HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2021 Pazartesi - 13:24

İYİ Partili Kırkpınar’dan çarpıcı açıklama: İttifak olsun ancak şartlar değişiyor!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "ittifak" tartışmaları ile ilgili olarak çarpıcı bir yorumda bulundu. İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın "İYİ Parti önümüzdeki seçimlerde kendi adayları ile seçimlere girecektir” açıklamasını yorumlayan Kırkpınar, "Biz önce milletvekili ve cumhurbaşkanını seçeceğiz sonra yerel seçimler var. Mutlaka Aytun Bey’in de düşünceleri vardır bunu açar, ancak bir yerde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı ve oylar farklı çıktı. İttifak yine olsun ancak şartlar değişiyor. Birinci seçim olmadan diğerini düşünmek doğmamış bebeğe don biçmek olur” dedi.

İYİ Partili Kırkpınar’dan çarpıcı açıklama: İttifak olsun ancak şartlar değişiyor!

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Başkan Kırkpınar, teşkilat yapısından örgütlenmeye, erken seçim tartışmalarından yerel yönetimlere dek birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

BİZDE DUR DURAK YOK
3.5 yıllık parti olmalarına rağmen dinamik bir teşkilat yapılarının olduğunu söyleyen Kırkpınar, “Genel Başkanımız da bazen buna ayak uydurmakta zorlanıyor. Türkiye'nin yedi bölgesi ve 4 iklimini yaşayan bir lider. Sürekli sahada kendisi… 30 Ekim günü İzmir'de deprem oldu ve 16 saat sonra bölgemize geldi. Sel felaketinde de Genel Başkan Yardımcımızı gönderdi. Bizde birlikte selden zarar gören vatandaşlara ziyaretlerde bulunduk. Mart'ın 10'unda İzmir'de program düzenledik. Önce teşkilata bir program düzenledik. İlk gün basına açık ve teşkilatlarımıza açıktı. Ben bir sonraki durağı çok önemsiyorum. Pandemide en büyük sıkıntıyı yaşayan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile bir toplantımız oldu. 129 oda başkanından 26 oda başkanının olmasının daha doğru olacağını söyledik. Toplantımız çok verimli geçti. Bizde dur durak yok” dedi.

İZMİR’DE ESNAF ZİYARETLERİ
İzmir’de 21 ilçede esnaf ziyareti yaptıklarını ve 30 ilçenin tamamında çalışmalarını tamamlayacaklarını belirten Kırkpınar, “İl Kongresini gerçekleştirdik ve mazbatayı alıp yollara düştük. 30 ilçenin 21'ini gezdik. Hepsini tamamlayınca merkezdeki esnafımızı ziyaret edeceğiz.  Bütün Türkiye genelinde bunu yapıyoruz. Buralarda verileri toplayıp bunu Genel Merkez'e gönderiyoruz.  Yaptığımız toplantılarda gelen sıkıntılara bağlı taleplerle ve çözüm önerileri ile ilgili. Bazen çözüm önerileri havada kalıyor. Biz çalıştığımız güçlü ekiple birlikte istekler sağlam zemine bastığında mutabakat sağlanıyor. Biz bunları Genel Merkeze iletiyoruz, Genel Merkez'de milletin derdini milletin kürsüsü Meclis'ten açıklıyor. Esnaf, emekli, yaşa takılanların sorunlarını dinliyoruz. Diyoruz ki bakın vatandaşlar böyle bir sorun yaşıyor” dedi.

AK Parti kongrelerinde maske, mesafe kurallarına uyulmadığını belirten Kırkpınar, “Orta ve Doğu Karadeniz’de yapılan kongrelerden sonra bölge kırmızıya boyandı.  Bir yandan salkımı veriyorsunuz ancak bir yandan salkımı siz yiyorsunuz. Tedbirler açıklıyorlar ancak kendileri uymuyorlar” dedi.

SAHA ÇALIŞMALARININ SİYASİ KARŞILIĞI VAR
Erken seçim tartışmaları hakkında konuşan Başkan Kırkpınar, “Dünyanın her yerinde demokrasinin olduğu yerlerde seçim kararını hükümet etse de, ona ettiren millettir. Biz muhalefet partisi olarak milletimize bakıyoruz. Bu seçim öyle bir sihirli iştir ki millet isteyecek. Şu anda millet istiyor. Takvimsel olarak ben Haziran'da olabilir dedim ancak bizim saha çalışmalarımızın siyasi anlamda karşılığı var mı derseniz, bize karşı samimi duygular besliyor insanlar. Partimize üye olmak isteyenler ‘mail atarak üye olmak istiyoruz’ diyorlar. Bizim de üyelik birimimiz var ve anında o adreslere gönderiliyor ve vatandaşlarımız üye olabiliyor. Saha çalışması dediğimiz çalışmalar öncesi biz ilçe başkanlıklarımıza gidiyor ve görüş alışverişi yapıyoruz. Gittiğimiz ilçede ne konuşulduğunu en iyi ilçe başkanlıklarımız bilir. Bize anlatılanların sokaktaki karşılığı da bire bir aynı oluyor. Gitmişken de partimize yeni katılan arkadaşlarımıza rozet takıyoruz” dedi.

OY ORANINI AÇIKLADI… AK PARTİ VE MHP’DEN BİZE YÖNELİŞ VAR
İYİ Parti’nin hem İzmir’de hem Türkiye’de oyunu en çok arttıran parti olduğunu söyleyen Başkan Kırkpınar, “Biz tek bir firma ile çalışıyoruz ancak 6 büyük anket firmasına aboneliğimiz var. Şu an oyu en çok artan ve yükselen tek parti biziz. Yüzde 16.6 Türkiye bazında, İzmir'de ise 18.3'e çıktı. İYİ Parti’ye bakıp değerlendiren büyük bir kitle Ege Bölgesi’nde ve kitle bize karşı yöneliyor. Bu bölgedeki artışımız diğer illere göre fazla. Şu anda bize gelip üye olmak isteyenler ya da arkadaşlarımızın kapı kapı gidip ziyaret eden ilçe başkanlarımızn karşılaştığı bir konu vardı. AK Parti’de bugünkü durumu sonrası 'ak parti ile artık işim kalmadı' diyen arkadaşlarımız partimize üye olmak istediğinde ‘benden bahsetmeyin, adımın baş harflerini verin’ diyorlar. Esnaf ziyaretlerinde partinizi dikkatle takip ediyorum diyen arkadaşımıza ben rozet taktım. AK Parti'den istifa edip bize gelenler kendilerinin açıklanmamasını talep ediyorlar. 6-7 öncesine kadar az az geliyorlardı ancak son süreçte AK Parti'den rahatlıkla istifa edip benim yanımda üyelik formunu dolduran vatandaşlarımız var. Şu an oyumuz 7,5-8 milyona dayandı. MHP'den gelen arkadaşlarımız adımı verme demiyorlar, ne yazarsanız yazın diyorlar. Şu anda gelmeye devam ediyor vatandaşlar.  CHP'den çok fazla yok ancak AK Parti ve MHP'den daha fazla geçiş var. Şu an 15 bin 600 üyemiz var İzmir'de. İnşallah yılsonuna kadar 30 bin yapacağız. Biz deprem sonrasında üye yapmadık. Çünkü deprem alanında vatandaşlar için görev aldık. 1,5 ay kadar üye kayıtlarını durdurduk” dedi.

Pandeminin hızla ülke genelinde arttığını söyleyen Kırkpınar, “İzmir Tabip Odası'nı sürekli dinleyen birisiyim. Tabip Odası'nın açıkladığı veriler var o beni biraz ürkütüyor. Yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranı artmakta... Bu Türkiye genelinde böyle… Bu mesele İzmir meselesi değil. Biz eğer sosyal mesafe, maske ve hijyen kurulanı uyarsak mutasyonun yayılma hızını azaltırız. İngiltere mutasyonu Karadeniz'de çıktı ve Türkiye'ye yayıldı. İnsanlar izledikleri yetkililere mi inansın yoksa oda başkanlarına mı? Erciyes Üniversitesi'ndeki çalışmalar ilerlerse, yerli aşıyla bu işten kurtuluruz diye düşünüyorum. Mehmet Ceyhan hocamız bir spreyden bahsetti ancak bu da olursa o konuda da bir tesellimiz var” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE 30 İLÇE BELEDİYESİ PANDEMİDE İYİ İŞ ÇIKARDI
Büyükşehir Belediye ile ilçe belediyelerinin performansına 10 üzerinden 8 verdiğini söyleyen Başkan Kırkpınar, “31 Mart 2019 seçimleri yapıldı ve Nisan'ın ilk haftası görev başı yapıldı. 1 yıl olmadan pandemi ile karşılaşıldı. Bu süreçte kısa çalışma, kapanmalar, belediye personelini azalttı ve gelirler de azaldı… Bir yandan gelirler azaldı, bir yandan hükümetin iller bankası aracılığı ile gönderdiği paylarda kesintiler oldu. Bence 30 ilçe belediyesi de iyi bir iş çıkardılar. Bunun dışında Büyükşehir'in özellikle yatırım planlamalarında bazen ağır aksak giderken bazen hız kazandı. Büyükşehir Başkanı'nın oturduğu yer boşaltıldı, kolay işler değil bunlar. Birinci yılını tamamlamış, 2'nci yılına 2 gün kalmışken salgınla mücadele, deprem ile sel ile ilgili pek çok sorumlukları oldu Büyükşehir’in. İzmir tarihinde böyle bir şey yaşanmadı. Bir göktaşı eksik dediler o da düştü. Doğru olan şeyler öncelikli olmalı. 10 üzerinden 8 diye düşünüyorum CHP'li belediyeler için. Buna Büyükşehir Belediyesi de dahil. Büyükşehir'de aksak olarak belirttiğimiz konular da aslında hükümete rağmen konular... Buca Üçyol Metrosu ne alemde? Onay verdi ama yeni verdi. Milletin tamamına hizmet için seçilmişler, ‘millet şurada bana oy verdi’ diye bir düşünceye girerlerse bu yanlış. Belediye hizmeti kaldırımdan mezar taşına kadar birçok konuda ilgileniyor. Belediyenin hizmeti 24 saattir. Parlamento kararlar çıkartır vatandaşların daha iyi yaşayabilmesi için ancak belediye 24 saat hizmet veren bir yer. Belediye hizmetlerini biz burada oy almadık diye giderse, bu doğrudan size oy verenleri etkiliyor. Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediyeleri ile ilgili bir değerlendirme toplantımız olacak ve bunları İYİ Parti gözü ile değerlendirip anlatacağız kamuoyuna. Hangi ilçe başkanı olursa olsun, ya da Büyükşehir'de yapılan toplantılarda davet edildiğimizde gidip konuşuruz, takdir edilecekse takdir ederiz, eleştirecek bir şey varsa da eleştiririz.” dedi.

İTTİFAK YİNE OLSUN ANCAK ŞARTLAR DEĞİŞİYOR
Genel Başkan Meral Akşener’in Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın “İYİ Parti önümüzdeki seçimlerde kendi adayları ile seçimlere girecektir” sözü ile ilgili olarak konuşan Kırkpınar, “Önümüzde genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Biz bir demokrasi yolculuğu başlattık. Buradaki hedefimiz hukukun üstünlüğünün sağlanması ve adaletin sağlanmasıdır. Biri iki satır bir şey yazıyor ve hemen aranıyor karakoldan çağrılıyor. Sonra da arabulucu devreye giriyor. Kişisel haklar için yeni bir reform yapılıyor diyorlar. Kurultaylarında istikrar ve güven diyorlar. Olmayan şeyler talep edilir. Bu ülkede bunlar yok. Biz Millet İttifakının paydaşları olarak seçime girdik. Biz önce milletvekili ve cumhurbaşkanını seçeceğiz sonra yerel seçimler var. Mutlaka Aytun Bey’in de düşünceleri vardır bunu açar, ancak bir yerde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı ve oylar farklı çıktı. İttifak yine olsun ancak şartlar değişiyor. Birinci seçim olmadan diğerini düşünmek doğmamış bebeğe don biçmek olur” dedi.

AYTUN BEY İLE HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK
Çıray ile geçmişte yaşanan tartışmaların parti içinde noktalandığının da altını çizen Çıray, “Bu demokrasi yolculuğunu başlatmamızın sebepleri vardır. Bireylerin düşüncelerini özgürce belirtmesi yönünde… Ben özgürce düşüncelerimi söyledim, Aytun Bey ve Müsavat Bey de söyledi ve yine birlikteyiz. Hiçbir sıkıntımız yok şu an için. Benim hakkımda da söyleyebilir bir ilçe başkanı, bundan bir sıkıntı yok. Ben onu dinlemeden bir iş yapmam. Dinleyip kendi düşüncemi söylerim, oturup konuşuruz ben hatalı bir iş yapmışsam da bunu derim. Parti içi demokrasi aslında budur. Birbirimizin eksiğini bulup arkamızdan konuşmaktansa yüz yüze konuşmanın partiye daha fazla katkısı vardır” dedi.

MENEMEN KARARI: İHRAÇ EDİLECEKLER
Menemen Belediyesi’nde yaşanan operasyonda tutuklanan üç İYİ Partili ismi ihraç etmek için harekete geçtiklerini söyleyen Kırkpınar, “Ben CHP'nin kendi iç işleyişinde neler oluyor bilemem ancak ben başkanvekilliği seçimde firenin bizlerden olamayacağını iddia ettim ve bunu kamuoyu ile paylaştım. Bizden bir fire olmaz, ben aynı fikirdeyim hala. CHP'de neler olduğu konusunda bir şey diyemem. Kendi partim için konuşursam; Buradaki arkadaşların durumları ile ilgili 3 ay önce Genel Merkez yöneticileri geldi deprem sonrasında. Bu konuyla ilgili bizlerden görüşler alındı. Burada bizlerden görüş alındı, düşüncelerimizi aktardık notlar alınıp Genel Merkez’e gitti. Kesin ihraç yönünde değerlendirilmeye gidilir diye düşünüyorum söylediğimiz isimler ile ilgili. Gözaltına alınan kişi direkt ihraç edilirse hukuki olarak doğru bir iş yapmamış oluruz. Bekleyip göreceğiz. Bu bireysel bir suç, partimizi yıpratacak bir durum da yok” dedi.

 
Tek tek aradılar: Yanlışlık olmuş negatifsin
 
Karşıyaka yeni başlangıç yapacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selçuklu 30 Mart 2021 Salı 00:00

izmirin mevcut vekilleri gitsinler ankaradan istanbuldan aday olsunlar...izmir yeni yüzler çıkarsın

Yorumu oyla      2      3  
İyi gençler 29 Mart 2021 Pazartesi 14:02

Başkanım; Sayın Çıray; danışman olmadan önceki tweetlerinde parti mv olarak sırf kurullara girmedi diye İyi Parti aleyhine yazıyordu. Danışman olunca tekrar olumlu yazmaya başladı. Hiç görev almayan bizlere bu ödüllendirme ne kadar doğru. Umarım artık sadece danışman olarak görevine devam eder ve vekillik biz iyi gençlere geçer..

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı Şentop'tan 'Montrö' açıklaması
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Hak ve hukukumuzu antlaşmalar korumaz; antlaşmaları ...
Cumhurbaşkanı'ndan Xiaomi açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin Türkiye'de yaptığı ...
AK Partili Dağ'dan 'Ayvatoğlu' açıklaması: İşe alımda çıkaracağımız dersler var!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK ...
 
CHP'li Beko'dan 'çobanlara güvence' çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ...
CHP’li Bakan’dan 'intihar' açıklaması: İstifa et Soylu!
İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi’ndeki polis merkezinde ...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. ...
 
AK Partili Yıldırım'dan Kiraz'a müjde: Yeni hastane çok yakında
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Kiraz ilçesine 75 yataklı ...
CHP Buca İlçe Başkanlığı’ndan AK Partili meclis üyesine sert yanıt!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca ilçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, tartışmalara ...
Süleyman Soylu’dan Kürşat Ayvatoğlu açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti'de büro çalışanı olarak görev ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva