine partiden ayrıldık. Mücadelemiz, Türk milletinin bekasıyla ilgiliydi.

"Demirtaş ile kahvaltı için sözleşiyor, bir de töre bu diyor"  
Bizim iddialarımıza cevap veremeyenler gerçeklerin üzerini örtmeye çalışıyor.

Akşener, Demirtaş ile kahvaltı için sözleşiyor. Neymiş efendim töre böyle emrediyormuş. Töre, Demirtaş'ı en sert şekilde cezalandırmayı gerektirir. Tabanı ısıtma hareketiydi bunlar. HDP'ye bakanlığa kadar geldi mesele... Eğer bunlar samimi olsaydı, PYD'yi terör örgütü olarak görmeyen Kılıçdaroğlu'na tepki gösterirlerdi. İYİ Parti'nin bunlara en ufak bir tepkisi yoktu. Müsavat Dervişoğlu, HDP diğer partiler gibi bir partidir demişti. Bunlar gaz alma olayıydı. Biz de bunlar üzerine bayrak açtık. Seçimlere daha 3 yıldan fazla bir süre varken biz bu duruşu sergiledik.

CHP, PYD'yi terör örgütü olarak görmeyip komşuluk planları yapıyor. İYİ Parti 6'lı masanın içerisinde. Orada kim var bunları söyleyen CHP var. Yerli ve milliyim, Türk milliyetçisiyim diyen buna sessiz kalamaz." (T24)

 
Sahilde cinsel ilişkiye 'pes' dedirten savunma
 
Otomobil paramparça... Korkunç kazada 1 ölü!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 21 Ekim 2022 Cuma 12:39

Çok eskiden,partilerden milletvekilleri partilerinden istifa eder hükümet kurulur,hatta bazıları bakan yapılırdı,kırk sene önce böyleydi,şimdi ne oldu? Milletvekilleri aynı koltuğa oturduğu zaman bırakmayı düşünmüyor,memleket sevdası mı? Çıkar dünyası mı? Kimse kimseye demokrasi dersi vermesin,yirmi beş senedir parti üyesiyim partiler arasındaki transferleri kınıyorum ve demokrasi adına çok şık bir tutum olmadığını bunu yapanlara alkış değil yaptırım getirilmesi gerekir malesef tuz kokmuş artık yapacak birşey yok...

Yorumu oyla      7      3  
yeter gari 21 Ekim 2022 Cuma 11:50

İlke kim,sen kim...seni tv na çıkaran ,seni dinleyen,okuyan... İleride okullarda ders olarak anlatılıcaksın...

Yorumu oyla      2      3  
VfV 21 Ekim 2022 Cuma 10:32

:))))))))))))))

Yorumu oyla      2      3  
İstifa! 20 Ekim 2022 Perşembe 23:31

ilkesel duruş deyip, AKP'ye, CHP'li seçmenin oyuyla seçilip, transfer OLAMAZSIN! Vekillik önemli değilse vekillikten istifa edersin, sonra parti değiştirirsin, tabi kabul ederlerse. Vatandaş zaten sana oy vermedi, partiye oy veriliyor ama bunu anlamayan, kendini çok önemli zannedenler var. Büyük ihtimal önümüzdeki dönem aday bile gösterilmez. Gösterilse bile son sıralarda olur. İlkesel duruş deyip, dün beni ihanetle suçlayan bir partiye şahsen gitmem. ilkesel duruş deyip, dün yazdıklarımı abim yazmış diye silmem. Suç bunları aday diye karşımıza çıkaranda. İzmir'le alakası olmayan, hiçbir vafsı da olmayanları ne diye aday diye bize dayatıyorsunuz?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu: PKK'nın propagandasını yapmaya yeltendi
İçişleri Bakanı Soylu, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın TSK'ya yönelik ...
İYİ Parti İzmir'de ilçe başkanı vekillik için yola çıktı!
İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, milletvekili aday adayı olacağını duyurdu.
'Karabağ'ın kahramanlık destanı yazılıyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zengilan'da açılışını yaptığımız ...
 
Sürekli’den Yücel’e 'cezaevi' ve 'Urla' yanıtı: Yeşil de tarih de bahane!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in Buca Cezaevi alanında yaptığı basın ...
'529 bin Suriyeli kardeşimiz geri döndü'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu ana kadar 529 bin Suriyeli kardeşimiz ...
Fakıbaba sonrası AK Parti'den açıklama
AK Partili Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya üzerinden açıkladığı ...
 
Kılıçdaroğlu: Erdoğan'a meydan okuyorum
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a meydan ...
HDP'li Semra Güzel için komisyon kararı
TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu'nda, tutuklu yargılanması devam eden ...
'Kimyasal silah yalanı beyhude çabadır'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TSK'nın kimyasal silah kullandığı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva